Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas Junioru sieviešu izlase šajā nedēļas nogalē uzņems Dānijas un Kipras vienaudzes

EasyGet.lv, 04.01.2012. 09:39

Latvijas Junioru sieviešu izlase, treneru Ingunas Minusas un Aleksandras Tihovskas vadībā, ir devušās uz Jelgavu, kur šajā nedēļas nogalē tiks aizvadītas divas Eiropas čempionāta pirmās kvalifikācijas kārtas spēles ar Dānijas un Kipras Junioru izlasēm, informē Latvijas Volejbola federācijas pārstāve Lilita Mitrofanova.
Latvijas Junioru sieviešu izlase šajā nedēļas nogalē uzņems Dānijas un Kipras vienaudzes

Izlasei veiksmi un panākumus pirms došanās uz turnīru Jelgavā novēlēja Latvijas Volejbola federācijas Viceprezidents Māris Pēkalis. "Jums ir uzticēta liela atbildība un cerams, ka jums šis gads iesāksies veiksmīgi. Protams, gribētu, lai jūs uzvarētu gan šajā kvalifikācijas kārtā, gan nākamajā un iekļūtu Eiropas čempionāta finālā. Tie ir tādi augsti mērķi, bet domāju, ka nekas nav neiespējams," optimistiski nākotnē raugās M.Pēkalis. "Šobrīd galvenais ir nepadoties un cīnīties līdz galam, to arī novēlu abām izlases trenerēm, kuras ieguldījušas lielu darbu šīs izlases izaugsmē. Šogad Junioru sieviešu un Sieviešu izlases Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensībām ir pieteiktas pēc ilgāka pārtraukuma, tāpēc pamazām ir jāatgūst kādreizējais augstais sieviešu volejbola līmenis Latvijā un Eiropā, kas jums savukārt uzliek papildus atbildību. Galvenais, ko šajā nedēļas nogalē gribam redzēt laukumā, ir cīņas spars! Lai veicas!"

Latvijas izlases otrā trenere Aleksandra Tihovska pārliecināta, ka psiholoģiski meitenes ir gatavas cīnīties par iekļūšanu nākamajā kvalifikācijas kārtā: "Uz Jelgavu dodamies ar domu cīnīties un uzvarēt. Ar šo izlasi strādājam jau ceturto gadu un šajā laikā mēģinājām iemācīt to, ka ir jācīnās katrā spēlē, katrā epizodē, mēģinājām viņas saliedēt, lai viņas jūtas un ir kā komanda, jo tad likumsakarīgi ir jābūt arī rezultātam. Psiholoģiski meitenes ir stabilas un gatavas stāties pretī savām pretiniecēm - Dānijas un Kipras vienaudzēm. Varu teikt, ka 90% no komandas ir savā labākajā fiziskajā kondīcijā. Dažas no meitenēm šobrīd ārstē gūtās traumas, tāpēc šajās sacensībās izlasei palīdzēt nevarēs, bet ceru, ka, ja būs nepieciešams, viņas pievienosies izlasei nākamajā kvalifikācijas kārtā Baltkrievijā."

Uzvaras gadījumā pirmajā kvalifikācijas kārtā Latvijas izlase nodrošinās vietu kvalifikācijas turnīra nākamajā kārtā, kas no 10.-15.aprīlim notiks Baltkrievijā, kur apakšgrupā jau ielozētas - Baltkrievijas, Vācijas, Polijas, Francijas un Lietuvas izlases.

Kalendārs*
6.01. pl.19.00 Kipra - Dānija
7.01. pl.16.00 Dānija - Latvija (tiešraide sportacentrs.com TV un internetā)
8.01.pl.16.00 Latvija – Kipra

*ieeja uz spēlēm - bez maksas

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV