Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīgā ir atvērts futbola internāts

EasyGet.lv, 24.01.2012. 18:55

Janvāra vidū Rīgā tika atvērts jaunatnes futbola internāts, kurā konkursa kārtībā tika uzņemti pirmie astoņi perspektīvie futbolisti. Šis internāts ir izveidots Jaunatnes futbola centra "Skonto" (JFC "Skonto") akadēmijā, informē JFC "Skonto" preses dienests.

"Jaunajiem puišiem, kuri sapņo kļūt par profesionāliem futbolistiem, tagad arī Rīgā ir nodrošinātas lieliskas iespējas izaugsmei," uzsver internāta galvenais treneris Mihails Miholaps, kādreizējais Latvijas izlases uzbrucējs. "Mēs neesam izdomājuši neko jauno. Visā pasaulē, visos spēcīgajos klubos futbolisti tiek gatavoti šādos internātos."

Lai atlasītu audzēkņus internātam, pagājušā gada novembrī uz trīs dienu testiem Rīgā tika uzaicināti 25 jaunie futbolisti no vairākām Latvijas pilsētām un arī no Lietuvas. Janvārī astoņi no viņiem - 1997., 1998. un 1999. gadā dzimušie puiši - kļuva par pirmajiem audzēkņiem JFC "Skonto" akadēmijas internātā. Treneris M. Miholaps atklāja, ka tuvākajā laikā plānots palielināt audzēkņu skaitu līdz 14, uzņemot arī dažus 1996. gadā dzimušos spēlētājus.

Apmācības programma paredz, ka internāta audzēkņiem treniņi notiek trīsreiz dienā. Diena sākas ar rīta rosmi un brokastīm, pēc tam mācības skolā. Pēcpusdienā notiek treniņš kopā ar JFC "Skonto" akadēmijas komandu, kā arī tiek izpildīti skolā uzdotie mājasdarbi. Tas notiek kvalificētas pedagoģes uzraudzībā (viņa arī seko līdzi sekmēm skolā). Vakarpusē vēl viens treniņš - individuālais darbs M. Miholapa vadībā ar akcentu uz tehnisko sagatavotību.

"Man bērnībā nebija tik labu iespēju," atzīst M. Miholaps. "Tagad Rīgā jau agrā vecumā puiši tiks gatavoti profesionāli - viņiem ir nodrošināta dzīvošana un ēdināšana, treniņi un mācības skolā. Lieliska iespēja bērniem, kas mīl futbolu un grib daudz ko sasniegt!"

JFC "Skonto" akadēmijas internāta audzēkņi dzīvo sporta kompleksa "Ķeizarmežs" viesnīcas numuros. Viņu rīcībā ir baseins, trenažieru zāle, arī veļas mazgātava. Jāpiebilst, ka talantīgo futbolistu apmācība internātā notiek bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV