Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Tiks atklāta pieteikšanās xRace seriāla trešajai sezonai

EasyGet.lv, 09.01.2012. 11:04

Pirmdien, 16. janvārī, tiks atklāta reģistrācija Latvijā populārāko piedzīvojumu sacensību xRace trešajai sezonai, informē Jānis Vanags. Iepriekšējā sezonā xRace piedzīvojumu sacensības pulcēja vairāk kā 2000 dalībniekus no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un citām kaimiņvalstīm – dabas un aktīvas atpūtas piekritējus, ģimenes un draugus,profesionālus sportistus, kā arī dažādu uzņēmumu pārstāvjus, kuri meklēja savus piedzīvojumus, cīnījās par savu uzvaru un jauniem sasniegumiem.
Tiks atklāta pieteikšanās xRace seriāla trešajai sezonai

2012. gada sezonas posmi norisināsies piecos Latvijas novados: 30.aprīlī -Jūrmalā, 2.jūnijā nakts posms - Valkā/Valgā, 7.jūlijā - Siguldā, 18.augustā, Rīgas svētku ietvaros, Rīgā un 22.septembrī norisināsies noslēguma posms un apbalvošanas ceremonija Līgatnē. Sacensību pamatā ir noteiktas distances veikšana komandā trīs dalībnieku sastāvā. Distances veikšanā tiek izmantotas dažādas disciplīnas: skriešana, orientēšanās, braukšana ar kalnu velosipēdu, braukšana ar laivu, stratēģiskā plānošana un citi aizraujoši un nedaudz ekstrēmi speciālie uzdevumi. xRace piedzīvojumu sacensībās ir noteiktas dažādas grūtības klases, kas padara tās pieejamas jebkuram - Mini klase (1,5-3h), Tautas klase (4-6h), Sporta klase (6-8h). Šogad Latvijas uzņēmumu komandas par atsevišķu balvu varēs cīnīties gan Tautas, gan Sporta distances veikšanā, kas xRace padarīs pieejamākus vairākiem uzņēmumiem, kuri ieinteresēti ņemt dalību sacensībās gan savu kolektīvu saliedēšanai, gan savu uzņēmuma imidža stiprināšanai.

Pārsteigumi, izaicinājumi piedzīvojumi būs arī šogad gan dalībniekiem, gan arī pašiem xRace organizatoriem. Šogad, sadarbībā ar Igaunijas piedzīvojumu sacensību xDream organizatoru komandu, plānots veidot kopīgo posmu Valkā/Valgā. Šajā posmā tiek sagaidīti vairāk kā 1200 xRace un Xdream pastāvīgi rezidenti un dalībnieki no kaimiņvalstīm, ar to, iespējams, uzstādot lielāko piedzīvojumu sacensību dalībnieku skaita jaunu rekordu. Viens no pieciem xRace posmiem, tāpat kā iepriekšējā sezonā, būs iekļauts Baltijas piedzīvojumu sacensību čempionātā (BARC), kas dos iespēju Latvijas piedzīvojumu komandām, kuras palika otrajā (EBIKE) un trešajā (Isostar Adventure racing team) vietā BARC 2011, revanšēties un cīnīties pirmo vietu.

„Pagājušajā gadā veiksmīgi norisināta xRace otrā sezona ir pieradījums piedzīvojumu sacensību augošai popularitātei un ilgdzīvespējīgumam: ievērojams dalībnieku pieaugums, komandas no kaimiņvalstīm, xRace posma iekļaušanās Baltijas Piedzīvojumu sacensību čempionātā, jaunizveidotas Biznesa klases komandas no Latvijas lielākajiem uzņēmumiem – tas ir augstākais novērtējums mūsu darbam un motivātors radīt jaunus piedzīvojumus arī 2012. gadā. Piedzīvojumu sacensību specifika, izmantojot dažādas vietas, apvidu, dabas objektus un kartes, ļauj katru reizi piedāvāt dalībniekiem arvien jaunus piedzīvojumus, izaicinājumus un pozitīvas emocijas. Sacensībās tiek aicināti piedalīties visi, kam patīk skriet, braukt ar velo, orientēties, piedalīties duatlonā vai triatlonā, nodarboties ar izturības sporta veidiem, vienkārši gūt jaunus piedzīvojumus.", tā viens no sacensību organizatoriem Jānis Vanags.

Dalības maksa vienam dalībniekam ir sākot no 6 Ls. Piesakoties vairākiem posmiem uzreiz, tiek aprēķināta atlaide. Dalības maksā iekļauta distances plānošana un speciālo uzdevumu izmaksas,laivas, velo serviss, pusdienas, silta duša, Isostar dzērieni, ēdināšana distancē un finišā, ūdensizturīgas kartes, medicīna, speciālais ekipējums, balvas u.c. Ar sacensību nolikumu, pagājušā gada foto un video atskatiem var iepazīties sacensību mājas lapā www.xrace.lv.

xRace 2011 biznesa klasē uzvarēja un ceļojumu uz RedBull Crashed Ice championship 2012 saņēma SEB Dzīvības apdrošināšana, otro vietu ieguva Triatel un trešo - Statoil komanda. Sporta klasē uzvarēja un galveno balvu 1000 EUR apmērā no sporta un atpūtas veikala Gandrs saņēma EthicSport.lv, otro - eBike un trešo- Isostar Adventure racing team. Tautas klasē ātrākie bija komanda DDB.

Sacensību galvenās vērtības ir kvalitāte, profesionāli distanču plānotāji, speciālo uzdevumu veidotāji, organizatori, kā arī, dalībnieku pozitīvas emocijas un sportisks gars.

xRace piedzīvojumu sacensības sociālajos tīklos www.facebook.com/xrace, www.twitter.com/xracelv un www.draugiem.lv/xrace.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV