Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

LAF stratēģija saistībā ar ziemas autosporta pasākumiem

EasyGet.lv, 04.01.2012. 15:02

Latvijas autosportā gada pirmie mēneši allaž izmantoti ziemas sacensību aizvadīšanai dažādos vērtējumos un ieskaitēs. 2012. gads sācies bez sniega, ievērojama sala un citiem klasiskiem ziemas sacensību elementiem. Latvijas Automobiļu federācijas Rallija, Standartauto un Krosa komisijas, kurām paredzēti ziemas pasākumi, noteikuši stratēģiju kalendārā paredzētajiem notikumiem, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.

Janvārī un februārī paredzēts turpināt jau decembrī startējušo Latvijas ziemas autosprinta čempionātu, uzsākt Latvijas rallija un rallijsprinta čempionātu, kā arī startēt folkreisa un autokrosa ziemas kausa sacensības. Tomēr šobrīd laika apstākļi ievērojami ietekmē šos plānus.

LAF Rallija komisijas uzmanības centrā ir Latvijas čempionāta kandidātrallijs „Alūksne 2012" (20.-21. janvāris), Latvijas čempionāta pirmais posms Lietuvā „Halls Winter Rally 2012" (27.-28. janvāris), kā arī Latvijas čempionāta otrais posms, rallijs „Sarma 2012" (11.-12. februāris). Alūksnes un Gulbenes ralliji ir arī LAF Standartautomobiļu komisijas pārraudzībā esošā Latvijas rallijsprinta čempionāta posmi.

Standartauto komisijas vadītājs Juris Mūrnieks: „Paredzams, ka Alūksnes rallija rīkotāji savu spriedumu par sacīkstes norisi publiskos 10. janvārī. Tas ir pēdējais brīdis, kad organizatoriem veikt lielu tēriņu saimnieciskos darbus. Līdz ar to, ja būs aizdomas, ka sacīkste nevarēs notikt, šie darbi netiks veikti, lai neradītu zaudējumus. Attiecībā uz „Sarmas" ralliju Gulbenē pagaidām esam mierīgi, jo ir vairāk laika un tuvākajās nedēļās laikapstākļi var mainīties. Lai gan tiek prognozēta silta ziema, tieši februāris varētu būt mēnesis, kurā izbaudīsim klasisku Latvijas ziemu. Tad arī vērosim situāciju spriedīsim, ko darīt ar Gulbenes sacensībām."

LAF Rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš attiecībā uz Latvijas rallija aktivitātēm ziemā skaidro: „Mūsu stratēģija – bez panikas, vērosim notikumus bez rallija datumu pārcelšanas. Ja paredzētajos datumos nebūs sniega, tad, attiecīgi, nebūs šo ziemas ralliju. Šobrīd veikt manevrus ar datumu pielāgošanu kādām prognozēm ir lieka stresa radīšana gan rīkotājiem, gan sportistiem. Tātad ralliju datumi tiks saglabāti nemainīgi, vērosim apstākļus, vai sacīkstes varēs notikt."

LAF Standartauto komisijai ir plāns arī attiecībā uz Latvijas ziemas autosprinta čempionātu. Šī seriāla formula paredz četru posmu cīņas atsevišķos reģionos (Vidzeme, Centrs, Kurzeme), bet čempionātu noslēdz kopīga finālsacīkstes. Šobrīd ir problēmas ar reģionu cīņu aizvadīšanu. Juris Mūrnieks skaidro: „Visus posmus izdosies aizvadīt Centra reģionā, jo 333 trasē ir kartinga aplis, tātad posmus varēsim izveidot vismaz pa asfaltu, ja sniega nebūs. Divi posmi Centra reģionā ir notikuši, vēl divi tiek plānoti. Arī Vidzemes reģionā, kurā sacīkstes tiek rīkotas Smiltenē, Tepera trasē, tiks uzsākta reģiona punktu krāšana. Ja nav īstas ziemas, organizatori ir gatavi reaģēt un pārcelt sacīkstes no grunts seguma trases uz asfaltēto kartinga apli. Lielākas problēmas ir ar Kurzemes reģionu, jo sacīkstes paredzētas trasēs, kurām nav asfaltēta seguma. Līdz ar to tās varēs notikt tikai sala gadījumā. Taču rīkotāji arī šajā reģionā meklēs iespējas nepieciešamo posmu skaitu realizēt."

LAF Krosa komisija ziemā plānoja aizvadīt piecus folkreisa un autokrosa ziemas posmus. Pirmā sacīkste Raunā jau tika atcelta, jo attiecīgā trase var funkcionēt tikai biezas sniega segas apstākļos, mākslīgi veidojot trases konfigurāciju un vaļņus. Nākamie posmi paredzēti stacionārās autokrosa trasēs Vecpilī, Mūsā, Brenguļos un Popē, kas nozīmē, ka varētu iztikt bez sniega, ja vien grunts ir pietiekami sasalusi. Līdz ar to sacīkšu norise būs atkarīga no pēdējā brīža prognozēm. LAF Folkreisa Ziemas kausa nolikums paredz, ka ceturtdiena pirms nedēļas nogalē paredzētās sacīkstes ir diena, kad tiek apstiprināts vai atsaukts gaidāmais posms. Šobrīd tuvākās sacensības paredzētas 21. janvārī Vecpils autotrasē.

Par sacensību norisi vai atcelšanu laicīgi informē www.laf.lv, kā arī attiecīgo komisiju mājas lapas autorally.lv, standartauto.lv un autocross.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV