Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Aizvadīts Latvijas otrais Pikošanās čempionāts

EasyGet.lv, 13.02.2012. 09:21

Rīgas mērs Nils Ušakovs un 400 ziemas prieku baudītāji vakar piedalījās Actimel otrajā Pikošanās čempionātā, kas notika Mežaparka atpūtas kompleksā „Ziemas Parks", informē Aiva Avota-Zalstere. Pikošanās čempionāts notiek jau otro gadu pēc kārtas ar mērķi veicināt veselīgu dzīvesveidu un aktīvu brīvā laika pavadīšanu ziemā.
Aizvadīts Latvijas otrais Pikošanās čempionāts

Dažādās pikošanās sacensību disciplīnās kopā startēja ap 400 dalībnieku, bet kopumā pasākumu un Mežaparka „Ziemas Parku" svētdien apmeklēja vairāk nekā 1500 ziemas prieku baudītāji. Pikošanās čempionātu un Mežaparka „Ziemas Parka" ziemas atpūtas sezonu atklāja Rīgas mērs Nils Ušakovs, aicinot cilvēkus būt aktīviem un baudīt ziemas aktivitātes.

Pikošanās sacensības sastāvēja no vairākām disciplīnām, tādējādi katrs dalībnieks varēja piedalīties, neatkarīgi no savām sportiskajām iemaņām un vecuma. Dalībnieki izmēģināja savas pikošanās prasmes tādās disciplīnās kā „Lidojošais maiss", „Sniega kaķene", „Greizais spogulis" u.c.. Pasākuma kulminācija bija Lielā pikošanās, kuras galvenais uzdevums bija sapikot īpašus mērķus, uz kuriem čempionāta apmeklētāji iepriekš bija uzrakstījuši lietas vai paradumus, kurus labprāt izkaustu no savas ikdienas, piemēram, slikts garastāvoklis, dusmas, slinkums u.tml..

„Lai gan laikapstākļi Latvijā pēdējās nedēļās bija atnesuši lielu salu, Pikošanās čempionāta kuplais apmeklētāju skaits pierādīja, ka cilvēki labprāt pavada savu brīvo laiku ziemā svaigā gaisā, aktīvi piedaloties ziemas aktivitātēs kopā ar ģimeni un draugiem. Cilvēku atsaucība ir apliecinājums tam, ka Pikošanās čempionāts Latvijā jau izveidojies par jauku tradīciju, ko noteikti turpināsim arī nākotnē," atzīst Inga Šteinerte, pasākuma organizatora Actimel zīmola vadītāja Baltijas valstīs.

Latvijas Pikošanās čempionāts notiek jau otro gadu pēc kārtas. Ar mērķi veicināt aktīvu brīvā laika pavadīšanu svaigā gaisā ziemā, nodarbojoties ar dažādām ziemas aktivitātēm, Pikošanās čempionātu pērn aizsāka Actimel. Turklāt pēdējā laikā līdzīgi pikošanās pasākumi vairākās Eiropas valstīs guvuši lielu atsaucību, piemēram, pasaules pikošanās rekords 2009. gadā tika uzstādīts Beļģijā, kad vienlaicīgi savā starpā pikojās gandrīz 6000 cilvēku.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV