Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Sestdien Mūsā notiks folkreisa un autokrosa cīņas

EasyGet.lv, 02.02.2012. 10:59

4. februārī sporta kompleksā Mūsa, pie Bauskas, notiks LAF Folkreisa Ziemas kausa 3. posms, kā arī Mūsas kausa izcīņa autokrosā, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns. Sacensībām pieteikušies vairāk nekā 40 dalībnieki – vairāk nekā 32 folkreisa klasē un deviņi autokrosā. Folkreisa intriga – kurš būs labākais lielajā konkurencē, krosa līdzjutēju jautājums – kādi būs spēku samēri mašīnām ar radžu riepām?
Sestdien Mūsā notiks folkreisa un autokrosa cīņas

LAF Folkreisa Ziemas kauss turpinās pēc sacīkstes Vecpilī, kurā uzvaru guva Mārtiņš Starks (Rīga, Streamline Racing), pārspējot Agri Bahmani (Rīga, Štīm Rally Team) un Agri Kalvišu (Allaži, ASAKA Racing I). Tomēr sacīkstes iznākums nav prognozējams, jo Vecpilī valdīja neliels atkusnis un dubļi, savukārt sestdienas sacīkste plānota kardināli atšķirīgos apstākļos.

Vecpils posms, iespējams, atklāja reālo spēku samēru, jo bez trijniekā iekļuvušajiem gatavi uzvarēt šķiet arī sekotāji – Rihards Dainis (Jūdaži, Folkreisa Fabrika/Mexa), Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda), Sandis Džeriņš (Vecpils, SK Vecpils). Savukārt neprognozējams būs Štīm Rally Team pārstāvju Ermīna Vācieša un Raivja Riekstiņa spēku samērs. Ermīns trasē izvedīs tikko sagatavotu Mazda 323 automašīnu, savukārt Raivis, iespējams, būs pārvarējis tehniskās problēmas, kas neļāva optimāli startēt Vecpilī. Jāpiebilst, ka Vācietis Vecpils sacīkstē dalīja mašīnu ar komandas biedru Bahmani, un abi sasniedza pirmās divas vietas kvalifikācijā. Finālā uz starta stājās Agris, bet Ermīns, līdz ar to, bija spiests palikt skatītājos.

Vēl viens intriģējošs elements ir jelgavnieka Laura Vidža (ASAKA Racing I) pieteikums. Pērnās ziemas nogalē Lauris uzvarēja pēdējos divos ziemas posmos, vēlāk gan karjeru apturot. Tomēr ir skaidrs, ka arī Vidžis ir uzvaras pretendents. Tātad, aptuveni trešā daļa dalībnieku ir favorīti uz uzvaru!

Šajā sacīkstē startam pieteikušies septiņi Junioru kausa dalībnieki – iepriekšējā posma laureātus Daini, Ēķi un Džeriņu centīsies apturēt Atvars Saliņš, Reinis un Roberts Pelēņi un debijas sacīksti plānojošais Jānis Krickis.

Iespējams, intriģējošu pārsteigumu gatavo Latvijas autokrosa čempionāta dalībniece Liene Ozoliņa, kura trasē plāno izvest savulaik čempionātā startējušo VW Golf I automašīnu. Nešaubīgi, automašīna ir sagatavota krietni virs folkreisa obligātās pārdošanas summas – 950 eiro, taču Liene ir gatava, ka viņas auto var tikt nopirkts, atbilstoši folkreisa noteikumiem. Iespējams, kādam varētu šķist kārdinošs čempionātam sagatavots motors, ātrumkārba un citi mezgli!

Uz starta plāno stāties deviņi krosa dalībnieki. Sastāvs ir ļoti dažāds – sākot ar Inta Jeršova startu ar pilnpiedziņas Audi 90, beidzot ar aizmugures piedziņas prototipu Matra Murena, kuru pilotēs Jānis Dreimanis. Ar aizmugures piedziņas mašīnām plāno startēt arī Jānis Rakuzovs, Kristaps Ašmanis un Uģis Kozlovskis. Savukārt priekšpiedziņu cīņu atraktīvu padarīs Anda Kļavas, Toma Ziedāna un Artūra Bāriņa dalība. Jāpiebilst, ka krosa klasē ir brīva riepu izvēle, tātad sportisti drīkst startēt ar vismežonīgākajām radžu riepām!

Par spīti laika prognozēm par lielu aukstumu pašlaik notiek gatavošanās sestdienas sacensībām. Organizatori gan saglabā iespēju sacīksti pārcelt, ja prognozes pasliktināsies sala virzienā. Tomēr šobrīd netiek plānotas izmaiņas sacensību kalendārā. Sekojiet līdzi informācijai www.autocross.lv un www.laf.lv.

Foto (c) Autocross.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV