Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Boksere Agnese Boža zaudē vīrietim

EasyGet.lv, 28.11.2011. 09:06 | komentāri (1)

26. novembrī Saldū savu lielāko izaicinājumu sportistes karjerā piedzīvoja pasaules čempione boksā UBO versijā Agnese Boža, kurai stāvēja priekšā četru raundu cīņa ar vīrieti – Lietuvas amatieru boksa pārstāvi Kestuti Tervidu. Atboksējot visus atvēlētos raundus, pēc punktiem uzvaru izcīnīja Tervidas, informē Artūrs Stulpiņš.
Boksere Agnese Boža zaudē vīrietim

Paredzētais boksa mačs notika pēc formulas četri raundi pa divām minūtēm. Sākumā organizatori bija iecerējuši, ka šī boksa cīņa notiks aizsargķiverēs, taču Agnese Boža atteicās to vilk galvā, attaisnojoties, ka ar ķiveri viņa nepārredz laukumu. Pēc ilgākas tienešu diskusijas tika nolemts, ka Armēnijas izcelsmes latvietei Božai ļaus cīnīties bez kaskas un šā gada neparastākajai cīņai atskanēja pirmā raunda gongs.

Negaidīti agresīvs bija Kestutis Tervidas, kurš neskatoties, ka Agnese ir sieviete metās tai virsū, lai iespiestu to stūrī un, iespējams, nokautētu. Boža izlaida vairākus spēcīgus sitienus, taču raundu spēja izturēt, ringā parādot skatāmu boksu.

Otrais un trešais raunds aizritēja līdzīgi – vairāk ringā dominēja lietuvietis, taču karstasinīgā Boža nepalika parādā atbildot ar spēcīgiem pretsitieniem, kas vēlāk atspoguļojās uz Tervida sejas zilumu veidolā.

Pateicoties vētrainajam publikas atbalstam Agnese ceturtajā raundā atdzīvojās un sāka pārņemt vadību, taču viens raunds bija par maz, lai uzvarētu kopumā un pēc punktiem ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu uzvaru izcīnīja Kestutis Tervidas.

„Uz šo cīņu biju tā satraukusies kā pirms savas pirmās...Bija grūti. Tikai ceturtajā raundā sapratu kā ar viņu jācīnās," pēc cīņas savos iespaidos dalījās Agnese Boža, kura jau 30. novembrī Lietuvā aizvadīs nu jau otro cīņu ar vīrieti. Šoreiz viņai pretī stāsies pagaidām vārdā nenosaukts Krievijas bokseris.

Baldiņš Saldus K-1 karalis

Pirmo reizi Saldū notika Saldus K-1 karaļa titula izcīņa svarā līdz 79 kg. Par vakantā titula īpašnieku kļuva Gints Baldiņš, kurš ar tehnisko nokautu uzveica „Saldus karatē kluba" audzēkni Mārtiņu Kaļiņinu.

„Biju gatavojies smagākai cīņai. Paldies treneriem un maniem atbalstītājiem," pateicīgs bija jaunais Saldus K-1 karalis Baldiņš.

Foto (c) Haralds Filipovs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV