Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

„RE Autoclub" pilotam Kuzņecovam rekordaugstā 13. vieta Dakāras rallijreida posmā

EasyGet.lv, 13.01.2012. 09:49

Latvijas komandas „RE Autoclub" ekipāžai Iļja Kuzņecovs/Romans Jelagins („Mitsubishi Pajero Evolution MPR 107") 12. janvāri Dakāras rallijreida 11. posmā izdevās sasniegt līdz šim labāko rezultātu un izcīnīt 13. vietu. Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs ("Mitsubishi Pajero Triton") ieņēma 26. vietu, informē Sanda Brūna.
„RE Autoclub" pilotam Kuzņecovam rekordaugstā 13. vieta Dakāras rallijreida posmā

Dakāras rallijreida 12. janvārī sacensību dalībnieki veica 11. posmu pa Čīles un Peru ceļiem – 598 kilometri no Arikas līdz Arekipai. Ātrumposmi veidoja 478 kilometrus.

Laika limitos mērķa sasniegšanai iekļāvās tikai 46 ekipāžas, bet Kuzņecovam izdevās sasniegt labāko rezultātu „RE Autoclub" šajā rallijreidā, no uzvarētāja Stefana Peteransela atpaliekot tikai 56 minūtes. Meļņikovs ierindojās 26. vietā. Pēc veiktajiem 11 no 15 posmiem Meļņikovs pakāpies uz 19. vietu, bet Kuzņecovs pāris posmu laikā no 60. vietas izrāvies līdz pat 35. pozīcijai.

11. posmā ātrākais vieglo automašīnu konkurencē bija rallijreida līderis francūzis Stefans Peteransels ar "Mini". Viņš finišā par nepilnām četrām minūtēm apsteidza sacensību vicelīderi spāni Nani Romu. Arī rallijreida kopvērtējumā abi "Mini" braucēji ieņem divas vadošās vietas. Peteransela pārsvars pār tuvāko sekotāju Romu sasniedzis nepilnas 23 minūtes.

13. janvārī Dakāras rallijreidā tiks veikts 12. posms pa Peru ceļiem – 657 kilometri no Arekipas līdz Naskai. Ātrumposmi veido 245 kilometrus. „RE Autoclub" mašīnas uz starta dodas ar šādām numuriem – 349. (Kuzņecovs), 378. (Meļņikovs), 563. (Pavlovs).

Šogad Argentīnas, Čīles un Peru ceļos notiekošais rallijreids finišu sasniegs 15. janvārī pēc nepilnu deviņu tūkstošu kilometru veikšanas. Pēc atgriešanās no Dienvidmaerikas „RE Autoclub" komanda drīz vien dosies uz Montekarlo vēsturisko automašīnu ralliju, kas startēs 28. janvārī. Krievijas sportistu četrām ekipāžām „RE Autoclub" sagatavojis no 1967. līdz 1974. gadam ražotās automašīnas – trīs „Moskvich" un vienu „Triumph", ar kuru trasē dosies Dakāras rallijreida dalībnieki Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs juniors.

Sadarbībā ar LTV interesentiem ir iespējams sekot līdzi „RE Autoclub" komandas gaitām katru dienu: darba dienas rītos raidījuma „Labrīt, Latvija" ietvaros un sporta ziņu laikā pl.19.45. Savukārt, brīvdienās – sporta ziņu laikā.

Sadarbībā ar „Just FM" katru darba dienu, laika periodā no pl.17.00 – 20.00 ēterā tiek translēta radio intervija ar „RE Autoclub" pārstāvjiem par sportistu gaitām, rezultātiem un sacensību atmosfēru.

Īpaši veidotos videoapskatus par „RE Autoclub" gaitām Dakāras rallijreidā var apskatīt „Vimeo" sadaļā vimeo.com/user9876005.

„RE Autoclub" jau vairāk nekā 20 gadus ir vieni no vadošajiem apvidus automašīnu tehniskās apkopes un remonta, sporta automašīnu būves un sagatavošanas veicēji. Ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu autosportisti pat pirms pasaules mēroga sacensībām uztic savas sporta mašīnas tieši „RE Autoclub".

„RE Autoclub" komanda pateicas par atbalstu dalībai DAKAR 2012 sacensībās „Latvijas Automobiļu federācijai", „Hansaflex", „Bookinggroup.com", „Texaco", „Krown", „Naftimpex", „Auto Kada", „Help-Tag", „Keune".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV