Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Izcīnīti 2012. gada Latvijas čempionu tituli snovborda slalomā

EasyGet.lv, 12.03.2012. 12:38

Marta otrajā nedēļas nogalē Olimpiskajā centrā Sigulda notika 2012. gada Latvijas čempionāts un kausa izcīņa snovborda paralēlajā giganta slalomā. Latvijas čempiona titulus un Latvijas kausus izcīnīja Ansis Blumbergs un Signe Valdusa. Savukārt senioru grupā Latvijas kausu izcīnīja Juris Vasioleks, informē Ģirts Avotiņš.
Izcīnīti 2012. gada Latvijas čempionu tituli snovborda slalomā

Lai arī dažādu apstākļu dēļ čempionātā piedalījās mazāk dalībnieku kā iepriekš tika prognozēts, paralēlajā snovborda slaloma trasē valdīja pamatīga intriga un sacensību rezultāts nebija nosakāms pat pēc kvalifikācijas braucienos uzrādītajiem laikiem.

Šoreiz gan meiteņu, gan zēnu jauniešu grupā bija nepietiekams dalībnieku skaits, tāpēc šīs grupas dalībnieki tika pievienoti Elites grupai. Tajā labākos rezultātus no jauniešiem uzrādīja Paula Anna Vītola un Eduards Balodis.

Sieviešu Elites grupā pusfinālā tikās Signe Valdusa, Linda Zvaigzne, Zane Leja un labākā no jaunietēm Paula Anna Vītola. Gan Paula Anna, gan Linda braucienos pret savām oponentēm piedzīvoja pa kritienam, kas viņām liedza turpināt cīņu finālā. Mazajā finālā Linda Zvaigzne pierādīja savu spēka pārsvaru un izcīnīja bronzas medaļu. Savukārt lielajā finālā Signe Valdusa demonstrēja ļoti stabilu sniegumu un uz Zanes Lejas kļūdu rēķina izcīnīja čempiones titulu.

Vissīvākās cīņas bija vērojamas vīriešu Elites grupā. Tajā līdz pusfinālam tika jau labi pazīstamie konkurenti: Ansis Blumbergs, Andris Ablaževičs, Krists Kokars un Arnis Jurgels. Pirmajā pārī tikās Ansis ar Arni – vienā no braucieniem Arnis piedzīvoja kritienu un ar to arī nopelnīja "biļeti" uz mazo finālu. Pēc līdzīga scenārija notika arī otra pusfināla cīņa starp Andri un Kristu – Andris otrajā braucienā kļūdījās un zaudēja iespēju atgūt pirmajā braucienā zaudētās sekundes desmitdaļas. Mazajā finālā cīņa starp Andri Ablaževiču un Arni Jureglu bija visai sīva. Arnis abos braucienos bija tikai nedaudz lēnāks par ierasti daudz ātrāko 2011. gada čempionu Andri Ablaževiču. Savukārt lielāko šo sacensību pārsteigumu sagādāja Krists Kokars, kurš pēc ilga pārtraukuma spēja izcīnīt vietu finālā. Vienā no fināla braucieniem arī viņš piedzīvoja kritienu, un zelta godalgu, kā arī čempiona titulu ar lielu pārsvaru izcīnīja Ansis Blumbergs.

Ne mazāk interesantas cīņas notika Senioru klasē, kas kā šīs sezonas jaunievedums piesaista ar jaunus dalībniekus. Kā šo sacensību lielākais pārsteigums starp jaunpienācējiem ir savulaik labi pazīstamais autorallija pilots Mārtiņš Balodis, kā arībijušais Latvijas čempions snovbordā Juris Vasioleks. Šoreiz Gints Zommers, kurš Senioru klasē izcīnīja uzvaru Siguldas kausā bija nolēmis cīnīties par Latvijas čempiona titulu un tādēļ startēja Elites klasē, taču tas spriedzi Senioru grupā nesamazināja. Galvenā uzmanība tika pievērsta Olafa Vītola un Ģirta Avotiņa duelim, kas risinās jau vairākas sezonas. Šoreiz Ģirts uzveica Olafu kvalifikācijā, taču abi sportisti atkal tikās pusfinālā. Pirmajā braucienā Olafs piedzīvoja kritienu, kas arī viņam maksāja uzvaru šajā duelī. Ģirts otro braucienu veica ļoti uzmanīgi, ļaujot uzvarēt Olafam, taču abu braucienu summā saglabāja pietiekamu pārsvaru, lai cīnītos finālā. Mazajā finālā tikās Olafs Vītols un sacensību debitants Mārtiņš Balodis – rezultāts bija likumsakarīgs, bronzas Latvijas kausu izcīnīja Olafs Vītols. Fināla pirmajā braucienā pārliecinoši uzvarēja Juris Vasioleks, jo Ģirts Avotiņš, cenšoties izvairīties no kritiena, zaudēja pārāk daudz laika. Otrajā braucienā Juris, braucot drošā ātrumā, ļāva uzvarēt Ģirtam, taču kopvērtējumā saglabāja pārsvaru un izcīnīja zelta Siguldas kausu.

Sacenību rezultātus iespējams atrast Latvijas Slēpošanas savienības informatīvajā portālā www.infoski.lv.

Foto (c) Juris Vasioleks

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV