Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Hokejists Augusts Valdis Vasiļonoks kvalificējies finālam Pasaules Jaunatnes I ziemas Olimpiskajās spēlēs

EasyGet.lv, 17.01.2012. 08:44

Kad pirmdienas, 16. janvāra, vakarā Insbrukas centrā sākās apbalvošanas ceremonija, kurā Pasaules Jaunatnes pirmo ziemas Olimpisko spēļu medaļas saņēma mūsu kamaniņu braucēji Ulla Zirne (bronzu) un Riks Kristens Rozītis (sudrabu), Tiroles Ledus arēnā kvalifikācijas sacensības prasmju vingrinājumos beidza jaunie hokejisti, informē Dainis Caune, žurnāls Sports.
Hokejists Augusts Valdis Vasiļonoks kvalificējies finālam Pasaules Jaunatnes I ziemas Olimpiskajās spēlēs

Jūrmalnieks Augusts Valdis Vasiļonoks sāka piesardzīgi – ar 2. vietu pirmajā vingrinājumā, tad šķita mazliet apjucis – divas septītās vietas, bet pēc tam spoža saņemšanās – uzvaras trijos vingrinājumos pēc kārtas un labākais rezultāts kopvērtējumā, otrās vietas ieguvēju apsteidzot par 5 punktiem. Šis sasniegums nozīmē, ka mūsu hokejists jau izcīnījis vismaz astoto vietu. Finālsacensības risināsies ceturtdienas vakarā.

„Mēs pierādījām, ka protam saņemties pēc neveiksmēm, un kvalifikāciju beigt labā noskaņā," teica Vasiļonoka treneris Ģirts Ūdris.

Otrdien – 17.janvārī, gaidīsim panākumu turpinājumu no mūsu kamaniņu braucējiem, kas startēs stafetē. Zane Eglīte un Arnis Pētersons sacentīsies distanču slēpošanā (5 un 10 km klasiskajā stilā). Komandu sacensībās paralēlajā slalomā diemžēl startēs tikai astoņas spēcīgākās valstis.

Latviju Pasaules Jaunatnes I ziemas Olimpiskajās spēlēs pārstāv 16 jaunie sporta talanti vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Mūsējie startē 7 sporta disciplīnās – ar divnieku ekipāžu bobslejā, vienu skeletonistu, pieciem kamaniņu braucējiem – diviem puišiem, vienu meiteni un vienu divnieku ekipāžu, kā arī ar trīs biatlonistiem – diviem puišiem un meiteni, bet distanču un kalnu slēpošanā uz starta līnijas stāsies viens puisis un viena meitene.

Latvija tiek pārstāvēta arī hokeja sacensībās, lai gan komandu turnīrā starp piecām šīs spēles lielvalstu komandām Latvijas nav. Tomēr Latviju dažādu individuālo hokeja spēles elementu izpildes konkursā pārstāv Augusts Valdis Vasiļonoks. Startam Insbrukā viņš kvalificējās Starptautiskās Hokeja federācijas rīkotajā konkursā.

Lai nodrošinātu jauniešu startus Insbrukā, LOK apvieno valsts un LOK sponsoru līdzekļus. LOK ģenerālsponsori ir SIA „Latvijas Mobilais Telefons", VAS „Latvijas Valsts meži", LOK sponsori a/s „Swedbank", VAS „Latvijas Dzelzceļš" un a/s „Latvijas Gāze".

Sīkāk par Pasaules Jaunatnes I ziemas olimpiskajām spēlēm http://www.innsbruck2012.com/

Sīkāk par Latvijas Jaunatnes Olimpisko delegāciju http://www.latvijasolimpiade.lv/lv/?p=1064

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV