Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Pasaules Jaunatnes ziemas Olimpiskajās spēlēs Miks Zvejnieks 13. vietā milzu slalomā, bobslejisti labākie treniņbraucienos

EasyGet.lv, 19.01.2012. 20:03

Latvijai pagaidām augstāko vietu ar slēpēm Pasaules Jaunatnes olimpiskajās spēlēs Insbrukā šodien, 19. janvārī, izcīnījis Miks Edgars Zvejnieks, no Insbukas ziņo žurnāla "Sports" žurnālists Dainis Caune.
Pasaules Jaunatnes ziemas Olimpiskajās spēlēs Miks Zvejnieks 13. vietā milzu slalomā, bobslejisti labākie treniņbraucienos

Pačerkofela milzu slaloma trasē uz starta stājās šajās spēlēs viskuplākais dalībnieku skaits – 64 kalnu slēpotāji, bet finišu (augstumu starpība 320 m) sasniedza tikai 48. Insbruku piemeklējis viegls atkusnis. Trases augšdaļa vēl ir cieta un ledaina, bet zemāk jau nākas strādāt mīkstākā sniegā, kurā agresīva braukšana jau var sākt kaitēt – slēpe var pārāk ieķerties trases segumā. Latvietis ar 38. numuru startējot pa jau padangātu trasi, ar visām šīm problēmām tika galā godam un finišēja ar 18. rezultātu, līderim Miham Hrobatam no Slovēnijas zaudējot 3,36 sekundes. Otrais ātrākais bija Marko Švarcs no Austrijas (+0,36), trešais – francūzis Viktors Šūlers (+0,40).

Otrajā trasē 30 labākie startē apgrieztā secībā, un Zvejnieks izšķirošo cīņu sāka trīspadsmitais. Lai arī tieši pirms Mika vairāki sportisti piedzīvoja kritienus, Zvejnieks cauri 37 vārtiem izvilka ideālas trajektorijas, kopvērtējumā ieņemot 13. vietu un jauniešu olimpiskajam čempionam Marko Švarcam (Austrija) divu trašu summā zaudējot tikai 4,77 sekundes. Sudrabu izcīnīja Hanss Cingerle (Itālija) +0,40, bronzu Sandro Simonē (Šveice) +0,63.

„Otrajā braucienā viss izdevās, neko sev nevaru pārmest," pēc finiša priecājās Mārupes vidusskolnieks.

Abos bobslejistu treniņbraucienos mūsu Oskars Ķibermanis/Elvis Kamšs Īglsas trasē bija ātrākie gan startā, gan visos starpfinišos, gan, protams, arī finišā. Abas reizes otrie finišēja itāļi, trešās un ceturtās vietas dalīja ASV un Austrijas ekipāžas. Mūsējie pagaidām bobu iestumj ar rezervi, bet pārējie arī vēl nerāda visu savu spēku.

Skeletonists Dāvis Dreimanis savus treniņus beidza ar 7. un 9. rezultātu. Pagaidām visiem pa priekšu brauc vācietis Sebastjans Bernekers, austrietis Stefans Ričards Gaislers un kanādietis Korijs Džilijs.

Latviju Pasaules Jaunatnes I ziemas Olimpiskajās spēlēs pārstāv 16 jaunie sporta talanti vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Mūsējie startē 7 sporta disciplīnās – ar divnieku ekipāžu bobslejā, vienu skeletonistu, pieciem kamaniņu braucējiem – diviem puišiem, vienu meiteni un vienu divnieku ekipāžu, kā arī ar trīs biatlonistiem – diviem puišiem un meiteni, bet distanču un kalnu slēpošanā uz starta līnijas stāsies viens puisis un viena meitene.

Latvija tiek pārstāvēta arī hokeja sacensībās, lai gan komandu turnīrā starp piecām šīs spēles lielvalstu komandām Latvijas nav. Tomēr Latviju dažādu individuālo hokeja spēles elementu izpildes konkursā pārstāv Augusts Valdis Vasiļonoks. Startam Insbrukā viņš kvalificējās Starptautiskās Hokeja federācijas rīkotajā konkursā.

Olimpiskās jaunatnes sacensības noslēgsies svētdien – 22.janvārī.

Lai nodrošinātu jauniešu startus Insbrukā, LOK apvieno valsts un LOK sponsoru līdzekļus. LOK ģenerālsponsori ir SIA „Latvijas Mobilais Telefons", VAS „Latvijas Valsts meži", LOK sponsori a/s „Swedbank", VAS „Latvijas Dzelzceļš" un a/s „Latvijas Gāze".

Sīkāk par Pasaules Jaunatnes I ziemas olimpiskajām spēlēm http://www.innsbruck2012.com/

Sīkāk par Latvijas Jaunatnes Olimpisko delegāciju http://www.latvijasolimpiade.lv/lv/?p=1064

Foto: Miks Zvejnieks. Foto (c) Dainis Caune

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV