Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Noslēgušās Eiropas Jaunatnes basketbola līgas sacensības

EasyGet.lv, 16.01.2012. 14:08

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 13. līdz 15. janvārim, Liepājas Olimpiskajā centrā (LOC) norisinājās Eiropas Jaunatnes basketbola līgas sacensības U15 vecuma zēniem. Sacensībās startēja 8 komandas no četrām valstīm un liepājnieki to noslēdza 7. vietā, informē LOC sporta projektu vadītājs Mārtiņš Kozlovskis.

Šāda mēroga sacensības Liepājā nenotika pirmo reizi, taču katru reizi tās ir bijušas īpašas sacensības Liepājas jauniešiem. Šoreiz Liepājas Olimpiskajā centrā tika aizvadītas otrā posma sacensības U-15 (1997. gada dzimušajiem jauniešiem).

Vēl bez Liepājas jauniešiem sacensībās piedalījās divas Latvijas komandas -"Ventspils Spars" un BS "Saldus", viena igauņu komanda - BC "Tallinn", divas Ukrainas vienības - BC "Vedmedi Kiev" un BC "Kiev Slam", kā arī divas Baltkrievijas komandas - BC "Meshcheryakova" un BC "Minsk 2006".

Pirmajās divās dienās katra komanda aizvadīja divas spēles dienā. Diemžēl liepājniekiem šīs spēles nebija pārāk veiksmīgas un tika atzīts pretinieku pārākums visās četrās cīņās.

Diemžēl uzvaru liepājniekiem neizdevās izcīnīt arī turnīra pēdējā dienā, kad ar rezultātu 47:59 tika atzīts BC „Vedmedi Kiev" komandas pārākums no Ukrainas. Līdz ar to, šo posmu Liepājas jaunie basketbolisti noslēdza 7. vietā astoņu komandu konkurencē, pēdējā vietā atstājot vienīgos igauņu pārstāvjus „Tallinn".

Savukārt, par posma uzvarētājiem kļuva Baltkrievijas komanda BC "Meshcheryakova", kas vienīgo zaudējumu piedzīvoja 2. vietā esošajai „Saldus" komandai. Noslēdzoties sacensībām četrām komandām bija vienāds punktu skaits un visu izšķīra gūto/zaudēto punktu attiecība. Vislabākā attiecība bija, jau pieminētiem, Baltkrievijas jauniešiem, taču pateicoties smagajai uzvarai pēdējā spēlē pagarinājumā ar rezultātu 73:72, 2. vietu turnīrā izrāva „Saldus" jaunieši, kuri pēc smagā mača neslēpa savas emocijas. Savukārt, 3. un 4. vietā ierindojās, attiecīgi „Ventspils Spars" un Baltkrievijas vienība „Minsk 2006".

Eiropas Jaunatnes basketbola līgas sacensības Liepājā ir gaidāma arī aprīļa mēneša beigās, kad tiks aizvadītas 3. posma sacensības U16 (1996. gada dzimušajiem jauniešiem).

EYBL 2.posma rezultāti (Liepāja):

1.vieta BC "Meshcheryakova" (Baltkrievija)
2.vieta BS "Saldus" (Latvija)
3.vieta BS „Spars" (Latvija)
4.vieta BC „Minsk 2006" (Baltkrievija)
5.vieta BC „Kiev Slam" (Ukraina)
6.vieta BC „Vedmedi Kiev" (Ukraina)
7.vieta BS „Liepāja" (Latvija)
8.vieta BC „Tallinn" (Igaunija).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV