Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Ar „RE Autoclub" mašīnām slavenajā Dakāras rallijā

EasyGet.lv, 28.12.2011. 11:37

Latvijas „RE Autoclub" četras sagatavotās mašīnās 2012. gada 1. janvārī startēs slavenā Dakāras rallijreida pirmajā posmā Argentīnas pilsētā Mardelplatā, informē Sanda Brūna. Šogad Argentīnas, Čīles un Peru ceļos notiekošais rallijreids finišu sasniegs 15. janvārī pēc nepilnu deviņu tūkstošu kilometru veikšanas.
Ar „RE Autoclub" mašīnām slavenajā Dakāras rallijā

„RE Autoclub" jau vairāk nekā 20 gadus ir vieni no vadošajiem apvidus automašīnu tehniskās apkopes un remonta, sporta automašīnu būves un sagatavošanas veicēji. Ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu autosportisti pat pirms pasaules mēroga sacensībām uztic savas sporta mašīnas tieši „RE Autoclub".

2012. gada Dakāras rallijreidā ar „RE Autoclub" sagatavotajām automašīnām Dienvidamerikas ceļos un neceļos dosies trīs vieglo auatomašīnu ekipāžas no Krievijas – Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs juniors („Toyota Landcruiser 200"), Iļja Kuzņecovs/Romans Jelagins („Mitsubishi Pajero Evolution MPR 107"), Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs („Mitsubishi Pajero Triton"), kā arī apkalpojošā kravas automašīna „Mercedes Benz 1935" ar Dmitriju Pavlovu, Oļegu Uperenko un latvieti Gintu Cīruli.

„Mūsu sagatavotajām mašīnām un to pilotiem priekšā liels pārbaudījums, jo sacentīsimies vienā ieskaitē ar pasaules varenākajām komandām un meistarīgākajiem braucējiem," uzsver „RE Autoclub" direktors Roberts Elbakjans. „Mērķis ir pārbaudīt mašīnas, pilnvērtīgi iekļauties Dakāras rallijreidu apritē. Ja tehnika būs konkurētspējīga, tad jau nākotnē domāsim par augstākas klases pilotu piesaisti, lai tiktu pilnībā izmantotas mašīnu iespējas. Prieks, ka līdzās krievu sportistiem mūsu komandā būs arī Gints Cīrulis, kurš būs apkalpojošās mašīnas ekipāžā."

Sadarbībā ar LTV, interesentiem būs iespējams sekot līdzi „RE Autoclub" komandas gaitām katru dienu: darba dienas rītos raidījuma „Labrīt, Latvija" ietvaros un sporta ziņu laikā pl.19.45. Savukārt, brīvdienās – sporta ziņu laikā.

Sadarbībā ar „Just FM" katru darba dienu, laika periodā no pl.17.00 – 20.00 ēterā tiks translēta radio intervija ar „RE Autoclub" pārstāvjiem par sportistu gaitām, neveiksēm, rezultātiem un sacensību atmosfēru.

Šogad „RE Autoclub" un Krievijas sportista Antona Meļņikova sadarbība vainagojās ar čempionu titulu. Meļņikovs ar Latvijas autokluba sagatavoto „Mitsubishi Pajero" oktobra beigās kļuva par Krievijas kausa ieguvēju. Nešaubīgi, ka „RE Autoclub" aktīvā var ierakstīt vasarā jau otro gadu pēc kārtas pašmāju ceļos notikušo „Riga Baja", kas ir kļuvis par pilnvērtīgu Latvijas un Krievijas rallijreida atklāto čempionātu posmu.

Dakāras rallijreida 2012. gada sacensību aktuālajā sarakstā pašreiz ir 73 vieglās automašīnas, 76 smagās automašīnas, 188 motocikli, 32 kvadracikli. „RE Autoclub" pilotētās mašīnas uz starta dosies ar šādām numuriem – 349. (Kuzņecovs), 378. (Meļņikovs), 414. (Terentjevs), 563. (Pavlovs).

„RE Autoclub" komanda pateicas par atbalstu dalībai DAKAR 2012 sacensībās „Latvijas Automobiļu federācijai", „Hansaflex", „Bookinggroup.com", „Texaco", „Krown", „Naftimpex", „Auto Kada", „Help-Tag", „Keune".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV