Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

"Apkārt Alaukstam" aizstās slēpojums Biķerniekos

EasyGet.lv, 27.01.2012. 16:26

4. februārī Latvijas slēpotāji tiek aicināti piedalīties Tautas slēpojumā Biķernieki 2012.
"Apkārt Alaukstam" aizstās slēpojums Biķerniekos

Ziema jau vairākas nedēļas priecē slēpošanas piekritējus ar labu sniega ražu, pēdējās dienās arī lausks sāka kost degunā. Latvijas slēpotāji aktīvi pilnveido savu meistarību, lai uzstādītu jaunus rekordus un nosvinētu uzvaras. Ievērojot tradīcijas, daudzi slēpotāji jau sen bija ieplānojuši pārbaudīt savus spēkus 4. februārī, dienā, kad bija ieplānots Latvijas masveidīgākais slēpojums Apkārt Alaukstam. Jau ziņojām, ka slēpojums Apkārt Alaukstam ir atcelts. Lai šo dienu neatstātu bez sacensībām un slēpošanas mīļotājiem sagādātu prieku, 4. februarī ikviens, kam patīk baudīt ziemu, slēpojot ar distanču slēpēm, tiek aicināts uz Isostar Tautas slēpojumu Biķernieki 2012 Rīgā, kuru rīko xRace piedzīvojumu sacensību organizatori sadarbībā ar Uvi Avenu.

„Šogad mums neizdevās kopīgi slēpot Vecpiebalgā, tāpēc kopā ar xRace organizatoriem nolēmām nodibināt jaunu tradīciju Rīgā, Biķerniekos, jo vieta sacensību kalendārā nedrīkst palikt tukša," saka U.Avens. „Biķerniekos šogad sagatavota teicama trase, ko iecienījuši rīdzinieki, un ceram, ka 4. februārī tur pulcēsies slēpotāji no visas Latvijas. Alauksta apkaimes auru, iespējams nevarēsim nodrošināt, bet brīnišķīgu sacensību gaisotni garantējam!"

Sacensību rīkotāji parūpējušies, lai katrs atrastu saviem spēkiem piemērotu distanci. Paši mazākie sacentīsies līdz 1km garā distancē, ikvienam slēpošanas entuziastam būs pieejama 15 km tautas distance, bet stiprākie salīdzināt savus spēkus varēs 30km izturības distancē. Var piebilst, ka Rīgā līdz šim trūcis garākas distances slēpojums, bet tagad, pateicoties Biķernieku slēpošanas trasei, tas kļuvis iespējams.

Reģistrēšanās no plkst. 7:00
Bērnu slēpojuma starts plkst. 11:00
Tautas distances starts plkst. 13:00
Izturības distances starts plkst. 9:00

„Mēs ticam, ka ar Isostar Tautas slēpojumu Biķernieki 2012 tiks nodibināta jauna tradīcija. Priecāsimies redzēt kuplā skaitā gan slēpotājus, kuri iecienījušo tik pazīstamo pasākumu „Apkārt Alaukstam", gan tos, kuriem šis tautas slēpojums būs jauns piedzīvojums un piedalīsies sacensībās pirmo reizi. Lai nesatraucas tie, kuri grib slēpot, bet trūkst inventāra – to varēs iznomāt „Burusports" slēpju nomas punktā pie trases. Brīnišķīgas emocijas gūs ikviens," saka xRace organizators Jānis Vanags.

„xRace" sevi jau pierādījis organizējot piedzīvojumu sacensības vasarā, kas izpelnījušās dalībnieku visaugstāko novērtējumu. Sacensības Isostar Tautas slēpojums Biķernieki 2012 ir lieliska iespēja izpildīt patstāvīgu xRace dalībnieku vēlmi piedalīties kvalitatīvās sacensībās arī ziemā. Sacensībās var piedalīties arī komandās. Sacensību organizatoru galvenās vērtības ir profesionāli tiesneši, pasākuma organizatori un kvalitatīva sacensību norise.

Sacensību dalībnieki iepazīties ar sacensību nolikumu un reģistrēties var mājas lapā www.xrace.lv.

Sacensības ģenerālsponsors – Isostar, atbalsta Dreamer, pasākuma tehniskais sponsors Burusports.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV