Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Atsāksies Pirmās līgas čempionāts

EasyGet.lv, 04.01.2012. 09:42

Sestdien, 7.janvārī, pēc trīs nedēļu svētku brīvdienām atsāksies Rīgas telpu futbola Pirmās līgas čempionāts, informē FTA sabiedrisko attiecību vadītājs Kaspars Lakševics. Pulksten 12:00 līdervienība „LSPA/LaSport" tiksies ar „Kreiss", stundu vēlāk šīs sezonas lielākā pārsteiguma autori „Lerona" sacentīsies ar „Free", bet 14:00 laukumā tiksies „TUC/FTA" un „Sportima". Visas spēles notiks Rīgas Olimpiskajā sporta centrā.

Pēc pirmā apļa, kas noslēdzās īsi pirms Ziemassvētkiem – 18.decembrī – līgas vadībā izvirzījusies „LSPA/LaSprorts" vienība, kas 11 mačos izcīnījusi astoņas uzvaras, divas reizes spēlējusi neizšķirti, kā arī piedzīvojusi vienu zaudējumu, kopumā nopelnot 26 punktus. Tikai par vienu mazāk Latvijas čempionu FK „Nikars" otrajam sastāvam „Sportima-Nikars". Bet trijnieku noslēdz šīs sezonas Pirmās līgas lielākā pārsteiguma autori „Lerona" – 23 punkti. Līgas debitanti „Lerona" fantastiski uzsāka sezonu, izcīnot uzvaras pirmajos sešos mačos un ilgāku laiku esot līderu godā, tiesa tad sekoja kritums, un pēdējos piecos mačos „Lerona" kontā tikai pieci punkti.

Līderu trio seko FC „Raita" un „Kreiss" vienības, kas katra izcīnījusi pa 18 punktiem. „Drūzmēšanās" vērojama turnīra tabulas vidusdaļā, no sestās līdz astotajai vietai: „Sportima" vecmeistaru (komandas vidējais(!) vecums 32,4 gadi) rēķinā 15 punkti, par vienu mazāk „Rīnūži-Strong" un ISMA-2 komandām.

Arī „pagrabstāvā" visas galvenās cīņas par „vietu zem saules" vēl tikai priekšā – pastarīši „TUC/FTA" no devītajā vietā esošās „RigaPartyBus" atpaliek par tikai četriem punktiem, bet pa vidu vēl „iespraukušās" „Free" un „RTU Sports" vienības.

Pēc vienpadsmit spēļu kārtām rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā joprojām atrodas Andis Dombrovskis („LSPA/LaSports") un Sergejs Starkovs („Rīnūži-Strong"), kuri abi pretinieku vārtsargus pārspējuši 11 reizes. Ar astoņiem precīziem sitieniem trešo un ceturto vietu dala brazīlietis Evertons Da Silva Santoš („Sportima-Nikars"), kā arī vēl viens „LSPA/LaSports" pārstāvis Lauris Hincenbergs.

Savukārt cīņā par „fair-play" balvu vadībā izvirzījusies „TUC/FTA" komanda, kas 11 mačos nopelnījusi tikai sešas dzeltenās kartiņas. Par vienu vairāk turnīra līderiem „LSPA/LaSport".

Otrajā un Trešajā līgā zināmi gandrīz visi finālisti

Finišam tuvojas Otrās un Trešās līgas pirmā etapa cīņas. Zināmas gandrīz visas komandas, kas nodrošinājušas vietu finālgrupās, kurās otrajā posmā notiks cīņa par ceļazīmēm uz, attiecīgi, Pirmo un Otro līgu.

Otrajā līgā vietu labāko astoņu komandu pulkā jau nodrošinājušas „Olaines" FK, „Rīgas siltums" (abas – A apakšgrupa) un „Industrial Steel Group" (B) vienības, bet tikai totāla neveiksme var liegt finālgrupā iekļūt arī „Ķekavas novads/Axa" un „Jaunais dinamietis" (abas – A grupa) komandām. Nedaudz saspringtāka cīņa solās būt B grupā, kur uz trim atlikušajām vietām pretendē piecas komandas.

Trešajā līgā aina līdzīga. Vietu labāko astoņu komandu skaitā jau nodrošinājušas „Arigo", „Baltic International Bank" (abas – A apakšgrupa) un „ Ķekavas novads 2" (B) vienības, bet tikai neticama apstākļu sakritība finālgrupā var liegt iekļūt RSU un Stopiņu (abas – B grupa) komandām. Saspringtāka cīņa par atlikušajām ceļazīmēm paredzama A grupā, kur uz divām vietām reāli pretendē trīs komandas, bet cerības nav zudušas arī ceturtajai – „Jadberg". B grupā labākas pozīcijas cīņā par atlikušo vienu vietu labāko astotniekā šķiet „Varzob" vīriem, bet noteikti savs vārds sakāms būs arī viņu tuvākajiem sekotājiem „Husqvarna", „SEB United" un DFR.

Rīgas čempionātu rīko Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Futbola Turnīru asociāciju (FTA).

Visu līgu spēļu kalendārs, rezultāti, statistika un cita informācija atrodama turnīra mājas lapā http://www.fta.lv/riga/.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV