Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Paziņotas pasaules pirmo Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu lāpneses no Latvijas

EasyGet.lv, 19.12.2011. 17:15

Skolnieces Anda Āboliņa un Laine Vīgube ir pirmās lāpneses no Latvijas, kas šā gada 31. decembrī Vīnē piedalīsies Pasaules pirmo Jaunatnes ziemas Olimpisko spēļu lāpas stafetē. Šo vēsturisko iespēju sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) jaunietēm nodrošina Samsung kā Olimpisko spēļu globālais partneris, informē Oskars Kupše.
Paziņotas pasaules pirmo Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu lāpneses no Latvijas

Pasaules pirmo Jaunatnes ziemas Olimpisko spēļu lāpas stafetē kopumā piedalīsies 2012 jaunieši no 12 pasaules valstīm, tajā skaitā 355 Samsung lāpneši. Jaunatnes ziemas Olimpisko spēļu uguns tika iedegta Olimpa kalna pakājē Grieķijā jau šā gada 17. decembrī, savukārt Olimpiskās lāpas stafete sāksies 27. decembrī Insbrukā. 18 dienu laikā Olimpiskā uguns apceļos visu Austriju, un stafete noslēgsies spēļu atklāšanas dienā 13. janvārī Insbrukā. Abas Latvijas pārstāves – septiņpadsmitgadīgā Valmieras Valsts ģimnāzijas skolniece Anda Āboliņa un piecpadsmit gadus vecā Laine Vīgube no Ērgļu vidusskolas – Olimpisko lāpu nesīs 31. decembrī Vīnē.

Samsung lāpneses Latvijas Olimpiskā komiteja izvēlējās no to 150 jauniešu vidus, kuri brīvprātīgi iesaistījušies LOK Latvijas Jaunatnes olimpiādes organizēšanā un norisē, kā arī pauduši vēlmi kļūt par lāpnešiem Pasaules pirmajās Jaunatnes ziemas Olimpiskajās spēlēs.

Anda Āboliņa sporto jau no agras bērnības, trenējas vieglatlētikā Valmieras Bērnu sporta skolā un aktīvi piedalās kā brīvprātīgā dažādos sporta pasākumos. „Mani iedvesmo mūsu olimpiešu sasniegumi. Nesot Olimpisko uguni, ar īpašu lepnumu pārstāvēšu mūsu jaunos sportistus un Latvijas valsti," saka Anda. Savukārt 9. klases skolniece Laine Vīgube no Ērgļiem, kura aktīvi piedalās dažādu sporta pasākumu rīkošanā visā Latvijā, ir priecīga, ka līdzdalība Olimpiskās lāpas stafetē Austrijā sniegs lielisku iespēju paplašināt savas zināšanas un pieredzi. „Uzskatu, ka spēšu aktīvi darboties un godam pārstāvēt savu skolu, pilsētu un valsti, nesot Olimpisko lāpu," teic Laine.

„Jaunajiem atlētiem, tai skaitā 16 jauniešiem no Latvijas, šīs pirmās Jaunatnes ziemas Olimpiskās spēles būs ne vien sportiska sacensība, bet arī unikāla iespēja izbaudīt Olimpisko spēļu gaisotni, kas, cerams, būs papildu motivācija viņu sportiskajai karjerai," stāsta Iveta Bojāre, Samsung Electronics Baltics korporatīvo komunikāciju vadītāja. „Taču Olimpiskās vērtības pārstāv ne tikai atlēti. Samsung lāpneses - Anda Āboliņa un Laine Vīgube – ar savu brīvprātīgo darbu, organizējot sporta pasākumus, ir lielisks piemērs, kā Olimpiskos ideālus savā ikdienā var īstenot ikviens. Tāpēc Samsung ir pagodināts kā Olimpiskās kustības atbalstītājs sniegt iespēju abām jaunietēm kļūt par Olimpisko spēļu daļu un Latvijas vārdā nest Olimpisko lāpu."

Jaunatnes ziemas Olimpiskajās spēlēs, kas 2012.gadā no 13. līdz 22. janvārim norisināsies Insbrukā, piedalīsies kopumā 1059 jaunie sportisti vecumā no 15 līdz 18 gadiem. 60 pasaules valstu pārstāvji mērosies spēkiem 15 sporta veidos. Latviju šajās sporta spēlēs pārstāvēs 16 sportisti septiņos sporta veidos.

Līdztekus sporta sacensībām norisināsies arī īpaša Kultūras un izglītības programma, kuras mērķis ir veicināt Olimpiskās vērtības, kā arī viedokļu un pieredzes apmaiņu starp dažādām kultūrām, padarot pirmās Jaunatnes ziemas Olimpiskās spēles par unikālu sporta un kultūras festivālu. Jau šobrīd portālā www.samsungwakeup.com var iepazīties ar dažādiem pasākumiem, interaktīvajām spēlēm un konkursiem, kurus spēļu ietvaros rīko Samsung.

Samsung un Olimpiskās kustības sadarbības vēsture:

Samsung atbalsta Olimpisko kustību kopš 1988. gada, kad kļuva par Seulas Olimpisko spēļu sponsoru. 1998. gadā kompānija kļuva par Nagano ziemas Olimpisko spēļu bezvadu komunikāciju aprīkojuma globālo partneri, un ir saglabājusi globālā olimpiskā partnera statusu visās turpmākajās Olimpiskajās spēlēs. Sadarbība turpināsies arī 2016. gada Rio vasaras Olimpiskajās spēlēs. Samsung ir patiesi lepns par sniegto atbalstu pirmajām Jaunatnes vasaras Olimpiskajām spēlēm, kas pērn norisinājās Singapūrā, un pagodināts par iespēju atbalstīt arī pirmās Jaunatnes ziemas Olimpiskās spēlēs Insbrukā 2012. gada janvārī.

Par Samsung Electronics:

Samsung Electronics ir pasaulē vadošais uzņēmums pusvadītāju, telekomunikāciju, digitālo mediju un digitālās konverģences tehnoloģiju jomā, un tā kopējais pārdošanas apjoms 2010. gadā sasniedza 116,8 miljardus ASV dolāru. Uzņēmums nodarbina aptuveni 164 600 cilvēku 179 birojos 61 valstī un tas sastāv no deviņām galvenajām biznesa vienībām: Vizuālo displeju, Mobilo komunikāciju, telekomunikāciju sistēmu, Digitālo ierīču, IT risinājumu, Digitālo attēlveidošanas, Atmiņas, LSI sistēmu un LCD vienībām. Atzīts par vienu no pasaules ātrāk augošajiem zīmoliem, Samsung Electronics ir vadošais digitālo televizoru, atmiņas karšu, mobilo tālruņu un TFT-LCD produktu ražotājs. Papildu informācija atrodama www.samsung.com.

Foto: Laine Vīgube, Sangho Jo un Anda Āboliņa. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV