Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

LMT rallija komanda startēs sešos pasaules rallija čempionāta posmos

EasyGet.lv, 17.01.2012. 17:31

Latvijas čempioni - Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda - 2012. gadā gatavojas startēt sešos Pasaules rallija čempionāta posmos jaunizveidotajā "Rally Class" ieskaitē, kā arī turpinās piedalīties Latvijas rallija čempionātā, informē komandas preses sekretāra vietnieks Ģirts Avotiņš.
LMT rallija komanda startēs sešos pasaules rallija čempionāta posmos

Galerijas:

Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas ekipāža Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals 2012. gadā piedalīsies jaunizveidotajā rallija kausā "Rally Class", kura uzvarētāji tiks noskaidroti sešos Pasaules čempionāta posmos Portugālē, Grieķijā, Vācijā, Francijā, Itālijā un Spānijā.

Juris Binde, LMT prezidents: "Komandas abu ekipāžu panākumi aizvadītajā rallija sezonā, kad tika izcīnīts Latvijas čempiona tituls N4 klasē un uzvara komandu vērtējumā, apliecina to, ka komanda ir sasniegusi Latvijā augstāko iespējamo līmeni un ir gatava startiem pasaules konkurencē. Apstāšanās attīstībā nozīmētu ceļu atpakaļ, tādēļ saprotam, ka Andim Neikšānam un Pēterim Dzirkalam šī ir laba iespēja turpināt rallija karjeru pasaules līmeņa sacensībās."

Andis Neikšāns: "Šī ir lieliska iespēja startēt Pasaules čempionātā, lai arī šobrīd nav nosaukts "Rally Class" dalībnieku sastāvs, domāju, ka mums ir ļoti lielas izredzes cīnīties par godalgotām vietām. Viennozīmīgi mums ļoti palīdzēs pieredze, ko esam guvuši, piecreiz startējot Somijas rallijā, kā arī pagājušā gada nogalē "Rallye du Var", Francijā. Sportiskā ziņā iespējams grūtākais un vienlaicīgi interesantākais būs pierast pie Subaru rallija automobiļa."

"Rally Class" nolikums paredz, ka šī kausa uzvarētājs tiks noskaidrots, dalībniekiem startējot ar vienādām, Symtech Racing sagatavotām, N grupas Subaru Impreza STR12 rallija automašīnām, izmantojot identiskas riepas un degvielu.
Tādējādi šo sacensību rezultātu nespēs ietekmēt dalībnieku finansiālās iespējas, to noteiks tikai braucēju meistarība. Sacensību kalendārā ir iekļauti divi asfalta ralliji, trīs grants ralliji un viens rallijs ar miksēta tipa segumu. "Rally Class" galvenā balva ir pilnībā apmaksāta dalība piecos WRC posmos 2013. gada sezonā ar R4 klases Subaru Impreza STR12 rallija automašīnu.

Papildus starptautiskajai rallija programmai, Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda piedalīsies arī visos Latvijas rallija čempionāta posmos. Māris Neikšāns un Ringolds Bērziņš plāno startēt abos čempionāta ziemas posmos – "Winter Raly" Lietuvā un "Rallijā Sarma", kā arī – "Rallijs Kurzeme" un "Rallijs Latvija". Savukārt Andi Neikšānu un Pēteri Dzirkalu būs iespējams redzēt startējot Talsu un Madonas rallijos, kā arī "Rally Estonia", Igaunijā.

Rally Class 2012 kalendārs
29. marts – 1. aprīlis "Rally de Portugal" Portugāle (grants)
25. - 27. maijs "Acropolis Rally" Grieķija (grants)
24. - 26. augusts "Rallye Deutschland" Vācija (asfalts)
4. - 7. oktobris "Rallye de France – Alsace" Francija (asfalts)
18. - 21. oktobris "Rally d'Italia" Itālija (grants)
1. - 4. novembris "Rally de España" Spānija (jaukts)

Latvijas rallija čempionāta 2012 kalendārs
28. janvāris "Winter Rally" Lietuva (sniegs)
11. - 12. februāris "Rallijs Sarma" (sniegs)
12. - 13. maijs "Rallijs Talsi" (grants)
8. - 9. jūnijs "Rallijs Madona" (grants)
20. - 21. jūlijs "Rally Estonia" Igaunija (grants)
24. - 25. augusts "Rallijs Kurzeme" (grants)
29. - 30. septembris "Rallijs Latvija" (grants)

Foto: LMT rallija komanda preses konferencē. Foto (c) Aigars Tīdmanis, Go4speed

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV