Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Matīss Karro: "Jutu, ka laiks pāriet uz MX1"

Mārtiņš Jankovskis, 27.10.2011. 11:09

Pagājušās nedēļas izskaņā kļuva zināms, ka latviešu motosportists Matīss Karro nākamajā sezonā pasaules motokrosa čempionātā startēs prestižajā MX1 klasē, pārstāvot "Boost Energy KTM" komandu.
Matīss Karro: "Jutu, ka laiks pāriet uz MX1"

Šis gads Karro nebija veiksmīgs, jo, cīnoties ar veselības likstām, Matīss startēja tikai sešos posmos, kuros kopā izcīnīja 71 punktu, kas kopvērtējumā viņu ierindoja 22. vietā. Saprotams, ka ar tādiem rezultātiem uz labu līgumu nevarēja cerēt, taču ne visu vienmēr izšķir skaitļi rezultāta tabulā. Kā atzīst Karro, tad pēc šīs sezonas sportistam bija divējādas izjūtas – palikt MX2 vai meklēt iespējas startēt MX1. Šoreiz zvaigznes sakrita par labu MX1.

"Jau pēc šīs sezonas man bija dalītas jūtas – turpināt braukt MX2 vai pārkāpt uz MX1. "Boost Energy KTM" komanda piedāvāja iespēju startēt MX1, ko arī pieņēmu. Esmu liels un gribējās sev jaunu izaicinājumu – jauna komanda, jauna klase, jauni mērķi, jauni motocikli, kuri, salīdzinot ar MX2 klases močiem, iet labāk," iesāk Matīss Karro.

Šī noteikti nav vadošā MX1 komanda, taču tā ir vienība, kura sevi grib pierādīt un kuras mērķi ir augsti. "Tā ir Anglijas KTM komanda, kura četrus gadus startēja Anglijas čempionātā, kā arī pagājušajā gadā šī vienība bija redzama dažos pasaules čempionāta posmos. Nākamgad šī komanda startēs visos pasaules čempionāta posmos un arī Anglijas čempionātā, kas nav mazsvarīgi," turpina sportists, kurš atzīst, ka šai vienībai sākumā būs pavisam neliels rūpnīcas atbalsts, taču, ja rezultāti būs apmierinoši, iespējams, tad rūpnīca nāktu pretim un sadarbība būtu lielāka.

Karro atzīst, ka šis nebija vienīgais piedāvājums, taču no visiem izteiktajiem šis bija labākais. "Runāju ar vairākām komandām, no kurām viena bija beļģu komanda „KTM-Diga", taču tad parādījās variants ar "Boost Energy KTM" komandu, kura piedāvāja izdevīgākus līguma nosacījumus, ko arī pieņēmu, jo šis no visiem izteiktajiem piedāvājumiem arī bija tas labākais. Bija piedāvājums arī no manas iepriekšējās komandas, taču tās plānos nākamgad bija nebraukt pasaules čempionātā, kas mani neapmierināja."

Lai arī kā Matīss grib atsākt treniņus, to vēl darīt nedrīkst, jo mugura pēc Anglijā piedzīvotā kritiena vēl nav sadzijusi. „Ārsts šobrīd vēl neļauj braukt ar moci – vēl jāgaida trīs nedēļas. Lēnām sāku strādāt pie fiziskās sagatavotības, jo šobrīd mugura sadzijusi par kādiem 80%. Negribu sasteigt, bet gan izārstēties par visiem 100% un tad gan ar pilnu spēku. Arī šogad strādāšu kopā ar Kasparu Stupeli, ar kuru esam sastādījuši ļoti labu plānu. Tagad tik atliek gaidīt, kad varēšu sākt strādāt."

"Pēc neilga laika došos uz Angliju, lai tiktos ar jauno komandu, lai veiktu nelielus testus motoram un amortizatoriem. Pēc tam došos atpakaļ uz mājām, lai turpinātu strādāt pie fiziskā, bet nedaudz vēlāk jau būs pirmā nometne."

Lai arī ar iepriekšējo "Route77 energy MVR-D Honda" komandu Matīss bija kopā trīs gadus, šķiršanās bija ļoti sirsnīga. "Ar veco komandu, ar kuru kopā biju trīs gadus, šķīrāmies ļoti sirsnīgi – vēl pavisam nesen visu nedēļu nodzīvoju pie viņiem. Komanda bija saprotoša, jo zināja, ko gribu sasniegt. Beigās viens otram novēlējām veiksmi un šķīrāmies. Ja tā godīgi, tad man šie cilvēki ir vairāk nekā draugi. Lai arī nākamgad Anglijas čempionātā mēs būsim konkurenti, zinu, ka jebkurā brīdī varēšu atnākt pie viņiem un izdzert tasi tējas," tā Karro, kurš sarunas beigās saka lielu paldies LDz Cargo, pārējiem atbalstītājiem un visiem faniem.

Foto: Matīss Karro. Foto (c) Aleksandrs Sokolovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV