Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Jau šonedēļ Latvijas sportisti startēs Pasaules Jaunatnes pirmajās ziemas olimpiskajās spēlēs

EasyGet.lv, 09.01.2012. 13:50

Nedēļas nogalē pirmo reizi Olimpisko spēļu vēsturē starts tiks dots Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskajām spēlēm, kas no 13. līdz 22. janvārim risināsies Austrijas pilsētā Insbrukā. Latviju tajās pārstāvēs 16 jaunie sporta talanti vecumā no 15 līdz 18 gadiem, informē LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe–Vīksne.

„Startēt Pasaules Jaunatnes Pirmajās ziemas Olimpiskajās spēlēs ir liels gods ikvienam no komandas dalībniekiem, bet līdzdalība pirmajās spēlēs uzliek arī papildus pienākumus un atbildību visai delegācijai. Domāju, ka izredzes uz Latvijas komandas panākumiem Insbrukā būs ļoti atkarīgas no komandas gara un vienotības, pie kuras nostiprināšanas treneriem un delegācijas vadībai jāpiestrādā jo īpaši, tad arī rezultāti neizpaliks," uzskata Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

Pavisam sacensībās piedalīsies vairāk nekā 1000 sportisti no 65 pasaules valstīm, kas spēkiem mērosies 7 olimpiskajos ziemas sporta veidos, kas sadalās 15 sporta disciplīnās.

Latvija tiks pārstāvēta 7 sporta disciplīnās – ar divnieku ekipāžu bobslejā, vienu skeletonistu, pieciem kamaniņu braucējiem – diviem puišiem, vienu meiteni un vienu divnieku ekipāžu, kā arī ar trīs biatlonistiem – diviem puišiem un meiteni, bet distanču un kalnu slēpošanā uz starta līnijas stāsies viens puisis un viena meitene.

Latvija būs pārstāvēta arī hokeja sacensībās, lai gan komandu turnīrā starp piecām šīs spēles lielvalstu komandām Latvijas nav. Tomēr Latviju dažādu individuālo hokeja spēles elementu izpildes konkursā pārstāvēs Augusts Valdis Vasiļonoks, kurš šobrīd spēlē Austrijā, Zalcburgas "Red Bull" jauniešu komandā. Startam Insbrukā viņš kvalificējās Starptautiskās Hokeja federācijas rīkotajās atlases sacensībās.

Vēl pirms 2014.gada ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos savu Olimpisko debiju piedzīvos sporta veidi, kurus Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pagājušajā gadā nolēma iekļaut Olimpisko sacensību programmā Sočos.

Interesanti, ka, pateicoties SOK lēmumam paplašināt Olimpisko sacensību klāstu, Latvijas kamaniņu braucēji Olimpisko riņķu zīmē pirmo reizi startēs kā vienota komanda, jo kamaniņu sportā startēs ne tikai individuāli sportisti, kam katram savā laikā notiek sacensības, bet būs vienota komanda līdz pat jaunatnes Olimpisko spēļu finišam.

Līdzās kamaniņu stafetei Insbrukā medaļas pirmo reizi izcīnīs arī Olimpiskie debitanti jauktajā stafetē biatlonā, komandu sacensībās daiļslidošanā, tramplīnlēkšanā meitenēm, slēpošanas sacensībās rampā puišiem un meitenēm, kā arī snovborda sacensībās slopstailā puišiem un meitenēm.

Līdztekus sporta sacensībām norisināsies arī īpaša Kultūras un izglītības programma, kuras mērķis ir veicināt Olimpiskās vērtības, kā arī viedokļu un pieredzes apmaiņu starp dažādām kultūrām, padarot Jaunatnes ziemas Olimpiskās spēles par unikālu sporta un kultūras festivālu.

Lai nodrošinātu jauniešu startus Insbrukā, LOK apvieno valsts un LOK sponsoru līdzekļus. LOK ģenerālsponsori ir SIA „Latvijas Mobilais Telefons", VAS „Latvijas Valsts meži", LOK sponsori a/s „Swedbank" un a/s „Latvijas Gāze", VAS „Latvijas Dzelzceļš".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV