Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Dalībai Pirmās līgas futbola čempionātā apstiprinātas 14 komandas

EasyGet.lv, 13.02.2012. 17:37

Dalībai 2012. gada Latvijas Pirmās līgas futbola čempionātā Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību daļā līdz noteiktajam datumam bija pieteikušās 15 komandas, informē LFF. Sešas no to tām ir Virslīgas klubu dublieru komandas un septiņas komandas, kas startēja arī iepriekšejā gada Pirmās līgas čempionātā. Papildu tika saņemti divi iesniegumi no klubiem, kas 2011. gada Pirmās līgas čempionāta nepiedalījās.

Ņemot vērā, ka neviens no 2011.gada Otrās līgas finālistiem neizteica vēlmi startēt 2012.gada Pirmās līgas čempionātā, kā arī ievērojot sportisko principu, "Ilūkstes BJSS" komanda tika iekļauta 2012.gada Pirmās līgas čempionāta dalībnieku sastāvā. Izskatot "FK Carnikava" iesniegumu, LFF Sacensību Orgkomiteja konstatēja, ka tas ir jaunizveidots futbola klubs, kuram saskaņā ar licencēšanas noteikumiem sava dalība jāsāk ar Otrās līgas čempionātu. Pamatojoties uz iepriekšminēto, 2012.gada Pirmās līgas čempionāta dalībnieku sastāvā apstiprinātas 14 komandas.

Līdzīgi kā iepriekšējās sezonās, Pirmās līgas sacensības futbolā paredzēts organizēt divos riņķos, tādejādi katrai komandai jānospēlē 26 kārtas. Klubs, kas 2012.gadā ieņems pēdējo vietu čempionātā, 2013.gadā zaudēs tiesības startēt Pirmajā līgā, savukārt Pirmās līgas uzvarētājs izcīnīs tiesības spēlēt 2013.gada Latvijas Virslīgas čempionātā, bet otrs labākais Pirmās līgas klubs divās pārspēlēs sezonas izskaņā tiksies ar Virslīgas klubu, kas pēc 2012.gada sezonas ieņems devīto vietu kopvērtējumā.

LFF Sacensību daļa sagatavojusi klubiem izskatīšanai divus Pirmās līgas čempionāta spēļu kalendāra projektus, kā arī čempionāta Reglamenta projektu, kuru apspriešana notiks 2012.gada Pirmās līgas klubu organizatoriskajā sanāksmē š.g. 28.februārī. Čempionāta sākums ieplānots aprīļa beigās, savukārt noslēgums - novembra sākumā.

Virslīgas klubu dublieru komandas nevar iegūt tiesības spēlēt 2013.gada Virslīgas čempionātā un gadījumā, ja Virslīgas kluba dublieru komanda 2012.gada Pirmās līgas čempionātā izcīna 1. vai 2.vietu, tad tiesības spēlēt 2013.gada Virslīgā vai piedalīties pārspēlēs tiek nodotas turnīra tabulā esošajai nākamajai ne dublieru komandai.

Dalībai 2012.gada Latvijas Pirmās līgas čempionātam apstiprinātas 14 komandas:
SK Liepājas metalurgs-2
FK Ventspils-2
Skonto FC-2 (Rīga)
FK Jelgava-2
FS METTA/Latvijas Universitāte-2 (Rīga)
JPFS/FK Spartaks-2 (Jūrmala)
Rīgas Futbola skola
FK Auda (Ķekava)
Rēzeknes BJSS
BFC Daugava (Daugavpils)
FK Tukums
SFK Varavīksne (Liepāja)
Valmieras FK
Ilūkstes BJSS

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV