Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Dakāras rallijreida piektajā posmā „RE Autoclub" rindās labākais Meļņikovs

EasyGet.lv, 06.01.2012. 15:05

Latvijas komandas „RE Autoclub" rindās labāko rezultātu Dakāras rallijreida piektajā posmā 5. janvārī Argentīnas bezceļos uzrādīja Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs ("Mitsubishi Pajero Triton"), kuri mērķi sasniedza 38. vietā, kopvērtējumā pakāpjoties līdz pat 26. pozīcijai, informē Sanda Brūna. Līdzšinējais "RE Autoclub" flagmanis Iļja Kuzņecovs/Romans Jelagins („Mitsubishi Pajero Evolution MPR 107") ieņem 36. vietu pašreiz klasificēto 116 ekipāžu konkurencē.
Dakāras rallijreida piektajā posmā „RE Autoclub" rindās labākais Meļņikovs

Dakāras rallijreida piektajā posmā sacensību dalībnieki veica distanci no Argentīnas vīndaru centra Čilekito līdz Fjambalai. Kopumā tika veikti 423 kilometri, ieskaitot 177 kilometru garo ceļu uz laiku.

„RE Autoclub" ekipāžu sastāvā vislabāk ar piektā posma smilšu kāpu pārbaudījumu tika galā Meļņikova duets, kas mērķi sasniedza 38. vietā, līderiem zaudējot nedaudz vairāk par stundu. Kuzņecova vadītais „Mitsubishi" ierindojās tikai 88. vietā.

„Iļjas Kuzņecovai mašīnai piektā posma laikā tika bojāta stūres iekārta. Bojājuma novēršana aizņēma apmēram pusotru stundu, kas tad arī bija par iemeslu tik zem pozīcijai finišā," telefonsarunā no Argentīnas atklāj "RE Autoclub" menedžeris Raimonds Elbakjans. "Diemžēl tik zema vieta negatīvi ietekmēs arī nākamā posma starta pozīciju. Distancē priekšā būs ne mazums lēnāk braucošu automašīnu, kuras nāksies apdzīt. Taču priekšā ir vēl astoņi izšķirošie posmi, kuros var atgūt iepriekš zaudēto."

Trešais „RE Autoclub" duets Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs juniors („Toyota Landcruiser 200") pirms piektā posma bija spiests izstāties no sacensībām mašīnas elektronikas defekta dēļ.

"Jau ceturtā posma laikā Terentjevu "Toyota" mašīnu piemeklēja problēmas ar elektroniku, un tikai ar komandas palīdzību tā sasniedza mērķi," informē Elbakjans. "Jo jaunāka mašīna, jo vairāk elektronikas. "RE Autoclub" tehniķi ieguldīja lielu darbu, lai atklātu bojājumu sistēmā. Palīdzību neatteica arī japāņu komandas pārstāvji, kuri rallijreidā piedalās tieši ar "Toyota". Arī viņi neatklāja problēmu cēloni. Līdz ar to Terentjevi sacensības neturpinās."

Vieglo automašīnu konkurencē 5. janvārī savu meistarību un tehnikas lielisko sagatavotību apliecināja Dakāras rallijreida favorīti. Pirmo vietu izcīnīja poļu braucējs Kšištofs Holovčiks ar „All4 Racing Mini", finišā tikai par 61 sekundi apsteidzot amerikāņa Robija Gordona pilotēto „H3 Hummer". Kopvērtējumā pirmo vietu saglabāja šajā posmā trešo ātrāko laiku sasniegušais francūzis Stefans Peteransels ar „Mini". Pēc pieciem posmiem Peteransels par četrām minūtēm un 18 sekundēm apsteidz Holovčiku.

6. janvārī Dakāras rallijreida dalībniekiem no Argentīnas bija plānots iebraukt Čīlē, veicot distanci no Fjambalas līdz Kopjapo, taču nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ, kas līdz pat 4700 metru augstajos Andu ceļos varētu apdraudēt dalībnieku drošību, posms tika atcelts.

„Lietus un augstāk kalnos arī sniegs bija par iemeslu posma atcelšanai drošības apstākļu dēļ," skaidro Elbakjans. „Līdz ar to Dakāras rallijreida karavāna pa tiešo dosies uz Čīles pilsētu Kopjapo. Tur startēs un finišēs 7. janvāra posms, kā arī 8. janvārī pēc plāna tiks aizvadīta vienīgā brīvdiena."

„RE Autoclub" pilotētās mašīnas uz starta dodas ar šādām numuriem – 349. (Kuzņecovs), 378. (Meļņikovs), 563. (Pavlovs). Šogad Argentīnas, Čīles un Peru ceļos notiekošais rallijreids finišu sasniegs 15. janvārī pēc nepilnu deviņu tūkstošu kilometru veikšanas.

Sadarbībā ar LTV interesentiem ir iespējams sekot līdzi „RE Autoclub" komandas gaitām katru dienu: darba dienas rītos raidījuma „Labrīt, Latvija" ietvaros un sporta ziņu laikā pl.19.45. Savukārt, brīvdienās – sporta ziņu laikā.

Sadarbībā ar „Just FM" katru darba dienu, laika periodā no pl.17.00 – 20.00 ēterā tiek translēta radio intervija ar „RE Autoclub" pārstāvjiem par sportistu gaitām, rezultātiem un sacensību atmosfēru.

Īpaši veidotos videoapskatus par „RE Autoclub" gaitām Dakāras rallijreidā var apskatīt „Vimeo" sadaļā vimeo.com/user9876005.

„RE Autoclub" jau vairāk nekā 20 gadus ir vieni no vadošajiem apvidus automašīnu tehniskās apkopes un remonta, sporta automašīnu būves un sagatavošanas veicēji. Ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu autosportisti pat pirms pasaules mēroga sacensībām uztic savas sporta mašīnas tieši „RE Autoclub".

„RE Autoclub" komanda pateicas par atbalstu dalībai DAKAR 2012 sacensībās „Latvijas Automobiļu federācijai", „Hansaflex", „Bookinggroup.com", „Texaco", „Krown", „Naftimpex", „Auto Kada", „Help-Tag", „Keune".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV