Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

„RE Autoclub" divas labākās ekipāžas tuvojas Dakāras rallijreida favorītiem

EasyGet.lv, 05.01.2012. 10:05

Dakāras rallijreida ceturtajā posmā 4. janvārī Argentīnas bezceļos Latvijas komandas „RE Autoclub" labākās divas ekipāžas demonstrēja pārliecinošu sniegumu, milzīgajā konkurencē cīnoties par vietām elitē – labāko divdesmitniekā, informē Sanda Brūna. Kopvērtējumā Iļjam Kuzņecovam/Romanam Jelaginam („Mitsubishi Pajero Evolution MPR 107") izdevās pakāpties no 27. līdz pat 22. vietai, bet Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs ("Mitsubishi Pajero Triton") ieņem 27. pozīciju.
„RE Autoclub" divas labākās ekipāžas tuvojas Dakāras rallijreida favorītiem

Dakāras rallijreida ceturtajā posmā sacensību dalībnieki veica distanci no Sanhuānas līdz Čilekito. Kopumā tika veikti 450 kilometri, ieskaitot 326 kilometru garo ceļu uz laiku.

„RE Autoclub" pārstāvošo „Mitsubishi" automašīnu ekipāžas turpināja demonstrēt stabilu un konkurētspējīgu sniegumu, Kuzņecovam izcīnot 24. vietu. Tikai četras pozīcijas aiz viņa mērķi sasniedza arī Meļņikova duets. Tehniskas problēmas radās Aleksandra Terentjeva un Aleksandra Terentjeva juniora „Toyota Landcruiser".

„Ceturtajā posmā rallijreida dalībniekiem nācās izbaudīt tuksneša kāpas, kā arī lielu distances daļu veikt pa upes gultni, pārvarot dažādus ūdens šķēršļus, kā arī mēģinot izvairīties no daudzajiem akmeņiem," pēc finiša pastāstīja „RE Autoclub" menedžeris Raimonds Elbakjans. „Prieks, ka „RE Autoclub" ekipāžām izdevās ne tikai pārvarēt šīs dabas radītās grūtības, bet arī sasniegt distancē lielu ātrumu. Iļjas Kuzņecova un Antona Meļņikova rezultāti mums pat kļuva par pārsteigumu. Aleksandra Terentjeva „Toyota" radās problēmas ar elektroniku, taču līdz nākamā posma sākumam tās atrisināsim. Rallijreidā veikti tikai četri no 14 posmiem. Viegli nav un nebūs nevienam. Pat pavadošajām mašīnām, kuras ceļu no pilsētas līdz pilsētai veic pa it kā koplietošanas ceļiem, nācās šķērsot kalnu grēdu, izbaudot ļoti minimāli aprīkotu kalnu ceļu pārsteigumus."

Vieglo automašīnu konkurencē 4. janvārī ātrākais bija „Monster Energy X-Raid" pārstāvošais titulētais francūzis Stefans Peteransels ar „Mini", kurš par nedaudz vairāk kā piecām minūtēm apsteidza argentīnieti Orlando Teranovu ("Toyota Overdrive" – "Pickup Hilux Toyota"). Kopvērtējumā pirmo vietu ieguvis Peteransels, kurš par nepilnām sešām minūtēm ir priekšā Žinelam de Viljēram (DĀR)/Dirkam Fon Zicevicam (Vācija) no "Imperial Toyota" ar "Pickup Hilux Toyota".

No „RE Autoclub" braucējiem pašlaik augstāko pozīciju ieņem Kuzņecovs, kurš atrodas 22. vietā, bet Meļņikovs pakāpies līdz 27. pozīcijai.

Sadarbībā ar LTV interesentiem ir iespējams sekot līdzi „RE Autoclub" komandas gaitām katru dienu: darba dienas rītos raidījuma „Labrīt, Latvija" ietvaros un sporta ziņu laikā pl.19.45. Savukārt, brīvdienās – sporta ziņu laikā.

Sadarbībā ar „Just FM" katru darba dienu, laika periodā no pl.17.00 – 20.00 ēterā tiek translēta radio intervija ar „RE Autoclub" pārstāvjiem par sportistu gaitām, rezultātiem un sacensību atmosfēru.

5. janvārī Dakāras rallijreidā turpināsies Argentīnas ceļos – no Čilekito līdz Fjambalai. Distances kopgarums būs 641 kilometrs, bet ātrumposmi – 247 km. „RE Autoclub" pilotētās mašīnas uz starta dodas ar šādām numuriem – 349. (Kuzņecovs), 378. (Meļņikovs), 414. (Terentjevs), 563. (Pavlovs). Šogad Argentīnas, Čīles un Peru ceļos notiekošais rallijreids finišu sasniegs 15. janvārī pēc nepilnu deviņu tūkstošu kilometru veikšanas.

Īpaši veidotos videoapskatus par „RE Autoclub" gaitām Dakāras rallijreidā var apskatīt „Vimeo" sadaļā vimeo.com/user9876005.

„RE Autoclub" jau vairāk nekā 20 gadus ir vieni no vadošajiem apvidus automašīnu tehniskās apkopes un remonta, sporta automašīnu būves un sagatavošanas veicēji. Ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu autosportisti pat pirms pasaules mēroga sacensībām uztic savas sporta mašīnas tieši „RE Autoclub".

„RE Autoclub" komanda pateicas par atbalstu dalībai DAKAR 2012 sacensībās „Latvijas Automobiļu federācijai", „Hansaflex", „Bookinggroup.com", „Texaco", „Krown", „Naftimpex", „Auto Kada", „Help-Tag", „Keune".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV