Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

„Skandi Auto Rally Team” turpina rallija šovu ar pārsteigumiem

easyget.lv, 14.05.2007. 11:29 | komentāri (3)

„Skandi Auto Rally Team” komanda saviem faniem un visiem Latvijas rallija līdzjutējiem uz ralliju „Talsi 2007” sagatavojusi jaunus, līdz šim Latvijā nepieredzētus pārsteigumus. Ja ar Ivara Vasaraudža un Valda Spredža ekipāžas Mitsubishi Lancer WRC 05 sporta automašīnu rallija līdzjutējus vairs nav iespējams pārsteigt, tad ar tās tehnisko sagatavotību un rallija komandas goda viesiem gan.
„Skandi Auto Rally Team” turpina rallija šovu ar pārsteigumiem
Ekipāža Ivars Vasaraudzis / Valdis Spredzis arī rallijā „Talsi 2007” pateicoties saviem uzticīgajiem atbalstītājiem „Parex Līzings”, „Baltijas Apdrošināšanas Nams”, „Pata AB” un „Vianor” turpinās iesākto sagatavošanās programmu startiem WRC rallijos. Tādēļ visiem, kuri dosies vērot ralliju 19. un 20. maijā Talsu apkaimes ceļos, būs iespēja darbībā vērot jaunāko WRC automašīnu kāda jelkad ir piedalījusies kādā no Latvijas rallijiem. Šoreiz Ivars Vasaraudzis pilotēs citu, jaunāku Mitsubishi Lancer WRC 05 rallija automašīnu, ko savulaik Montekarlo un Meksikas rallijā izmantojis Džidžī Gallī. Bez tam Latvijā šoreiz ieradīsies ne tikai obligātā mehāniķu un inženieru komanda, to pavadīs arī japānis Šiņji Kido, kurš ir galvenais „Mitsubishi Motors Sports” autosporta dzinēju inženieris.

Ņemot vērā rallija „Talsi 2007” specifiku – divus asfalta ātrumposmus rallija pirmajā dienā – rallija komanda „Skandi Auto Rally Team” plāno skatītājus iepazīstināt ar visām WRC automašīnu iespējām – pirmajā rallija dienā, pirmo reizi Latvijā visiem rallija interesentiem būs iespējams redzēt Mitsubishi Lancer WRC 05 sporta automašīnu, kas sagatavota atbilstoši asfalta rallijam – tieši tādu, kāda šī mašīna startētu Montekarlo rallijā. Tiklīdz kā Ivars Vasaraudzis finišēs pirmās dienas pēdējā ātrumposmā mehāniķu komanda šo rallija automašīnu padarīs pilnībā atbilstošu grants rallijam.

Lai rallijs „Talsi 2007” būtu vēl aizraujošāks, komanda „Skandi Auto Rally Team” uz to ir uzaicinājusi pagājušā gada Somijas rallija čempionu ekipāžu N4 klasē Jarī Ketomā / Mīku Teiskonenu ar EVO 9. Tas dos iespēju visiem rallija līdzjutējiem salīdzināt kādu līmeni ir sasniedzis rallijs Latvijā.

Somija rallija čempions stāsta: „Es saņēmu uzaicinājumu no „Mitsubishi” pārstāvjiem Latvijā piedalīties šajā rallijā, un to arī pieņēmu, jo tas ir jauns izaicinājums un pieredzes uzkrāšanas iespēja – iepazīties ar ralliju man nezināmā reģionā. Bez tam viens no maniem atbalstītājiem ir kompānija Igaunijā, kas šo gadījumu izmantos savu klientu izklaidēšanai.”

„No saviem draugiem un sadarbības partneriem Latvijā esmu dzirdējis, ka Latvijā ir ļoti labi ralliji un daudz labu braucēju, kuriem ir konkurētspējīga tehnika, tādēļ es sagaidu ļoti interesantu un konkurences pilnu ralliju, kurā man būs iespēja novērtēt kāds ir rallijs Latvijā, kāda ir tā organizācija, ātrumposmi un pats galvenais – konkurence,” stāsta Ketomā.

Jautāts par gaidāmo rezultātu, somu rallija pilots atbild: „Dodoties uz kādu ralliju es vienmēr vēlos uzvarēt, bet būšu reāls – pēc izstāšanās Peurunkarally es neesmu braucis ar savu rallija automašīnu, rallijs notiks man nezināmā vietā... Es nepiedalos Latvijas rallija čempionātā, tāpēc vismaz sākumā neuzņemšos lieku risku, bet tad jau skatīsimies ar ko iespējams sacensties. Šā vai tā, tā man būs lieliska iespēja sacensību apstākļos sagatavoties Somijas vasaras rallijiem, tajā pašā laikā jauna pieredze un iespaidi.”

Pašlaik Jari Ketomā Somijas rallija čempionāta N4 klases kopvērtējumā ar divām uzvarām un divām neveiksmēm ieņem trešo vietu, un pagājušā gada čempiona rīcībā ir atlikusi tikai pus sezona, lai noķertu pašreizējo līderi Juhu Salo.

Pēc diviem aizvadītajiem rallija čempionāta posmiem Latvijā rallija komanda „Skandi Auto Rally Team” ir līdere komandu vērtējumā, un ekipāža Ivars Vasaraudzis / Valdis Spredzis ieņem līderu pozīcijas A plus ieskaites kopvērtējumā. Savukārt Jānis Kārkliņš / Jānis Krastiņš N3 klases kopvērtējumā ir otrie.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV