Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Šonedēļ startē Latvijas rallijsprinta čempionāts

EasyGet.lv, 19.01.2012. 13:26

Šonedēļ ar rallijsprintu „ASRT Alūksne 2012" startēs astoņus posmus garā Latvijas rallijsprinta čempionāta sezona. Seriālā paredzēts rekordskaits sacīkšu, turklāt visi posmi tiks vērtēti čempionāta ieskaitē, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns. Intriga seriālā palielinājusies līdz ar klašu sadalījuma korekcijām. Šī sportistiem būs gara, smaga sezona, kurā uzvarēs ātrākie un labākie.
Šonedēļ startē Latvijas rallijsprinta čempionāts

Latvijas rallijsprinta čempionāts tiks izspēlēts piecās klasēs, kuru pamatidejas palikušas līdzšinējās, taču pāris klasēs veiktas izmaiņas. Vienas ass piedziņas 1600+ (šogad 2WD Open) klase ieguvusi paplašinājumu – no šā gada šajā vērtējumā var startēt arī bijušās 2WD Open klases dalībnieki, tātad arī tā sauktā „lielā rallija", jeb Latvijas rallija čempionāta sportisti. Līdz šim 1600+ klases tehniskie noteikumi lielā mērā ierobežoja nomināli spēcīgāko Latvijas rallija braucēju startu Latvijas rallijsprinta čempionātā. Šāds lēmums pieņemts, jo, pirmkārt, 1600+ klase pēdējās sezonās piedzīvojusi dalībnieku sastāva stabilitātes trūkumu, otrkārt, šis ir veids, kā piesaistīt rallijsprintam citu atbilstošu disciplīnu dalībniekus.

Identiskas izmaiņas arī 4WD+ (šogad 4WD Open) klasē – pilnpiedziņas automašīnu kategorijas noteikumi atbrīvoti tā, lai, teorētiski, par Latvijas rallijsprinta čempiontitulu varētu spēkoties arī bijušie 4WD Open pārstāvji. LAF Standartauto komisija atzīmē, ka 4WD+ klase līdz šim kalpojusi kā izaugsmes klase ceļā uz rallija čempionātu. Ļaujot braukt bijušās 4WD Open pārstāvjiem saikne ar lielo ralliju pastiprināsies.

Tomēr klašu apvienošana nenozīmē, ka Latvijas rallija čempionāta dūžiem būtu vienkārša iespēja saņemt rallijsprinta čempiontitulus. Sacīkstēs, kurās notiks cīņa gan rallijsprinta, gan rallija čempionātā, sportisti varēs pieteikties ieskaitei tikai vienā no čempionātiem. Turklāt trijos no astoņiem rallijsprinta čempionāta posmiem punktu piešķiršana notiks ar koeficientu 1,5, kas lielāku vērtību piešķir posmiem, kuri nav kopā ar Latvijas rallija čempionāta sacīkstēm. Tajā pašā laikā aprēķini rāda, ka ir iespējams, startējot lielajā rallijā, arī sasniegt kopvērtējuma panākumus rallijsprintā!

Pārējās trīs klases – 1600, 4WD un Road – saglabā līdzšinējos tehniskos principus.

Pirmajā Latvijas rallijsprinta čempionāta posmā, rallijā „ASRT Alūksne 2012" startam pieteikusies 51 ekipāža, no kurām 37 vienības startēs rallijsprinta ieskaitē. Uz starta plāno iziet septiņas Road klases ekipāžas, sešas 1600 klases vienības, 13 2WD Open, piecas 4WD un sešas 4WD Open ekipāžas. Alūksnes rallijsprints būs arī Latvijas rallija čempionāta kandidātrallijs, tāpēc uz starta vairākas spēcīgas lielā rallija ekipāžas.

Informācija un dalībnieku saraksti: autorally.lv, 4rati.lv un standartauto.lv. Informācija un dalībnieku saraksti: autorally.lv, 4rati.lv un standartauto.lv. Foto autore: Dace Janova, aģentūra 4Rati.lv

Foto (c) Dace Janova, aģentūra 4Rati.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV