Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Par spīti laikapstākļiem sāksies ziemas autosprinta čempionāts

EasyGet.lv, 15.12.2011. 11:41

Neskatoties uz klasiskas ziemas trūkumu nedēļas nogalē startēs Latvijas ziemas autosprinta čempionāta pirmie pasākumi – sporta kompleksā 333 tiks aizvadīti seriāla Centra reģiona pirmie divi posmi, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns. Sezona kopumā noritēs pēc iepriekšējā čempionāta formulas, kura paredzēja sportistu cīņu savos reģionos un lielajā finālā.

Lai gan nedēļas nogalē nav paredzēts ne sals, ne sniegs, 333 trasē būs iespēja sākt ziemas autosprinta čempionātu, sacensībām izmantojot kartinga trases asfalta segumu. Šādi apstākļi sajauc kārtis tiem sportistiem, kuri allaž izcēlušies ar labiem rezultātiem slidenos laika apstākļos. Taču kopumā šādi asfalta posmi var sarūpēt intriģējošus rezultātus visa čempionāta kontekstā.

Reģionu un fināla princips pirmo reizi tika ieviests 2011. gada čempionāta laikā. Eksperiments izrādījās interesants un veiksmīgs, tāpēc pēc nianšu pielabošanas un pārrunām LAF Standartauto komisijā tika nolemts ideju izmantot arī 2012. gada čempionātā. Līdz ar to čempionāta cīņas tiks aizvadītas Centra, Vidzemes un Kurzemes reģionā, bet visu izšķirs fināla sacīkste sezonas beigās. Fināla norises vieta paredzēta neitrālā teritorijā, kurā neviena reģiona pārstāvji nebūs aizvadījuši savus posmus. Pašlaik fināla norises vieta un laiks netiek noteikts, jo viss atkarīgs no ziemas noturības un laika apstākļiem.

Nedēļas nogalē paredzēti uzreiz divi Centra reģiona posmi – sestdien pirmais, svētdien otrais. Koncentrēti, jo ziemas sezonas laikā sacīkstes jāaizvada visos reģionos, bet Standartauto komisija (LAF SAK) cenšas kalendārus plānot tā, lai reģionu sacīkstes nepārklājas viena ar otru. Līdz ar to sportistiem šoziem rodas plašas cīņu iespējas – kopumā vairāk nekā desmit Latvijas čempionāta sacensības (sportists drīkst startēt jebkurā reģionā, ieskaite gan atbilstoši nolikuma prasībām).

Pirms jaunā autosporta gada LAF SAK izveidojusi arī komisijas ziņu vietni: Standartauto.lv. Šajā vietnē uzsākta arī reģistrācija Latvijas ziemas autosprinta čempionāta Centra reģiona pirmajiem diviem posmiem 333 trasē: http://standartauto.lv/?cat=16.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV