Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Sākusies pieteikšanās ZZ Čempionātam 2012

EasyGet.lv, 28.02.2012. 15:57

Šodien, 28. februārī, Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis atklāj jau sestās Latvijas lielākās skolēnu sporta un prāta spēles ZZ Čempionāts 2012, informē Zelta Zivtiņas sabiedrisko attiecību pārstāve Elza Zīda. ZZ Čempionāta šī gada īpašais jaunums – Junioru līga, pirmo gadu dodot iespēju piedalīties sacensībās arī 4. un 5. klašu skolēniem. Sacensības šogad notiks olimpisko spēļu zīmē ar aicinājumu Startējam olimpiski, un tās vadīs jaunais čempionāta sporta skolotājs Aldis Kalniņš. Šogad pasākuma organizatori cer iesaistīt rekordlielu klašu skaitu – vairāk nekā 1900 klašu jeb ap 48 000 skolēnu. Pieteikt savu klasi sacensībām radošos un netradicionālos sporta veidos iespējams līdz 21. martam, reģistrējoties www.zzcempionats.lv.
Sākusies pieteikšanās ZZ Čempionātam 2012

„Mūsu mērķis ir mudināt pilnīgi visus Latvijas skolēnus sportot un ievērot aktīvu dzīvesveidu, īpaši tāpēc, ka sabiedrības pētījumos redzam, ka to skolēnu īpatsvars, kuriem vispārējais fiziskās aktivitātes līmenis būtu uzskatāms par pietiekamu, ir mazāks par 50%,"* komentē Alise Avota, Zelta Zivtiņas zīmola vadītāja. "Tādēļ mēs esam ļoti priecīgi paziņot par šī gada ZZ Čempionāta vienu no svarīgākajiem jaunumiem – Junioru līgu. Tagad papildus 6. – 8. un 10. – 11. klašu grupām pirmo gadu sacensībās varēs piedalīties arī 4. un 5.klašu skolnieki. Tas, mūsuprāt, ir liels sasniegums un solis tuvāk mērķim!"

„ZZ Čempionātā ar katru gadu iesaistās aizvien vairāk Latvijas skolēnu, kas atkal un atkal pierāda, ka sportošana ir vislabākā iespēja, kā lietderīgi pavadīt brīvo laiku, un vislabākais veids, kā pārbaudīt savus spēkus godīgā cīņā. Šādas aktivitātes rosina un motivē pārējos Latvijas skolēnus, kuri vēl tikai apsver iespēju par piedalīšanos nu jau par tradīciju kļuvušajās ZZ Čempionāta sporta un prāta spēlēs. Izglītības un zinātnes ministrija aizraujošās spēles atbalstījusi no pašiem to pirmsākumiem un apņemas tās atbalstīt arī turpmāk," stāsta Agra Brūne, Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktore.

Startējam Olimpiski – pieteikšanās

ZZ Čempionāts 2012 šogad tiks veltīts Latvijas olimpiešiem un kā ierasts norisināsies trīs posmos. Pirmajā pārbaudījumā klasēm, lai izcīnītu vietu čempionātā, ir jāsagatavo videosveiciens tiem sportistiem, kuri šovasar piedalīsies XXX Olimpiskajās spēlēs Londonā.

Papildus iekļūšanai pusfinālā tās klases, kas radošos uzdevumus iesniegs laicīgi, pirms pēdējā termiņa beigām, piedalās arī īpašajā Radio 101 ballītes izlozē. Sākot no 28.februāra, ik nedēļu Radio 101 ēterā tiks paziņoti atraktīvākie klašu video, kas kā novērtējumu par labi padarītu darbu saņems ballīti ar Radio 101 dīdžejiem savā skolā. Balsošana un rezultāti par atraktīvākajiem video – www.radio101.lv.

Tām klasēm, kas pusfinālā netiks, tiks dota otra iespēja – izpildot čempionāta uzdevumu mājas lapā jeb piedaloties Online ZZ Čempionātā, labākās 6 klases katrā vecuma grupā uzreiz varēs iekļūt finālā.

Pēc uzvarētāju klašu noteikšanas pirmajā kārtā no 10. aprīļa līdz 3. maijam notiks ZZ Čempionāta pusfināli dažādās Latvijas pilsētās – Dobelē, Ogrē, Rīgā, Daugavpilī, Jelgavā, Valmierā, Jēkabpilī, Madonā, Ventspilī un Kuldīgā. Tajos kopumā piedalīsies 200 klases katrā klašu grupā, Savukārt Lielais Fināls notiks 2. jūnijā Rīgā, kur tiks uzaicinātas 90 klases, kas būs uzrādījušas labākos rezultātus pusfinālos, kā arī 18 klases no Online ZZ Čempionāta.

Slaveni sportisti skolās

Līdz ar pieteikšanās sākumu ZZ Čempionātam 2012 starts dots arī akcijai Slaveni sportisti skolās, kuras ietvaros dažādās Latvijas skolas līdz pat aprīļa vidum sporta stundu vadīs tautā mīlēti sportisti, stāstot par savu pieredzi un sporta nozīmi savā dzīvē. Šogad sporta skolotāju lomās iejutīsies 2000. gada Sidnejas Olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs Aigars Fadejevs, VEF un Latvijas izlases basketbolisti Kristaps Janičenoks un Sandis Valters, Latvijas izlases vadošais volejbolists Ansis Medenis, jaunais un talantīgais vieglatlēts – šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, drosmīgā autosportiste Karlīne Štāla, smaiļotāji–olimpieši Aleksejs Rumjancevs un Krists Straume, pludmales volejboliste Inguna Minusa, kā arī snovborda pionieris Latvijā Inārs Bīrmanis.

ZZ Čempionāta tradīcija

ZZ Čempionāts ir lieliska tradīcija, kas aizsākusies 2007.gadā. Ik gadu pieteikumu skaits no klasēm ir turpinājis augt, 2010.gadā un 2011.gadā tie tika saņemti jau no vairāk nekā 1850 klasēm, apvienojot ap 47 500 skolēnu. 2012.gadā sacensības notiks jau sesto gadu, un tajās par uzvaru cīnīsies 600 klases.

Viens no čempionāta simboliem ir arī tā vadītājs jeb galvenais sporta skolotājs – šogad šādu statusu ieguvis Aldis Kalniņš. Aldis kļuva sabiedrībā pazīstams, piedaloties televīzijas humora šovos Brīnumzeme, Savādi gan un Ak, kungs, un 2011. gadā izdodot paša zīmētu un sacerētu iedvesmojošu bilžu grāmatu Zili brīnumi.

Katru gadu uzvarētāju klasēm ZZ dāvina arī vērtīgas balvas, šogad tās būs vēl krāšņākas:
1. vieta visām klašu grupām: TREK velosipēdi katram klases skolēnam.
2. vieta visām klašu grupām: Samsung mobilie telefoni visai klasei.
3. vieta 4.-5. un 6.-8. klašu grupā: traks pārgājiens pa Latviju visai klasei sadarbībā ar AXA.
3.vieta 10.-11. klašu grupā: biļetes un kopīgs brauciens visai klasei uz Red Hot Chilli Peppers koncertu Tallinā.

ZZ Čempionāta 2012 pusfinālu tūre visā Latvijā:
10.aprīlis Dobele, Dobeles sporta centra halle, Tērvetes iela 10 (Zemgale)
12.aprīlis Ogre, Ogres novada sporta halle, Skolas iela 21 (Rīga un Rīgas reģions)
16.aprīlis Rīga, Arēna Rīga, Skanstes iela 21 (Rīga un Rīgas reģions)
18.aprīlis Daugavpils, Daugavpils Olimpiskais centrs, Stadiona iela 1 (Latgale)
20.aprīlis Jelgava, Jelgavas sporta halle, Mātera iela 44a (Zemgale)
23.aprīlis Valmiera, Vidzemes Olimpiskais sporta centrs, Rīgas iela 91 (Vidzeme)
25.aprīlis Jēkabpils, Jēkabpils 3.vsk., Slimnīcas iela 5 (Latgale)
27.aprīlis Madona, Madonas sporta centrs, Gaujas iela 13 (Vidzeme)
30.aprīlis Ventspils, Olimpiskais centrs "Ventspils", Sporta iela 7/9 (Kurzeme)
Lielais Fināls: 2.jūnijs Rīga, Esplanāde

Par ZZ Čempionātu 2012

ZZ Čempionātu organizē Zelta Zivtiņa un Jauniešu organizācija Avantis. To atbalsta Tele2, Izglītības un Zinātnes ministrija, Latvijas Skolu Sporta Federācija, TREK, AXA, Samsung, Nike, Sportland, Radio 101, Everest, Gutta, Ādažu Čipsi, Arēna „Rīga", Ogres novada dome, Kuldīgas novada dome, Dobeles novada dome, Jelgavas novada dome, Daugavpils novada dome, Jēkabpils novada dome, Valmieras novada dome, Madonas novada dome, Ventspils novada dome un Ergo. Par sacensībām informē LNT, Inbox.lv, Sīrups, JCDecaux, portāls Sportacentrs.com, Latvijas lielākais izglītības portāls E-klase, portāls Draugiem.lv, European Hit Radio, laikraksts Diena un portāls Diena.lv.

Par Zelta Zivtiņu

Zelta Zivtiņa (ZZ) ir pirmā priekšapmaksas mobilo sakaru karte Latvijā, kas jau 14 gadus klientiem nodrošina plašu augstākās kvalitātes telekomunikāciju pakalpojumu klāstu Tele2 tīklā par izdevīgāko cenu. Zelta Zivtiņa ir stabils līderis mobilo sakaru priekšapmaksas karšu segmentā ar lielāko – aptuveni 700 000 – klientu tīklu. ZZ jau vairākus gadus pēc kārtas ir arī viens no mīlētākajiem telekomunikāciju zīmoliem Latvijā. ZZ vienmēr ir atbalstījusi Latvijas jauniešus un ieguldījusi viņu talantu attīstībā. Nozīmīgākie pēdējo gadu projekti ir vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles ZZ Čempionāts un ZZ Stipendijas jauniešiem. Plašāka informācija par ZZ pakalpojumiem pieejama mājaslapā www.zeltazivtina.lv un Tele2 klientu apkalpošanas centros visā Latvijā.

Papildu informācija www.zeltazivtina.lv

* LR Veselības ministrijas publiskotie dati: Eurobarometer pētījums un Sabiedrības veselības pamatnostādnes 2011.-2017.gadam.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV