Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīt sāksies Latvijas atklātās meistarsacīkstes hokejā sievietēm

EasyGet.lv, 15.12.2011. 10:44

Piektdien, 16. decembrī tiks dots starts jaunajai sieviešu hokeja sezonai. Šogad Latvijas atklātajās meistarsacīkstēs (LAMHS) piedalīsies sešas komandas - četras komandas no Latvijas – SHK „Laima", HK „Sāga 1", HK „Sāga 2" un SHK „Zemgale" kā arī komanda no Igaunijas, „Sputnik" (Viru) un Baltkrievijas SHK „Panteras" (Minska), informē Latvijas Hokeja federācijas preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Pirmās sapārotās spēles notiks jau šo piektdien un sestdien „Daugavas" ledus hallē, kur vietējās „Sāga1" uzņems SHK „Panteras". Šogad Minskas komandas sastāvā, tāpat kā pērn, spēlē arī divas Latvijas izlases hokejistes, Laila Dekmeijere-Trigubova un Ieva Pētersone. Pārējās komandas čempionātā iesaistīsies pēc jaunā gada. Pēdējo čempionāta spēli ir paredzēts aizvadīt 15. martā, kad tiks noskaidrota labākā turnīra komanda.

Izvērtējot reālo komandu spēku samēru, tika nolemts, ka meistarsacīkstes tiks aizvadītas divās grupās – „A" grupā savā starpā sacentīsies SHK „Laima", HK „Sāga 1" un SHK „Panteras", kuras arī sadalīs medaļu komplektu; „B" grupā savā starpā sacentīsies HK „Sāga 2" un SHK „Zemgale" kā arī komanda no Igaunijas, „Sputnik" (Viru), kuras sadalīs 4. līdz 6. vietu. Komandu sadalīšana divās grupās dos iespēju vairākām hokejistēm uzkrāt spēļu praksi.

„Zemgales" komandas neiekļaušana spēcīgākajā grupā ir saistīts ar to, ka komandu pametušas vairākas pērnās sezonas līderes: vārtsardze Lolota Andriševska devās uz Šveici, vairākas spēlētājās pēc izīrēšanas atgriezās savā klubā „Laima".

Latvijā, sieviešu hokeja izlases spēlējošajām kandidātēm būs lieliska iespēja sacensties Minskas „Pantērām", kura ir viena no nedaudzajām profesionālām komandām Eiropā. Šīs meistarsacīkstes ir vērstas ar skatu uz pasaules čempionātu, kuras pavasarī notiks Ventspilī, tā Latvijas sieviešu hokeja dzīves vadītājs Haralds Ozoliņbeiks.

LAMHS spēles:
Piektdiena,16. decembris
19:00 HK „Sāga1" – „Panteras" (Daugavas ledus halle)

Sestdiena, 17. decembris
12:00 HK „Sāga1" – „Panteras" (Daugavas ledus halle)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV