Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Līdz ASRT rallija „Alūksne 2012" startam - nepilna nedēļa

EasyGet.lv, 16.01.2012. 09:14

ASRT rallijs „Alūksne 2012", kandidātrallijs iekļaušanai nākamā gada Latvijas rallija čempionāta kalendārā, startēs 20. janvārī un turpināsies 21. janvārī ar ātrumposmiem Alūksnes novadā, Alsviķu, Jaunalūksnes, Malienas, Mārkalnes un Ziemeru pagastos, informē rallija preses dienesta vadītāja Dace Janova.
Līdz ASRT rallija „Alūksne 2012" startam - nepilna nedēļa

Dalībai rallijā „Alūksne 2012" jau pieteikušies vairāki vadošie Latvijas sportisti –Jānis Vorobjovs, Aivis Egle, Jānis Feldmanis, Mārtiņš Svilis, Raimonds Kisiels. Savu jauno Mitsubishi EVO X tieši Alūksnē izmēģinās igauņu pilots Rauls Jeets, par sacensībām interesi izrādījušas arī citas igauņu, krievu un lietuviešu ekipāžas.

Tā kā rallijs „Alūksne" vienlaikus ir arī Latvijas rallijsprinta čempionāta 2012. gada sezonas 1. posms, uz starta stāsies arī visi aktīvie rallijsprinta braucēji.

Rallijs sāksies jau piektdien, 20. janvārī plkst. 20:00, kad Alūksnes centrā, Latgales ielā, pretī tirgus laukumam, tiks dots sacensību ceremoniālais starts. Pēc tam gan sacensību dalībnieki, gan skatītāji ir gaidīti rallija sezonas atklāšanas ballītē klubā „Ideja" kopā ar grupu „Z-Scars", kas arī uzsāks savu šī gada koncertsezonu tieši Alūksnē.

Nākamajā dienā, 21. janvārī, rallijsprinta sportistiem cīņa notiks 6 ātrumposmos, bet rallija dalībniekiem būs jāpievar 9 ātrumposmi, pie tam trīs pēdējie no tiem - diennakts tumšajā laikā.

Pēc rallija finiša sacensību uzvarētājus plkst. 21:00 suminās Alūksnes klubā „Ideja, Latgales ielā 2a.

Bez organizatoru sarūpētajām balvām šeit tiks pasniegta arī elektromontāžas uzņēmuma PIRTEL specbalva – 1000 EUR ātrākajai vienas ass piedziņas ekipāžai, kas būs startējusi rallija ieskaitē.

Ekipāža, labākā lēciena autori 9. ātrumposma tramplīnā, saņems pārsteiguma balvu no „Vējakalni 1997".

Atgādinām, ka skatītājiem būs iespēja sacensības vērot bez ieejas maksas, pateicoties rallija „Alūksne 2012" atbalstītājam SIA „4plus".

Pieteikumi dalībai rallijā ir iesniedzami līdz šodienai, 16. janvārim, un sportisti tiek aicināti izmantot lielisko iespēju izbaudīt sezonas pirmo ziemas ralliju – sniega segas biezums Alūksnes apkārtnē šobrīd sasniedz jau līdz pat 25 cm.

Ātrumposmu kartes un skatītājiem interesantāko vietu apraksti būs publicēti nākamās nedēļas sākumā www.4rati.lv un žurnālā „Auto Euro".

Vairāk informācijas par ralliju iespējams atrast rallija „Alūksne 2012" oficiālajā mājas lapā www.4rati.lv un www.autorally.lv.

Ralliju „Alūksne 2012" organizē biedrība autosporta klubs Alūksne sadarbībā ar Autostils un Autostils Rally Technica, kā arī Alūksnes novada pašvaldību.

Rallija oficiālais auto – Subaru no „Ad Rem auto".

Ralliju atbalsta Pirtel, Jaunsētas, Vējakalni 1997, SLT, Alta plus, Apiņi, 4plus, GM Mežs, ZB Auto, Marienburga, SEB, klubs „Ideja".

Informatīvie atbalstītāji – www.4rati.lv, www.rally.ee, Tavs auto, „Auto Euro" un Malienas televīzija.

Foto (c) Dace Janova, fotoaģentūra „4rati"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV