Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

“Latvijas Mobilā telefona rallija komanda” vasarai iesildās Lietuvā un minirallija sacīkstēs

easyget.lv, 14.05.2007. 11:00

Aizvadītajā nedēļas nogalē savas pirmās sacīkstes 2007. gada vasarā aizvadīja divas „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāžas. Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals startēja Lietuvas rallija čempionāta 2. posmā Viļņā, bet Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs piedalījās Latvijas čempionāta minirallijā 3. posmā pie Kuldīgas.
“Latvijas Mobilā telefona rallija komanda” vasarai iesildās Lietuvā un minirallija sacīkstēs
Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals Lietuvā veica savu pirmo vasaras ralliju ar pilnpiedziņas automobili. Pirms starta par rezultātiem netika domāts, jo galvenais bija iesildīt sevi pirms LMT Latvijas rallija čempionāta 3. posma „Talsi 2007”, kas šajā nedēļas nogalē risināsies Talsos. Braucot saudzīgā režīmā, bet ar katru ātrumposmu nedaudz kāpinot tempu, rallija finišā Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals finišēja ceturtie. „Domāju, ka savu dzimšanas dienu nosvinēju labi – rallija mašīnā,” pēc finiša stāstīja Andis Neikšāns, kurš rallija dienā kļuva 22 gadus vecs. „Ar katru ātrumposmu braucu arvien ātrāk – ne tāpēc, ka vēlējos uzrādīt kādu konkrētu rezultātu, bet tāpēc, ka ar katru kilometru arvien vairāk pieradu pie automašīnas. Mūsu ekipāžas patieso spēku varēsim redzēt rallijā „Talsi”. Grūti prognozēt, kādu rezultātu uzrādīsim, jo starplaikā starp ziemas un vasaras rallijiem pie jaunām automašīnām tikuši daudzi pieredzējuši sportisti, kuri varētu mums būt sīvi konkurenti.”

Dienu vēlāk – svētdien – uz starta minirallijā „Kalnamuiža 2007” stājās „Latvijas Mobilā telefona rallija komandas” duets Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs. Artis turpināja to, ko sācis rallijā „Latvijas 2006” – svinēja jau savu piekto uzvaru pēc kārtas! „Rallijs bija interesants, un tas bija ļoti noderīgs treniņš pirms šonedēļ gaidāmā Talsu rallija. Vienā ātrumposmā pieļāvām nelielu kļūdu un izbraucām pa grāvi, taču mašīnai nekādi bojājumi netika nodarīti,” stāsta Artis Štrauss, kurš pēc kārtas uzvarējis rallijos „Latvija 2006”, „Sarma 2007” un „Sigulda 2007”, kā arī minirallijos „Ķekavas ziema 2007” un „Kalnamuiža 2007”. „Tagad nedaudz atvilksim elpu, lai varam cīnīties par uzvaru rallijā „Talsi”!”

Tikmēr „Latvijas Mobilā telefona rallija komandas” pirmā ekipāža Māris Neikšāns/Māris Jēkabsons trenējas pēc individuāla grafika. Viņiem aizvadītā nedēļa bija ļoti aktīva, aizvadot vairākus braukšanas treniņus un vēl viena treniņsesija viņiem paredzēta arī šonedēļ.

„Latvijas Mobilā telefona rallija komanda” patlaban LMT Latvijas autorallija čempionātā komandu vērtējumā ieņem otro vietu. Komandas pārstāvji Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs ir līderi N3 grupā, bet Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals ir otrie N4 kategorijā. Komandas pirmā ekipāža – Māris Neikšāns/Māris Jēkabsons – patlaban ir ceturtie, tikai vienu punktu atpaliekot no otrās vietas.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV