Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas karatisti atgriežas no Maskavas Visu Zvaigžņu turnīra

EasyGet.lv, 02.11.2011. 13:44

29. un 30. oktobrī divi Latvijas karatisti Ruslans Sadikovs un Kalvis Kalniņš ar treneri Maksimu Ivančikovu piedalījās prestižajā turnīrā Maskavā, kas pulcēja pasaulē spēcīgākos karatistus no 20 valstīm.
Latvijas karatisti atgriežas no Maskavas Visu Zvaigžņu turnīra

Šajā turnīrā drīkst piedalīties tikai pēc Maskavas karatē federācijas īpašā uzaicinājuma. Šogad arī Latvijas karate federācijas labākie karatisti tika uzaicināti uz šo prestižo un neparasto turnīru. Turnīrs ir neparasts ar savām lielajām naudas prēmijām uzvarētajiem, ar draudzīgo atmosfēru un turnīra ietvaros katru gadu notiek arī Tameshivari Grand Prix (dēļu laušanas sacensības), kurā piedalās spēcīgākie pasaules sportisti. Galvenais turnīra viesis un arī dalībnieks bija leģendārais Krievijas karatists Sergeis Batjuks, kas demonstrēja fantastiskas spējas dēļu, beisbola nūju un arī akmeņu laušanā.Pirmajā sacensību dienā notika komandu kumitē (komandā 5 sportisti). Kopā ar Igaunijas sportistiem Ruslans un Kalvis startēja apvienotā Baltijas kumite komandā un parādīja labu sniegumu. Kopumā par medaļām cīnījās 16 komandas. Baltijas komandai pirmajā kārta izdevās uzvarēt Serbijas komandu, kas ir 2010. gada Pasaules čempioni, otrajā kārta pieveikt Sanktpēterburgas komandu, trešajā kārtā - Gruzijas komandu, sacensību pusfinālā Baltijas komanda tikās ar Turcijas izlasi un ļoti līdzīgās cīņās zaudēja. Par trešo vietu Baltijas komandai neizdevās pieveikt arī mājiniekus - Maskavas komandu, kuriem palīdzēja arī tiesneši. Jāatzīmē, ka tieši, pateicoties Ruslanam un Kalvim, Baltijas komandai izdevās iegūt sacensību 4. vietu, uzvarot vairākas spēcīgas izlases.Individu

ālajās kategorijās, kas šaja turnīrā notika pēc Olimpiskās sistēmas, Ruslans Sadikovs kategorijā līdz 84 kg, aizvadīja trīs cīņas, pirmajās divās cīņās Ruslans uzvarēja Krievijas un Baltkrievijas sportistus, bet ļoti līdzīgā un grūtā cīņā 3-2 piekāpās vienam no kategorijas favorītiem - pasaules čempionam Serbam-Milošam Jovanovičam, kurš arī iekļuva sacensību finālā.

Kalvis Kalniņš kategorijā līdz 67 kg uzvarēja Krievijas sportistu, sportistu no Baltkrievijas, Gruzijas pārstāvi un pusfinālā uzvarēja arī spēcīgo Azerbaidžānas sportistu. Finālā Kalvis ļoti pārliecinoši uzvarēja vēl vienu Krievijas sportistu no Ķumeņas apgabala.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV