Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Sākusies pieteikšanās Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādei Ērgļos

EasyGet.lv, 25.01.2012. 15:05

Jau tradicionāli janvāris ir mēnesis, kad sporta skolotāji piesaka savu izglītības iestāžu audzēkņus līdzdalībai Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādē, kas šogad Ērgļos risināsies no 10. līdz 11.f ebruārim, informē LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe–Vīksne. Šobrīd startiem Jaunatnes olimpiādē reģistrēti 144 dalībnieki 39 skolu komandās no 14 pašvaldībām.
Sākusies pieteikšanās Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādei Ērgļos

Līdz 6. februārim sporta skolotāji vispārizglītojošo skolu komandu reģistrāciju sacensībām var veikt interneta vietnē http://latvijasolimpiade.lv/.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā ar Ērgļu novada domi jau astoņpadsmito reizi rīko Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādi Ērgļos, kur skolēni mērosies spēkiem sešos ziemas sporta veidos.

Savukārt no 8. līdz 10.martam Siguldā notiks sacensības kamaniņu sportā.

76 medaļu komplekti tiks sadalīti septiņos sporta veidos – jau minētajā kamaniņu sportā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā un slidošanā.

Latvijas Jaunatnes olimpiāde ir vienīgais kompleksais sporta pasākums Latvijā, kurā mūsu jaunā paaudze var izbaudīt olimpisko gaisotni un nostiprināt olimpiskos ideālus. Tās mērķis ir noteikt labākos jaunos sportistus un labākās izglītības iestādes Olimpiskajos ziemas sporta veidos, kā arī sekmēt jaunatnes sporta attīstību Latvijā, veicinot vispārizglītojošo skolu un vietējo pašvaldību iesaistīšanos jaunatnes sporta aktivitātēs un to popularizēšanā.

Uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji katrā vecuma grupā saņems Latvijas jaunatnes ziemas olimpiādes medaļu un LOK diplomu, kā arī piemiņas suvenīrus. Savukārt trīs labākās skolas saņems uzvarētāju kausu, diplomus un sertifikātus sporta inventāra iegādei.

Finansējumu sacensību norisei nodrošina pasākuma ģenerālsponsors O!Karte, LOK ģenerālsponsors VAS Latvijas Valsts meži, LOK sponsori A/S Swedbank, VAS „Latvijas Dzelzceļš" un A/S Latvijas Gāze. Informatīvi atbalsta Latvijas Televīzija, žurnāls Sports, portāls E-klase, vides reklāmas aģentūra JCDecaux .

2011.gadā 43 pilsētas un novadi apvienoja 1075 Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes dalībniekus no 117 skolām, kas startēja Ērgļos un Siguldā. Lielākais dalībnieku skaits bija slēpošanas distancēs, otrs populārākais sporta veids izrādījās snovbords, savukārt trešajā vietā pēc dalībnieku skaita bija kalnu slēpošana.

Skolu konkurencē pirmo vietu ieguva Madonas pilsētas 1.vidusskola aiz sevis atstājot Rīgas Franču liceju un Siguldas valsts ģimnāziju.

Latvijas Jaunatnes Olimpiādes vēsture

1992.gadā Latvijā notika pirmās Latvijas jaunatnes olimpiskās dienas vasaras sporta veidos, bet 1994.gadā, ziemas sporta veidos. Tās notika balstoties uz Olimpisko spēļu tradīcijām. Pirmo reizi skolas vecuma sportistiem bija nodrošināta līdzdalība sacensības ar atklāšanas un noslēguma ceremoniju, olimpiskās lāpas aizdegšanu un olimpiskā karoga pacelšanu.

2002.gadā Latvijas jaunatnes olimpiskās dienas pārauga par Latvijas jaunatnes olimpiādi ar vairāk nekā 5000 lielu dalībnieku skaitu no visas Latvijas.

Foto (c) Dainis Caune

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV