Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Red Bull Crashed Ice Minesotā uzvar Kails Kroksāls, Tripāns - 42. vietā

EasyGet.lv, 16.01.2012. 09:11

Sestdien, 14. janvārī, ASV Minesotas štata pilsētu St. Paul visvairāk satricināja kanādietis Kails Kroksāls, aizraujošā cīņā aiz sevis atstājot pašreizējo pasaules čempionu Artu Pihlainenu no Somijas un savu brāli Skotu Kroksālu. Lai gan startā soms bija ātrāks, pēc viena no trases ledus šķēršļiem viņš zaudēja līdzsvaru un palika trešais, tikai pašās beigās ieliekot slidu pāri finiša līnijai ātrāk par otru kanādieti.
Red Bull Crashed Ice Minesotā uzvar Kails Kroksāls, Tripāns - 42. vietā

Latviju pārstāvēja Armands Tripāns, kam šis bija labākais brauciens Red Bull Crashed Ice karjerā, pārvarot iepriekšējās dienas kvalifikāciju ar 38. ātrāko laiku kopvērtējumā no 161 braucējiem. Pamatsacensību pirmajā braucienā viņa brauciena partneri bija Artu Pihlainens, spēcīgs Nīderlandes braucējs Bārts Vanrozmalens un amerikānis Dens Hircs. Lai gan cīņa bija spraiga un pēc viena no šķēršļiem krita gan Vanrozmalens, gan Armands, mūsējais tomēr palika trešajā vietā, braucienā apsteidzot tikai amerikāni un tādējādi paliekot soli no iekļūšanas 32 ātrāko pasaules braucēju skaitā.
Finālā Armandam 42. vieta, kas ir labākais sasniegums viņa Red Bull Crashed Ice pieredzē un ir pavisam tuvu top 32niekam, kas nodrošinātu Latvijai palielināt dalībnieka kvotu uz patstāvīgiem diviem braucējiem komandā.

Nākamās sacensības paredzētas Nīderlandē, Zviedrijā un Kanādā, tās tiešraidē varēs vērot TV6 un www.redbull.lv.

Valkenburg (NED) Februāris 3/4
Aare (SWE) Februāris 17/18
Quebec (CAN) Marts 16/17

Par Red Bull Crashed Ice

Red Bull Crashed Ice ir ekstrēmākais sporta veids, ko vien var iedomāties uz slidām. Tas ir kā slidošana + borderkross. Ātrums, traucoties pa trasi, sasniedz līdz 60 kilometriem stundā, sacensību dalībniekiem jāiztur asi pagriezieni, lēcieni un konkurentu spiediens, jo uzvarēt grib visi. Dienu pirms pamatsacensībām ir kvalifikācija, ko pārvar tikai 64 ātrākie.

Sporta veids ar nosaukumu „ice cross downhill", apvienojot ātrumslidošanu, borderkrosu un downhill slēpošanu pastāv tikai desmit gadus, bet tas piesaista arvien lielāku dalībnieku un skatītāju pūli. Ieskaitot nacionālās kvalifikācijas, šogad cīnās 15 000 (!) sportisti no 30 valstīm, kas like medijiem un skatītājiem izplatīt ziņas arvien tālāk. Noteikumi ir vienkārši: Četri sportisti stājas uz starta līnijas un pirmais, kas pārslido finiša taisnei, ir uzvarējis konkrēto posmu. Ātrums, veiklība, izturība un drosme ir nepieciešamā uzvaras kombinācija.

Sākotnēji ASV posmam Latvijai tika piešķirts viens wildcard, kas nodrošinātu divus braucējus pirmajā posmā, taču pēdējā brīdī hokejists Ēriks Ozollapa nevarēja startēt, jo nomainīja klubu no Zemgales Latvijā uz Ādendorfu Vācijas otrajā līgā un jaunās komandas vadība neļāva Ērikam startēt, jo viņš ir viens no vērtīgākajiem spēlētājiem un komanda cīnās par iekļūšanu play-off spēlēs.

Foto: Armands Tripāns. Foto (c) Red Bull Content Pool

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV