Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Pēc 10 gadu pārtraukuma Latvijas šaha izlase piedalīsies Eiropas Komandu čempionātā

EasyGet.lv, 01.11.2011. 10:52

No 2. līdz 11.novembrim Latvijas šaha sieviešu un vīriešu izlase pēc 10 gadu pārtraukuma piedalīsies Eiropas Komandu Šaha Čempionātā (European Teams Chess Championship) Grieķijā, Halkidiki reģiona pilsētā Porto Karas, informē LŠF prezidenta preses pārstāvis Lauris Kļaviņš. Turnīrā piedalīsies 38 vīriešu un 28 sieviešu komandas.
Pēc 10 gadu pārtraukuma Latvijas šaha izlase piedalīsies Eiropas Komandu čempionātā

Eiropas komandu čempionāts ir trešais nozīmīgākais komandu turnīrs aiz Pasaules šaha olimpiādes un Pasaules komandu čempionāta.

„Ļoti gribu cerēt, ka Latvijas valsts šaha izlases atgriešanās Eiropas komandu čempionātā būs sava veida, pozitīvs emocionāls un profesionāls, lūzumpunkts mūsu sportistiem. Pēc 10 gadiem Eiropas čempionātā šahā atkal plīvos Latvijas karogs! Izlasei ir par ko cīnīties, aizstāvēt savas valsts godu, savukārt jaunajiem ir, kā teikt, pēc kā tiekties. Sportā tas ir būtiski, motivācija veido sacensības garu," saka Latvijas Šaha Federācijas (LŠF) prezidents Pēteris Šmidre.

Latvijas izlases šahā sastāvs:
Vīrieši: lielmeistars Normunds Miezis, lielmeistars Jevgēņijs Svešņikovs, starptautiskais meistars Arturs Neikšāns 4. Lielmeistars Ilmārs Starostīts

Sievietes: lielmeistare Dana Reizniece-Ozola, lielmeistare Ilze Bērziņa, starptautiskā meistare Katrīna Šķiņķe, lielmeistare Ingūna Erneste, FIDE meistare Līga Ungure.

Turnīru organizē Eiropas Šaha apvienība, Grieķijas Šaha federācija un Atēnas šahu klubs. Pēc vidējā reitinga šobrīd Latvijas šahisti ir 28. vietā vīriem un 20. vietā dāmām.

Uzņemoties LŠF vadītāja amatu, Šmidre ir apņēmies veicināt profesionālā šaha attīstību un popularitāti Latvijā, par galveno ilgtermiņa mērķi izvirzot - ierindot šahu Latvijas sporta veidu popularitātes pirmajā trijniekā.

Kā pirmo veicamo LŠF uzdevumu prezidents noteica finansējuma jautājumu, lai nodrošinātu Latvijas šahistu dalību starptautiskajos turnīros. Vēl šogad LŠF rīkos - Latvijas Klubu kauss.

Par Latvijas Šaha federāciju

Latvijas Šaha savienība (LŠS) ir dibināta 1924. gada 13. aprīlī un 1927. gadā, kad Latvija pirmo reizi piedalījās Pasaules šaha olimpiādē, kļuva arī par FIDE biedru. Pēc neatkarības atjaunošanas LŠS tika atjaunota 1991. gadā, tad arī atgriežoties FIDE biedra statusā, vēlāk arī kļūstot par Eiropas Šaha federācijas (ECU) biedru. 2010. gadā LŠS pārdēvēta par Latvijas Šaha Federāciju.

Valsts reitinga vieta-26. sievietēm, 47. vīriešiem. Šobrīd Latvijā ir 8 lielmeistari un 12 starptautiskie meistari, kā arī 5 sieviešu lielmeistares un 4 sieviešu starptautiskās meistares.

LŠF prezidents kopš 2011.gada augusta ir Pēteris Šmidre.

Vairāk: www.sahafederacija.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV