Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Snovborda slaloma meistari pirmās godalgas sadalīs Siguldas kausā

EasyGet.lv, 01.03.2012. 10:39

4. martā Siguldas kausa ietvaros pirmo reizi 2012. gada sezonā notiks snovborda slaloma sacensības, kurās par uzvarām cīnīsies dažāda vecuma un abu dzimumu snovborda slaloma lietpratēji un iesācēji. Šīs sacensības ir paredzētas arī kā sagatavošanās mači pirms Latvijas čempionāta slalomā, kas notiks 10. martā.
Snovborda slaloma meistari pirmās godalgas sadalīs Siguldas kausā

Sniega trūkums Latvijas slēpošanas trasēs aizvadītā gada nogalē un šī gada sākumā radīja bažas, ka 2012. gada sezonā neizdosies pilnvērtīga snovborda slaloma sezona un ka pēc ilgiem laikiem atkal neizdosies noskaidrot Latvijas labākos snovborda slaloma meistarus. Taču vienam no neatlaidīgākajiem šī sporta veida cienītājiem un sacensību organizatoram Gerdam Sīmanim izdevās pirmdienu un ceturtdienu vakaros Pilsētas trasē noorganizēt treniņus, kā arī rast iespēju vēl šosezon noorganizēt divas slaloma sacensības, no kurām vienām piešķirts čempionāta statuss.

"Aicinu ikvienu, kuram nav svešs snovbords, piedalīties šajās sacensībās, kā arī apmeklēt treniņus pirms Latvijas čempionāta! Nereti ir dzirdēts, ka snovborda braucēji saka, ka Latvijas slēpošanas trasēs nav ko darīt, ja salīdzina ar augstkalnu trasēm, taču gribu iebilst, ka snovborda slaloms ir tieši tas sporta veids, kas ir piemērots šādiem cilvēkiem, jo braukt pa nospraustu trasi nav daudz bīstamāk kā braukt pa jebkuru kalnu, taču ir daudzkārt interesantāk un tas ļauj stipri attīstīt savas braukšanas prasmes," stāsta Gerds Sīmanis.

Siguldas kausa snovborda slaloma sacensībās abu dzimumu snovbordisti tiks iedalīti četrās vecuma grupās: bērni (12 gadi un jaunāki), jaunieši (13 – 16 gadi), pieaugušie (17 – 32 gadi) un seniori (33 gadi un vecāki).

Dalībnieku reģistrācija Siguldas kausa snovborda slaloma sacensībām notiks 4. martā no pulksten 10:30 līdz 11:30, pēc dalībnieku iepazīšanās ar trasi pulksten 12:00 tiks dots starts kvalifikācijas braucieniem. Paredzēts starts paralēlajam slalomam, kurā piedalīsies kvalifikācijas sacensību ātrākie dalībnieki, tiks dots pulksten 17:00.

Vairāk informācijas par sacensībām iespējams uzzināt Siguldas Pilsētas trases mājas lapā www.ocs.lv un Latvijas Slēpošanas savienības informatīvajā portālā www.infoski.lv

Foto (c) Jānis Markvarts / Purple Moon Agency

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV