Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Otrais Pikošanās čempionāts Latvijā - jau svētdien Mežaparkā

EasyGet.lv, 09.02.2012. 11:57

Turpinot pagājušajā gadā iesākto tradīciju, arī šogad Actimel un Mežaparka atpūtas komplekss „Ziemas Parks" aicina ikvienu aktīvās atpūtas piekritēju vai vienkārši ziemas baudītāju piedalīties otrajā Actimel Pikošanās čempionātā, kas notiks šo svētdien, 12. februārī, Mežaparkā, informē Aiva Avota-Zalstere. Pērn pasākums guva lielu atsaucību, pulcējot vairāk nekā tūkstoti apmeklētāju un dalībnieku. Līdz ar Pikošanās čempionātu Mežaparka atpūtas komplekss „Ziemas Parks" oficiāli atklās otro sezonu, piedāvājot rīdziniekiem un Rīgas viesiem dažādas ziemas aktivitātes.
Otrais Pikošanās čempionāts Latvijā - jau svētdien Mežaparkā

Pikošanās čempionāta organizators Actimel vēlas ikvienam ziemas mīļotājam un aktīvas atpūtas cienītājam piedāvāt iespēju pavadīt laiku brīvā dabā kopā ar ģimeni un draugiem, piedaloties dažādās pikošanās sacensību disciplīnās. Pērn pirmais Latvijas Pikošanās čempionāts guva lielu atsaucību, pulcējot vairāk kā tūkstoti apmeklētāju. Pasākuma organizatori prognozē, ka pēc lielā aukstuma, kas bija piemeklējis Latviju pēdējās nedēļās, cilvēki ir noilgojušies pavadīt laiku svaigā gaisā, izbaudot dažādas ziemas aktivitātes, un pulcēs pasākumā vēl vairāk dalībnieku nekā pērn – sākot no pašiem mazākajiem līdz pat rūdītākajiem ziemas prieku cienītājiem.

Pikošanās sacensības sastāvēs no vairākām disciplīnām, kurās ikviens varēs piedalīties, neatkarīgi no savām sportiskajām iemaņām un vecuma. Lai veicinātu sportisko garu, par katru uzdevumu sacensību dalībnieki saņems punktus un noslēgumā tiks noskaidroti uzvarētāji, kas saņems pārsteiguma balvas no Actimel un „Ziemas Parks". Dalībnieki varēs izmēģināt savus spēkus tādās disciplīnās kā „Sniega kaķene", „Lidojošais maiss", „Trāpīgais", „Svārsts" un „Greizais spogulis". Līdztekus Pikošanās čempionātam pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties dažādās ziemas atrakcijās, piemēram, ragaviņu trasē, krāsaino sniega figūru būvēšanā u.c.. Pasākuma kulminācija būs Lielā sapikošanās, kurā aicināti piedalīties visi sacensību dalībnieki un „Ziemas Parks" apmeklētāji.

Otrais Latvijas Pikošanās čempionāts un Mežaparka atpūtas kompleksa „Ziemas Parks" oficiālā sezonas atklāšana notiks šo svētdien, 12.februārī, Mežaparka Lielās estrādes teritorijā no plkst. 12:00 – 16:00. Pasākumu plkst. 13:00 atklās Rīgas mērs Nils Ušakovs. Dalība pasākumā ir bez maksas. Dalībnieki tiek laipni aicināti reģistrēties dalībai čempionātā iepriekš Actimel oficiālajā lapā portālā Draugiem.lv www.draugiem.lv/actimel. Savukārt, tie, kas nepagūs pieteikties iepriekš, to varēs izdarīt arī pasākumā uz vietas.

Kā liecina otrā Latvijas Pikošanās čempionāta organizatoru veiktā aptauja šā gada janvārī, gandrīz 60% Latvijas iedzīvotāju atzinuši, ka priecājas par beidzot iestājušos ziemu un neskatoties uz ļoti auksto laiku, kas piemeklējis Latviju pēdējās nedēļās, labprāt pavada brīvo laiku svaigā gaisā, apvienojot to ar dažādām ziemīgām izklaidēm, kas neprasa papildu inventāru un gatavošanos. Gandrīz 70% aptaujāto par savu iecienītāko nodarbi nosaukuši pastaigas svaigā gaisā, nedaudz vairāk kā trešdaļai (34%) patīk vizināšanās ar ragaviņām, savukārt ceturtdaļai (25%) mīļākā nodarbe pikošanās, kā arī slēpošana vai slidošana.

Izvēloties ziemas aktivitātes, Latvijas iedzīvotājiem svarīga ir iespēja pavadīt laiku kopā ar ģimeni un draugiem (to atzinuši 70% aptaujāto), kā arī tas, lai šīs aktivitātes būtu jautras un izklaidējošas (55%). Svarīgas ir arī izmaksas – to par būtisku faktoru izvēlē norādījuši 40% aptaujāto.

Kompānijas Mindshare veiktajā online aptaujā Mindscan šā gada janvāra beigās tika aptaujāti 1089 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 13 – 65 gadiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV