Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Agnese Boža boksēsies ar vīrieti

EasyGet.lv, 08.11.2011. 08:18 | komentāri (1)

26. novembrī Saldū notiks šā gada neparastākais cīņu šovs „JFX fights Saldus", jo šā pasākuma galvenā cīņa būs boksa mačs starp sievieti un vīrieti. Pasaules čempione boksā UBO versijā Agnese Boža uz četru raundu cīņu izaicinājusi Lietuvas bokseri Kestuti Tervidu, informē „JFX fights Saldus" sabiedrisko attiecību speciālists Artūrs Stulpiņš.
Agnese Boža boksēsies ar vīrieti

Šāda veida cīņa Latvijā notiks pirmo reizi. Iniciatore šim mačam ir armēņu izcelsmes latviete Agnese Boža, kura Latvijas un pasaules boksa čempiones tituliem grib pievienot arī uzvaru pār vīrieti.

Latvijā Agnesei vīriešu dzimtas pretinieku nebija iespējams atrast, tāpēc oponentu priekš meitenes nācās meklēt kaimiņzemē. Lai arī pretinieka meklēšana ieilga, jo retais vīrietis grib boksēties ar sievieti, ringā pret Agnesi iziet piekrita piecdesmit septiņus kilogramus smagais Kestutis Tervidas. Viņš ir tieši kilogramu smagāks par Agnesi.

„Man ir lielāka pieredze," pārliecināta Boža. „Zinu to, ka viņš ir ļoti ātrs. Cīņa būs līdzīga, taču es mēģināšu viņu nokautēt. Ja nenosēdināšu viņu, domājams, ka pēc punktiem leiti būs grūti uzvarēt."

Agnese neslēpj, ka sen ir gribējusi ringā izmēģināt savas spējas pret vīrieti, taču Latvijā neatradās neviens, kurš būtu ar mieru sacensties ar sievieti.

„Iespējams, ka šī Agneses cīņa sabiedrībā radīs plašu rezonansi , jo pie mums sieviešu cīņas sports nav īpaši modē un kur nu vēl sievietes cīņa ar veci. Taču mēs esam priecīgi, ka Boža piedalīsies mūsu pasākumā un mēs respektējam viņas vēlmi paspēkoties ar stiprā dzimuma pārstāvi," Božas visai drosmīgo ieceri komentēja „JFX fights Saldus" organizators Igors Miņenko.
Miņenko atgādina, ka tā nebūs nekāda ielas cīņa un to rūpīgi kontrolēs ringa tiesnesis, lai sportisti cīņas laikā negūtu nopietnus savainojumus un tiklīdz būs nepieciešamība tas apstādinās cīņu. Igors uzskata, ka Agnese ir spēcīga meitene un ir pārliecināts, ka vairāk par to, lai nezaudētu jāuztraucas ir lietuviešu sportistam.

Saldus pasākumā redzēsim vēl vienu cīņu ar sieviešu piedalīšanos. Tas būs sieviešu boksa mačs starp Latvijas pārstāvi Noru Isadžanjanu un Lietuvas sportisti Evelīnu Adomoliti.

Ne mazāk interesanta ziņa ir visiem Latvijas čempiona boksā Mārtiņa Kukuļa faniem... 26. novembris priekš tukumnieka būs datums, kad tas pēc divu gadu ilgas pauzes atgriežas MMA (Mixed Martial Arts) ringā. Lai arī sākotnēji izskanēja informācija, ka Kukulis spēkosies ar Latvijas čempionu kikboksā Aleksandru Tomadzi, organizators šo informāciju noliedz un piebilst, ka čempionam pretinieks vēl tiek meklēts.

Foto: Agnese Boža. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV