Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas sieviešu futbola izlase svētdien draudzības spēlē tiksies ar sieviešu hokeja valstsvienību

EasyGet.lv, 13.02.2012. 16:39

Latvijas nacionālā sieviešu futbola izlase šajā nedēļas nogalē sanāks kopā uz divu dienu treniņnometni Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā, kuras ietvaros sestdien, 18. februārī, plkst 13:00 paredzēta pārbaudes spēle ar Latvijas U-19 meiteņu futbola izlasi, savukārt svētdien, 19. februārī, uzaicinājumam nospēlēt draudzības maču piekritusi Latvijas sieviešu hokeja valstsvienība.
Latvijas sieviešu futbola izlase svētdien draudzības spēlē tiksies ar sieviešu hokeja valstsvienību

Latvijas sieviešu futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss atzīst, ka šādas spēles organizēšanas nozīmes pamatā ir abu komandu savstarpējās draudzības veidošana: "Mēs lieliski zinām, ka futbols ir demokrātiskākā sporta spēle pasaulē un tās pamatelementu apgūšana ir svarīga jebkura komandu sporta veida pārstāvjiem. Šādas draudzības spēles organizēšana kļuva iespējama, pateicoties mūsu labajām attiecībām ar Latvijas Hokeja federāciju, kas izrādīja interesi un piekrita šādam uzaicinājumam.

Gan futbolistes, gan hokejistes - mēs visi kopā pārstāvam Latviju starptautiska līmeņa oficiālās sacensībās, un planotā tikšanās futbola laukumā svētdien kļūs par pamatu abu komandu draudzības saiknes veidošanai arī nākotnē. Pasākuma pirmajā daļā tiek plānota dažādu iesildīšanās vingrinājumu apgūšana, pēc kā sekos futbola pamatelementu un bumbas kontroles apgūšana, bet otrajā daļā futbolistes un hokejistes satiksies abpusējā draudzības spēlē, par kuras formātu un ilgumu vienosimies papildus."

Latvijas izlases galvenais treneris atzīmēja, ka uz šo divu dienu treniņnomenti valstsvienības izsauktais sastāvs nebūs spēcīgākais, tā kā ārzemēs spēlējošās futbolistes pašlaik gatavojas sezonai savu klubu sastāvos.

„Šī vienlaikus būs arī lieliska iespēja arī vairākām Latvijas U-19 izlases spēlētājām pierādīt savas prasmes un lietderību futbola laukumā valstsvienības treneru acīs. Nacionālās sieviešu futbola izlases paplašinātais kandidātu saraksts pašlaik sastāv aptuveni no 30 spēlētājām un īpaši priecē fakts, ka ar katru spēli arvien grūtāk nosakāms komandas pamatsastāvs, jo uz katru pozīciju pieaug spēlētāju savstarpējā konkurence."

Foto: Latvijas sieviešu futbola izlase. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV