Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

FMX Latvijas GP – Haviers Vilegas par soli tuvāk čempiona titulam

EasyGet.lv, 24.10.2011. 08:29

Pēc četru mēnešu garā pārtraukuma 2011. gada motofrīstaila Pasaules čempionāta dalībnieki pirmo reizi tikās 22. oktobrī Rīgā, kur norisinājās FMX Latvijas Grand Prix. Tajā par soli tuvāk čempiona titulam pietuvojās čīlieties Haviers Vilegas, kurš gan pārspēja divkārtējo pasaules čempionu, francūzi Remī Birāzu, gan pārtrauca austrālieša Džoša Šīhana rekord garo uzvaru sēriju, informē FMX Latvijas Grand Prix preses sekretārs Ģirts Avotiņš.
FMX Latvijas GP – Haviers Vilegas par soli tuvāk čempiona titulam

Galerijas:

Pēc iespaidīgās latviešu motofrīstailista Mārtiņa Aleksandroviča triku programmas pirmizrādes Arēnā Rīga uz kvalifikācijas braucienu starta stājās 14 frīstaila motosportisti no astoņām pasaules valstīm.

Ar lielām ambīcijām Rīgā ieradās divi spēcīgākie Krievijas sportisti – Nikolajs Ivankovs un Aleksejs Koļesņikovs, taču viņiem šoreiz sevi neizdevās pierādīt un abiem nācās samierināties ar mazāko kvalifikācijas punktu skaitu. Līdzīgs liktenis skara abus labākos Vācijas sportistus – gan Hanns Akermans, gan Fabians Bauersačs šoreiz nespēja cīnīties par iekļūšanu finālā. Ilgi gaidītā francūža Braisa Izzo atgriešanās nebija tik iespaidīga, kā cerēts.

Iespējams viens no lielākajiem pārsteigumiem bija Latvijas publikas mīluļa, pagājušās sezonas čempiona, čeha Libora Podmola sniegums, kas neļāva iekļūt finālā. Pēc sacensībām Libors atzina: "Man bija sajūta, ka Rīgā varu uzvarēt. Kļūda kvalifikācijā un finālam sagatavotais 360 būs jāparāda nākamreiz." Šoreiz finālā neiekļuva arī francūzis Deivids Rinaldo un itālis Massimo Biankončinī.

Pārsteigumiem bagātajā finālā spēkiem mērojās čehs Petrs Pilats, spāņi Hose Miralles un Maikels Melero, Haviers Vilegas, Remī Bizārs un Džošs Šīhans. Īpašu pārsteigumu abiem spāņiem sagādāja Red Bull atbalstītais Petrs Pilats – viņa jauno triku sērija, kurā bija iekļauti arī tādi triki, kā "One-Hand Takeoff Backflip" un "Tsunami Flip", bija spēcīgāka par spāņu sagatavotajiem "mājasdarbiem". Savukārt Haviers Villegas ar "Nac Underflip" un graciozu "Tsunami Flip" pierādīja, ka čempionāta līdera statusā neatrodas pārpratuma pēc. Lai arī kā Remī Bizārs necenstos, tiesneši viņa sniegumu, kurā bija iekļauti "Ruler Flip", "Cliffhanger Flip", "Switchblade Flip" un "Ruler Tsunami" triki, atzina par vājāku. Savukārt austrāliešu brīnumbērnam Džošam Šīhanam ar ievainoto plecu neizdevās uzvaru sērijas turpinājums, un viņam nācās samierināties ar vietu uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Uzvara Rīgā Havieram Villegasam ļāva palielināt pārsvaru 2011. gada motofrīstaila Pasaules čempionāta kopvērtējumā – viņam šobrīd ir par 23 punktiem vairāk kā tuvākajam sekotājam, divkārtējam pasaules čempionam Remī Bizāram.

Whip lēcienu sacensībās Mārtiņam Aleksandrovičam izdevās izcīnīt vietu pusfinālā, kur gan viņam nācās piekāpties itālim Massimo Biankončīnī, kurš savukārt finālā zaudēja Džošam Šīhanam. Augstlēgšanas sacensībās uzvarēja Libors Podmols, kurš pārvarēja 8,4 metru augstuma atzīmi.

Visu sportistu rīcībā ir mēnesis, lai rūpīgi sagatavotos trīs posmu sērijai, kas 19., 26. un 27. novembrī norisināsies Čehijā un Polijā. Savukārt Rīgā motofrīstails atgriezīsies pēc gada.

Latvijas Grand Prix 2011 notika, pateicoties Rīgas Domes, būvfirmas Arčers, ceļu būves firmas Binders, būvtehnikas nomas uzņēmumam Kurt Koenig, DPD Latvija un Red Bull atbalstam. Plašāku informāciju par FMX Latvijas Grand Prix iespējams atrast www.fmxlatvia.lv, kā arī www.nightofthejumps.com

Foto (c) Olivers Franke / IFMXF.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV