Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Tukuma autotrasē uzvar mājinieks Ainārs Eikerts

EasyGet.lv, 06.02.2012. 10:55

Sestdien Tukumā autotrasē „4rati" norisinājās Kurzemes Ziemas Kausa izcīņas autosprintā 2.posms.
Tukuma autotrasē uzvar mājinieks Ainārs Eikerts

Bijušo „Melnezera" autokrosa trasi tās jaunie apsaimniekotāji, uzņēmums „Satellite Motorsport", sadarbībā ar portālu www.4rati.lv ir pārveidojuši un sagatavojuši ziemas sacensībām, un, kaut gan termometra stabiņš Tukuma pusē 4.februārī bija noslīdējis pat zem -25 grādu atzīmes, uz starta te sestdien stājās 40 dalībnieki.

Gan 4 WD, gan OPEN klasē pārliecinošu uzvaru guva rallija vecmeistars Ainārs Eikerts, aiz viņa - Māris Bunka (abi sportistu sacensībā piedalījās ar vienu un to pašu automašīnu).

Ziemas autosprinta dalībnieku starpā bija arī divi no labākajiem Latvijas drifta braucējiem. Gatis Lapāns ieguva 3.vietu OPEN klasē, bet Jānis Lamberts bija trešais 4 WD ieskaitē. Pavisam mazliet no Lamberta atpalika rallija pilots Ralfs Sirmacis, kurš šoreiz savu O!kartes autosporta akadēmijas komandas Ford Fiestu bija nomainījis pret Subaru.

2 WD klasē ātrākais bija Aivo Gailītis, aiz viņa brāļi Sandis un Mairis Laukšteini.

2 WD-R un 4 WD-R (klase automašīnām ar radžotām riepām) - startēja tukumnieki Edvards Egle un Edgars Feldmanis – Aivja Egles un Jāņa Feldmaņa, kuru uzvārdi nav sveši nevienam rallija līdzjutējam, dēli.

RWD ieskaitē pirmais Modris Cīrulis, otrais - Jānis Grīnbergs (viņam uzvara, startējot RWD klasē ar radzēm), bet trešais šajā klasē Jānis Strazdiņš, kurš ieņēma arī otro vietu RWD-R klasē.

Uzvarētāji visās ieskaites klasēs saņēma specbalvas no „4ratu" trases atbalstītāja, uzņēmuma „Wurth", un pie balvām tika arī trīs veiksmīgi skatītāji, kuriem, izvelkot laimīgo lozi trasē rīkotajā loterijā, bija vienreizēja iespēja iejusties stūrmaņa lomā pieckārtējā Latvijas čempiona autorallijā Aivja Egles pilotētajā sporta Mitsubishi EVO X.
Trases shēma un informācija par tās atrašanās vietu - www.4rati.lv.

Visi Kurzemes Ziemas Kausa izcīņas autosprintā 2.posma rezultāti atrodami www.standartauto.lv.
Autotrasi „4rati" apsaimnieko Satellite Motorsport, atbalsta uzņēmumi Komforts, EZ Auto, Pirtel, Wurth un Tukuma novada pašvaldība.

Foto: Ainārs Eikerts. Foto (c) Dace Janova

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV