Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Toms Alsbergs uzvar Londonas Red Bull minitrekā

EasyGet.lv, 20.03.2012. 10:35

Aizvadītajā nedēļas nogalē Red Bull Mini Drome sacensībās uzvarēja Latvijas biedrības "Tru Fix Kru" riteņbraucējs Toms Alsbergs, informē Latvijas Riteņbraucēju apvienības pārstāvis Ingus Sala. Jorkas hallē Londonā bija pieteikušies vairāk kā 200 dalībnieku no visas Eiropas, un dienu iepriekš, sestdien, notika kvalifikācijas braicieni, kur 50 labākie, tajā skaitā Toms, ieguva tiesības cīnīties par nokļūšanu finālā, kurā sacentās 32 labākie. Taču svētdien fināla braucienā latviešu velobraucējs ierindojās pirmajā vietā, aiz sevis atstājot Stratonu Heronu un Tristiānu Gudleju. Toms arī sasniedza ātrākā apļa rezultātu, kas ir 3,2 sekundes.
Toms Alsbergs uzvar Londonas Red Bull minitrekā

Pēc uzvaras Toms atzina: "Šis ir mans ceturtais zelts Red Bull Mini Drome sacensībās, un es jūtos brīnišķīgi. Taču katru reizi, kad es uzvaru, sajūtas ir kā pirmo reizi. Atmosfēra ir elektrizēta. Sacensības kļūst ar katru reizi arvien izaicinošākas un katru reizi braucēji kļūst arvien spēcīgāki un spēcīgāki".

Latvijas Riteņbraucēju apvienības valdes priekšsēdētājs Viesturs Silenieks pauž viedokli: "Pagājušajā nedēļā, kad oficiāli uzņēmām "Tru Fix Kru" par Latvijas Riteņbraucēju apvienības biedru, nebija ne mazāko šaubu, ka puiši no šīs organizācijas darīs lepnu ne tikai apvienību, bet iznesīs arī Latvijas vārdu pasaulē. Šis ir labs piemērs, kā netradicionālos sporta veidos tikai ar mērķtiecīgu entuziasmu, smagu darbu un maziem resursiem mēs varam būt labs paraugs gan lielajam sportam, gan jaunajai paaudzei, gan pasaulei kopumā".

Mini Drome jeb minitreka sacensībās braucēji sacenšas uz ātrumu desmit 25 metru garos apļos pretēji pulksteņa rādītāja virzienam. Minitreka riteņbraukšanas velosipēdi ir īpaši ar to, ka tiem nav brīvgaitas jeb fiksētas rumbas.

Latvijas Riteņbraucēju apvienība dibināta ar mērķi veicināt ikdienas un tūrisma riteņbraukšanas kā satiksmē ērta, ekonomiska, veselīga un videi draudzīga pārvietošanās veida attīstību Latvijā.

Apvienības dibinātāji un biedri ir nevalstiskās organizācijas un fiziskas personas, kas atbalsta riteņbraukšanas attīstību Latvijā. Apvienība veido partnerības attiecības ar citām juridiskām un fiziskām personām.

Latvijas Riteņbraucēju apvienība veido sadarbību starp riteņbraucējus pārstāvošajām biedrībām un citu personu aktivitātēm efektīvākai kopīgo interešu pārstāvēšanai, popularizē riteņbraukšanu kā veselīga dzīvesveida sastāvdaļu, veicina veloizglītību; līdzdarbojas priekšlikumu izstrādē ceļu satiksmes organizācijas un citu attīstības plānošanas dokumentu un normatīvu pilnveidošanai. Apvienība ierakstīta LR UR Biedrību un nodibinājumu reģistrā 2010.gada 23.novembrī.

Foto: Toms Alsbergs startē Londonas Red Bull minitrekā. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV