Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Svinēs Latvijas Hokeja astoņdesmitgadi

EasyGet.lv, 21.11.2011. 16:11

4. decembrī plkst. 15:00 „Arēnā Rīga", Latvijas hokeja 80. gada dienas svinību ietvaros tiks aizvadīta Latvijas un Krievijas veterānu draudzības spēle, informē Latvijas Hokeja federācijas preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Jubilejai par godu ir iecerēta plaša sporta un kultūras programma. Gadadienas svinības tiks atklātas ar Latvijas un Krievijas draudzības spēli, kur abu komandu sastāvos spēlēs līdzjutējiem zināmie bijušie meistarkomandu spēlētāji. Uz „Arēna Rīga" ledus Krievijas veterānu komandas sastāvā redzēsim tādas hokeja leģendas kā Valēriju Kamenski, Vladimiru Miškinu, brāļus Goļikovus. Latvijas veterānu komandas rindās redzēsim Helmutu Balderi, Mihails Šostaku, Anatoliju Jemeļjaņenko. Jaunākās paaudzes atmiņās noteikti vēl palikuši tādi Latvijas izlases 90-to gadu spēlētāji kā Normunds Sējējs, Aleksandrs Kerčs, Konstantīns Grigorjevs, Andrejs Maticins, Sergejs Naumovs un citi, kuri 4. decembra pēcpusdienā priecēs sanākušos hokeja draugus.

Spēles starplaikos ar īpašu goda zīmi tiks apbalvoti vairāki hokeja izcilnieki. Ar speciālas komisijas lēmumu šī goda zīme tiks piešķirta ar hokeju saistītām personām par viņu ieguldījumu Latvijas hokejā.

Tostarp „Arēna Rīga" trešajā stāvā visiem hokeja interesentiem būs lieliska iespēja aplūkot hokeja vēstures ekspozīciju. Savukārt „Arēna Rīga" pirmajā stāvā tiks izrādīta pārvietojamā izstāde „Latvijas Hokejam 80".

Pēc spēles hokeja līdzjutējiem būs lieliska iespēja par piemiņu nofotografēties ar hokeja vecmeistariem un dabūt arī autogrāfu.

Lai arī ikdienā dzīvojam līdzi hokejam un pārdzīvojam par mūsu veiksmēm un neveiksmēm, ikvienam jāizprot, no kurienes esam nākuši, kur ir mūsu saknes. Saprotam, ka šie 80 gadi ir nopietns skaitlis, jo tas pierāda, cik lielas un nopietnas ir Latvijas hokeja tradīcijas. Šis pasākums būs cieņas izrādīšanas veids kādā mēs gribam hokeja sabiedrībai pateikties, tā LHF izpilddirektors Ēvalds Grabovskis

Biļešu cenas pieaugušajiem hokeja līdzjutējiem: 2 Ls. Pensionāriem, studentiem un skolēniem 1 Ls, invalīdiem bez maksas (uzrādot attiecīgos dokumentus). Biļetes pārdošanā no 22. novembra varēs iegādāties SIA "BIĻEŠU SERVISS" tirdzniecības vietās un interneta veikalā www.bilesuserviss.lv.

1931. gadā Latvijas Ziemas Sporta Savienība (LHF priekštece) tika uzņemta par pilntiesīgu LIHG (Starptautiskās hokeja federācijas IIHF priekštece) biedru. No LIHG Latvija tika izslēgta 1946. gadā, sakarā ar Latvijas okupāciju. Līdz pat 1991. gada Latvijas hokejs bija daļa no Padomju savienības hokeja, bet daļa no Latvijas pirmās brīvvalsts spēlētājiem kļuva par pirmajiem hokeja skolotājiem PSRS. Pēc Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas 1991. gadā, tika nodibināta Latvijas Hokeja federācija, kuras galvenais uzdevums ir hokeja norišu organizēšana un vadīšana. 1992. gada 6. maijā IIHF kongress Prāgā oficiāli atjaunoja LHF kā pilntiesīgu Starptautiskās hokeja federācijas biedru.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV