Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas kamaniņu braucēji Pasaules Jaunatnes ziemas Olimpiskās spēles beidz ar sesto vietu stafetē

EasyGet.lv, 17.01.2012. 21:10

Otrdienas, 17. janvāra, pēcpusdienā Īglsas kamaniņu trasē visa daudzgalvainā Pasaules Jaunatnes ziemas Olimpisko spēļu publika gaidīja, ko spēs latvieši. Stafetē, kas debitēja olimpisko spēļu programmā, komandas startēja atbilstoši valsts vietai pasaules jaunatnes nāciju rangā. Latvijai kā šī saraksta līderei nācās startēt pēdējai – ar vienpadsmito numuru, informē žurnāla "Sports" žurnālists Dainis Caune.
Latvijas kamaniņu braucēji Pasaules Jaunatnes ziemas Olimpiskās spēles beidz ar sesto vietu stafetē

Septītie nobrauca austrieši un kļuva par līderiem, bet tūlīt viņus šajā pozīcijā nomainīja amerikāņi. Nākamā startēja šo spēļu titulētākā komanda Vācija (viens zelts, divi sudrabi, viena bronza) un... nekā! Panākt izdevās vienīgi austriešus. Krievijas sniegums apliecināja, ka Insbrukā viņu kamaniņu braucēji paliek bez medaļām. Un tad – Latvija. Būs vai nebūs? Ulla Zirne ar trešo rezultātu dāmām nostiprināja cerību – vajadzēt būt! Bet spēļu vicečempionam Rikam Kristenam Rozītim 17. datums laikam ir neveiksmīgs. Kļūda startā un cerības vējā, Latvija atkrita uz septīto pozīciju. Toties Kristens Putins un Imants Marcinkevičs atriebās par vakardienu, ekipāžu konkurencē mūsu divnieks sasniedza ceturto labāko rezultātu un komandu pacēla līdz sestajai vietai.
1. ASV 2:18,310
2. Vācija +0,398
3. Austrija +0,553
4. Krievija +1,371
5. Itālija +1,547
6. Latvija +1,813

„Komandu stafete tieši tāpēc ir interesanta, ka atlētiem ļoti ātri jāpārkārtojas un jāpielāgojas jauniem apstākļiem. Starta vieta ir zemāk, pirmā virāža tuvāk, ātrums mazāks, trajektorijas jāvelk citādākas, „neveiksmes cēloņus analizēja Turīnas spēļu bronzas laureāts Mārtiņš Rubenis. „Ne vienmēr individuālo sacensību līderi spēj būt labākie arī komandu mačā. Šī būs laba pieredze nākamajām stafetēm."

Zēfeldes slēpošanas stadionā 10 km distancē klasiskajā stilā cēsnieks Arnis Pētersons izcīnīja 24. vietu, uzvarētājam zaudējot 2 minūtes un 45 sekundes.

„Palīdzēja tas, ka Arnis janvāra sākumā startēja Norvēģijas junioru kausa izcīņā un mazliet jau norūdījās šīm sacensībām, „atzina trenere Ilze Cekule. Jāpiebilst, ka pērn Arnis rūdīšanos sekmīgi sāka Eiropas Jaunatnes olimpiādē Liberecā. „Apzinīgs puisis," turpināja trenere. „Vasarā daudz brauc ar velosipēdu. Savu vecuma grupā uzvarēja pat SEB MTB maratonu kopvērtējumā."

Zane Eglīte 5 km slēpojumā klasiskajā stilā izcīnīja 38. vietu. Viņai šoziem tās bija pirmās nopietnās sacensības. Abās distancēs uzvarēja Krievijas atlēti. Interesanti, ka astotais finišēja igauņu olimpiskā čempiona Andrusa Vērpalu dēls Andreass.

Trešdien, 18. janvārī, no Latvijas komandas startēs tikai Agnese Āboltiņa, kas cīnīsies Pačerkofela milzu slaloma trasēs.
Latviju Pasaules Jaunatnes I ziemas Olimpiskajās spēlēs pārstāv 16 jaunie sporta talanti vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Mūsējie startē 7 sporta disciplīnās – ar divnieku ekipāžu bobslejā, vienu skeletonistu, pieciem kamaniņu braucējiem – diviem puišiem, vienu meiteni un vienu divnieku ekipāžu, kā arī ar trīs biatlonistiem – diviem puišiem un meiteni, bet distanču un kalnu slēpošanā uz starta līnijas stāsies viens puisis un viena meitene.

Latvija tiek pārstāvēta arī hokeja sacensībās, lai gan komandu turnīrā starp piecām šīs spēles lielvalstu komandām Latvijas nav. Tomēr Latviju dažādu individuālo hokeja spēles elementu izpildes konkursā pārstāv Augusts Valdis Vasiļonoks. Startam Insbrukā viņš kvalificējās Starptautiskās Hokeja federācijas rīkotajā konkursā.

Lai nodrošinātu jauniešu startus Insbrukā, LOK apvieno valsts un LOK sponsoru līdzekļus. LOK ģenerālsponsori ir SIA „Latvijas Mobilais Telefons", VAS „Latvijas Valsts meži", LOK sponsori a/s „Swedbank", VAS „Latvijas Dzelzceļš" un a/s „Latvijas Gāze".

Sīkāk par Pasaules Jaunatnes I ziemas olimpiskajām spēlēm http://www.innsbruck2012.com/

Sīkāk par Latvijas Jaunatnes Olimpisko delegāciju http://www.latvijasolimpiade.lv/lv/?p=1064

Foto: Ar 20. numuru distancē Arnis Pētersons. Foto (c) Dainis Caune

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV