Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

„RE Autoclub" pilots Meļņikovs Dakāras rallijreidu atsāk ar 23. vietu

EasyGet.lv, 10.01.2012. 09:53

Dakāras rallijreidā pēc vienīgās brīvdienas Čīles bezceļos 9. janvārī tika veikts 8. posms, kurā no „RE Autoclub" braucējiem lielisku sniegumu demonstrēja Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs ("Mitsubishi Pajero Triton"), izcīnot 23. vietu. Kopvērtējumā Meļņikova duets ieņem augsto 29. pozīciju, informē Sanda Brūna.
„RE Autoclub" pilots Meļņikovs Dakāras rallijreidu atsāk ar 23. vietu

Dakāras rallijreida dalībnieki divas dienas aizvadīja Čīles ogļraču pilsētā Kopjapo, vispirms veicot septītā posma distance ar startu un finišu šajā pilsētā, bet pēc tam arī dodoties astotajā posmā līdz Antofagastai. Autosportisti kopumā veica 722 kilometrus, no kuriem 477 km – ātrumposmos.

"RE Autoclub" pašreiz vadošais braucējs Antons Meļņikovs mērķi sasniedza 23. vietā, bet komandas otra ekipāža Iļja Kuzņecovs/Romans Jelagins („Mitsubishi Pajero Evolution MPR 107") finišēja 38. vietā. „RE Autoclub" smagā mašīna ar Dmitriju Pavlovu pie stūres uzrādīja 61. labāko rezultātu.

Astotā posma pirmo divu vietu ieguvējus finišā pat pēc nepilnu piecu simtu kilometru distances šķīra tikai piecas (!) sekundes. Spānijas braucējam Nani Romam par tik nelielu laika sprīdi izdevās apsteigt amerikāni Robiju Gordonu ar "H3 Hummer". Trešajā pozīcijā vēl viens no sacensību favorītiem polis Kšištofs Holovčiks.

Kopvērtējumā pēc astotā posma no kopumā piecpadsmit pirmo vietu ieņem francūzis Stefans Peteransels ar "Mini", apsteidzot par nepilnām astoņām minūtēm Gordonu un Holovčiku. "RE Autoclub" līderis Meļņikovs atrodas 29. vietā, bet Kuzņecovs pamazām atjauno iepriekš zaudētās pozīcijas. Pašlaik viņa duets atrodas 60. vietā pašlaik 104 klasificēto braucēju sarakstā.

Sacensības turpina arī "Team Latvia" braucēji. Antons Grigorovs/Ainārs Princis ("Oscar O3 OSC") atrodas 92. vietā, bet nākamajā pozīcijā Māris Saukāns/Andris Dambis ("Oscar EO").

10. janvārī Dakāras rallijreidā tiks veikts 9. posms pa Čīles ceļiem – 565 kilometri no Antofagastas līdz Ikikei. Ātrumposmi veido 556 kilometrus. „RE Autoclub" mašīnas uz starta dodas ar šādām numuriem – 349. (Kuzņecovs), 378. (Meļņikovs), 563. (Pavlovs). Šogad Argentīnas, Čīles un Peru ceļos notiekošais rallijreids finišu sasniegs 15. janvārī pēc nepilnu deviņu tūkstošu kilometru veikšanas.

Sadarbībā ar LTV interesentiem ir iespējams sekot līdzi „RE Autoclub" komandas gaitām katru dienu: darba dienas rītos raidījuma „Labrīt, Latvija" ietvaros un sporta ziņu laikā pl.19.45. Savukārt, brīvdienās – sporta ziņu laikā.

Sadarbībā ar „Just FM" katru darba dienu, laika periodā no pl.17.00 – 20.00 ēterā tiek translēta radio intervija ar „RE Autoclub" pārstāvjiem par sportistu gaitām, rezultātiem un sacensību atmosfēru.

Īpaši veidotos videoapskatus par „RE Autoclub" gaitām Dakāras rallijreidā var apskatīt „Vimeo" sadaļā vimeo.com/user9876005.

„RE Autoclub" jau vairāk nekā 20 gadus ir vieni no vadošajiem apvidus automašīnu tehniskās apkopes un remonta, sporta automašīnu būves un sagatavošanas veicēji. Ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu autosportisti pat pirms pasaules mēroga sacensībām uztic savas sporta mašīnas tieši „RE Autoclub".

„RE Autoclub" komanda pateicas par atbalstu dalībai DAKAR 2012 sacensībās „Latvijas Automobiļu federācijai", „Hansaflex", „Bookinggroup.com", „Texaco", „Krown", „Naftimpex", „Auto Kada", „Help-Tag", „Keune".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV