Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Pasaules Jaunatnes pirmās ziemas Olimpiskās spēles noslēgušās

EasyGet.lv, 23.01.2012. 09:23

Svētdien, 22. janvārī, Pasaules Jaunatnes pirmās ziemas olimpiskās spēles Insbrukā tika slēgtas. Latvija tajās izcīnīja pilnu medaļu komplektu: zeltu – Augusts Valdis Vasiļonoks hokejistu individuālo prasmju turnīrā, sudrabu kamaniņu braucējs – Riks Kristens Rozītis, bronzu - kamaniņu braucēja Ulla Zirne, informē Dainis Caune. Nākamās ziemas spēles pēc četriem gadiem risināsies Norvēģijā - Lillihammerē.
Pasaules Jaunatnes pirmās ziemas Olimpiskās spēles noslēgušās

Pēdējā sacensību dienā bobsleja sacensību pirmajā braucienā Oskars Ķibermanis un Elvis Kamšs bija labākie gan startā, gan pārējos trases nogriežņos un arī finišā. Tiesa, tikai trīs sekundes simtdaļas viņiem zaudēja austrieši Benjamins Maiers/Roberts Ofensbergers, bet astoņas – Monako ekipāža – Rūdijs Rinaldi/Džeremijs Torre. Itāļi Patriks Baumgartners un Aleksandro Grande jau atpalika par 0,26 sekundēm.

„Mūsējie nobrauca ar kļūdām, arī starts nebija ideāls," vērtēja treneris Olafs Kļaviņš. „Pirmie esam minimāli, bet ir rezerve."

Otrajā un izšķirošajās braucienā pirmie startē vājākie, līderi – paši pēdējie. Ar viduvēju startu, bet trasē arvien audzējot ātrumu (maksimālais un šajās sacensībās lielākais - 120,7 km/h) ar rezultātu, ko nespēja pārspēt ne Monako, ne Austrijas puiši, finišēja Itālijas ekipāža. Un tad uz starta stājās Latvija. Visi aizturēja elpu... Startā šajā braucienā atkal labākie, bet par 5 sekundes simtdaļām sliktāk nekā pirmajā, pēc pirmā trases nogriežņa līderi, pēc otrā un trešā arī! „Latvieši zeltu diezin vai nometīs zemē!" auro komentētājs. Bet pēdējā starpfinišā hronometrs pēkšņi uzrāda tikai septīto rezultātu un līdz finišam nekas vairs nav labojams! Latvieši nometuši zemē ne tikai zeltu, bet sudrabu un bronzu arī – ceturtā vieta +0,23 čempioniem itāļiem. Sudrabs – Austrijai +0,09, bronza – Monako +0,17.

„Kļūdījos pēc apļa, tur arī viss sāka zust," stāstīja Oskars. „Startā drusku par ātru izkustināju bobu, bet citādi nekas, braucam, viss kārtībā, viss labi. Tad jūtu septītajā virāžā tāds maziņš borts, bet izejā jau kārtīgs borts! Cerēju trijniekā paliksim, finišā skatos – uz tablo četrinieks. Sajūta nav no tām patīkamākajām."

„Pieredzes trūkums, braucam taču tikai pirmo sezonu. Jāiet mājas trenēties," ar rūgtu smaidu, uz boba pārsega sēžot, prātoja Oskars.

Vai jums bobslejā būs arī otrā, trešā sezona? „Tas jāprasa treneriem. Mums vēlēšanās ir."

Lai nodrošinātu jauniešu startus Insbrukā, LOK apvieno valsts un LOK sponsoru līdzekļus. LOK ģenerālsponsori ir SIA „Latvijas Mobilais Telefons", VAS „Latvijas Valsts meži", LOK sponsori a/s „Swedbank", VAS „Latvijas Dzelzceļš" un a/s „Latvijas Gāze".

Sīkāk par Pasaules Jaunatnes I ziemas olimpiskajām spēlēm http://www.innsbruck2012.com/

Sīkāk par Latvijas Jaunatnes Olimpisko delegāciju http://www.latvijasolimpiade.lv/lv/?p=1064

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV