Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Dziedātājs Valters Frīdenbergs sestdien Vecpilī debitēs folkreisā

EasyGet.lv, 20.01.2012. 09:23

Dziedātājs Valters Frīdenbergs sestdien, 21. janvārī, debitēs īstās autosacīkstēs – viņš startēs LAF Folkreisa Ziemas kausa posmā Vecpils autotrasē (Rīgas – Liepājas šosejas 162. kilometrā). Lai gan šī būs pirmā Valtera sacīkste šajā sporta veidā, viņa mērķis ir ne tikai piedalīties, bet gan tiekties pēc augstākā iespējamā rezultāta. Māksliniekam būs jāspēkojas ar 30 citiem folkreisa konkurentiem, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns. Sacensību sākums plkst. 10:30, finālbraucieni – ap plkst. 15:00.
Dziedātājs Valters Frīdenbergs sestdien Vecpilī debitēs folkreisā

Valters Frīdenbergs pirms gada iepazinās ar folkreisu un šī sporta veida specifiku, LTV7 raidījuma SeMS vadītāja ampluā apmeklējot sacīkstes 333 trasē. Toreiz, izbraucis dažus treniņu apļus, Valters atzina, ka vēlētos piedzīvot emocijas, ko dod startēšana kopīgā braucienā ar pārējiem konkurentiem. LAF Folkreisa darba grupa, sadarbībā ar sporta klubu „Vecpils", autosporta draugam sarūpējusi šādu iespēju. Valters trasē dosies ar tikko SK Vecpils staļļos uzbūvētu Opel Astra automašīnu, ar 113. starta numuru.

„Man vienmēr ir patikušas automašīnas un autosports, šo to esmu izmēģinājis uz asfalta seguma," saka Valters Frīdenbergs. „Gaidāmā pieredze folkreisā būs kaut kas pavisam jauns, tomēr ļoti, ļoti vilinošs! Jau piektdien centīšos aizvadīt treniņus, lai saprastu ziemas un folkreisa tehnikas specifiku. Lai gan esmu iesācējs šajā sporta veidā, neesmu plānojis vizināties pēdējā vietā – vēlos sāns pie sāna pacīnīties ar folkreisa speciālistiem!"

LAF Folkreisa Ziemas kausam šī būs sezonas pirmā sacīkste, lai gan formāli šis ir otrais posms (pirmā sacīkste Raunā tika atcelta laika apstākļu dēļ). Ziemas sezonai pieteikušies gandrīz visi spēcīgākie dalībnieki – kaujas gatavībā būs gan Vasaras kausa pirmo divu vietu īpašnieki Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda) un Raivis Riekstiņš (Turkalne). Noteikti spēcīgi būs Rihards Dainis (Jūdaži, Folkreisa Fabrika/Mexa), Mārtiņš Starks (Rīga, Streamline Racing), mājinieks Sandis Džeriņš, kurš ar uzvaru noslēdza 2011. gada sezonu, un vairāki citi sportisti.

Nopietna konkurence arī Junioru kausā – par uzvaru cīnīsies septiņi jaunieši vecumā līdz 21 gadam. Komandu ieskaitē uz starta astoņas vienības, arī 2011. gada Ziemas kausa uzvarētāja Folkreisa Fabrika/Mexa (Mareks Dainis, Rihards Dainis, trešais braucējs tiks nominēts) un 2011. gada Vasaras kausa uzvarētāja Autocross.lv Folkreisa komanda, kura atjaunosi pērnās ziemas sastāvu – Renārs Ēķis, Viesturs Saukāns, Ritvars Bendziks.

Vecpilī cīņās dosies arī divas autokrosa klases. Vairāki sportisti gatavi spēkoties vieglo automašīnu klasē, savukārt tikai Vecpilī pēdējā gada laikā ziemas apstākļos redzēti arī D12 smago automašīnu starti!

Folkreiss un autokross ir skatītājiem baudāms sporta veids, tāpēc tiem, kuri sestdien būs Vecpils autotrasē, būs liecinieki lieliskai autosporta izrādei! Informācija: www.autocross.lv.

Foto: Valters Frīdenbergs pirms gada iepazīstas ar folkreisa tehniku un sacensību specifiku. Foto (c) Autocross.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV