Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

LNT un TV5 rādīs rallijreidu „Dakara 2012"

EasyGet.lv, 14.12.2011. 14:20

No 1. janvāra kanālos LNT un TV5 divu nedēļu garumā TV skatītāji varēs sekot līdzi komandas „Team Latvia" - Andra Dambja un Māra Saukāna elektriskās piedziņas rallijreida automobiļa „OSCar eO" panākumiem un piedzīvojumiem reportāžās no Dienvidamerikas rallijreida „Dakara 2012", informē LNT sabiedrisko attiecību projektu asistente Laima Kristapsone.
LNT un TV5 rādīs rallijreidu „Dakara 2012"

No 1. janvāra katru vakaru ap plkst. 23:00 kanālā LNT (atkārtojumi katru dienu plkst. 14:30 LNT kanālā), TV5 kanālā no 2. janvāra plkst. 09:15 TV skatītāji varēs vērot īpaši sagatavotu „Dakara 2012" dienasgrāmatu par aizraujošākajiem momentiem un komandas „Team Latvia" trīs tonnas smagā, elektriskā piedziņas rallijreida automobiļa „OSCar eO" gaitām trīs valstu teritorijās – Argentīnas, Čīles un Peru.

Andrejs Ēķis uzsver, ka LNT ir liels prieks pārraidīt saviem skatītājiem Latvijā ražotā un pasaulē pirmā elektriskās piedziņas rallijreida automobiļa „OSCar eO" startu „Dakara 2012" rallijreidā, jo šis ir viens no tiem mūsu panākumiem, kas Latviju dara lielāku."

„Dakara 2011" dalībniekiem būs jāveic vairāk nekā 9000 kilometru Argentīnas, Čīles un Peru teritorijā. Rallijreida starts būs 1. janvārī Marderplatā (Mar del Plata), Argentīnā, un pēc Andu atzara šķērsošanas sacensības turpināsies Čīlē un Peru, kur maršruts būs tuksnesī. Limā finišs paredzēts 15. janvārī.

„OSCar eO" ar starta numuru 370, ko vadīs Andris Dambis un Māris Saukāns, pastāvīgi pavadīs rallijreidos pārbaudīta automašīna „OSCar O3" ar starta numuru 467. To pilotēs Krievijas autosportists Antons Grigorovs un viņa stūrmanis būs Ainārs Princis, kurš ir startējis vairākos Dakaras rallijreidos un pirmajā Dienvidmerikas maratonā 2009. gadā kopā ar Jāni Āzi izcīnījis augsto 24. vietu.

Komandas „Team Latvia" sastāvā brauks arī DAF markas smagā automašīna, ar starta numuru 574, kas pieteikta sacīkšu ieskaitē, tādējādi dodot iespēju iekļūt eO trasē. Šo automašīnu komandēs Francijas, Beļģijas un Latvijas apvienotā ekipāža Jean-Charles Mauri/Jean-Claude Kaket /Kaspars Dambis. Bez tam komandai „Team Latvia" pilnvērtīgam startam ir sagatavotas divas smagās tehniskās palīdzības automašīnas un divi 4x4 Nissan pikapi.

Komandas „Team Latvia" kopējais dalībnieku skaits ir 19, un tie pārstāv Latviju, Krieviju, Ukrainu, Franciju un Beļģiju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV