Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Aigars Fadejevs: ZZ Čempionāts attīsta skolēnu fiziskās spējas un prāta asumu

Elza Zīda, 22.03.2012. 09:58

Lai motivētu skolēnus dzīvot aktīvāk, nodarboties ar sportu un iesaistīties Latvijas lielākajās sporta un prāta spēlēs ZZ Čempionāts, līdz pat aprīļa vidum sabiedrībā cienīti un mīlēti sportisti dodas uz skolām, lai vadītu atklātās sporta stundas. Rīgas un reģionu skolās jau viesojusies autosportiste Karlīne Štāla, smaiļotāji-olimpieši Krists Straume un Aleksejs Rumjancevs, kā arī olimpiskais vicečempions soļošanā Aigars Fadejevs. Akciju Slaveni sportisti skolās organizē jauniešu organizācijas Avantis sadarbībā ar Zelta Zivtiņu.
Aigars Fadejevs: ZZ Čempionāts attīsta skolēnu fiziskās spējas un prāta asumu

Aigars Fadejevs, kurš Suntažu vidusskolā novadīja gan atklāto sporta stundu, gan diskusiju 5.-12. klašu skolēniem par veselīgu dzīvesveidu, atzīst: „Tādi projekti kā ZZ Čempionāts ir ļoti, ļoti nepieciešami – tie palīdz jauniešiem attīstīt savas fiziskās spējas un prāta asumu. Sajūtas pēc sporta stundas novadīšanas ir fantastiskas. Šajā vecumā bērni ne vienmēr ir atvērti klausīties un kaut ko mācīties, tomēr man izdevās ar skolēniem rast kopīgu valodu. Ieguvēji bijām visi – gan es, gan katrs bērns, jo šādas tikšanās katram jaunietim nāk tikai par labu. Tā noteikti ir veselīga konkurence jauniešu vidū, kurā katrs pilnveidojas!"

Šonedēļ Rīgas 47. vidusskolas un Rīgas 53. vidusskolas ceturto klašu skolēni iepazinās arī ar smaiļotājiem-olimpiešiem Kristu Straumi un Alekseju Rumjancevu. Abi smaiļotāji atzīst, ka pirms stundas bijuši satraukti, jo ar bērniem nācies strādāt pirmo reizi: „Lai gan sākotnēji uztraucāmies par to, kā norisināsies stunda, bērnu patiesā interese lika pilnībā atslābt un smelties pozitīvas emocijas. Piekritām vadīt stundu un atbalstām ZZ Čempionātu tādēļ, ka šādas sacensības motivē sportam un, kas zina, varbūt apsvērt ar to nodarboties nopietnākā līmenī. Vēlam veiksmi visiem skolēniem šī gada ZZ Čempionātā!"

Par sportistu novadītajām stundām paši skolēni ir sajūsmā. Rīgas 47. vidusskolas skolnieks Roberts stāsta: „Man ļoti patika smaiļotāju vadītā stunda. Bija interesanta iesildīšanās, jo darījām to, ko paši sportisti izpilda savos treniņos, tomēr visjautrāk bija spēlēt tautas bumbu kopā ar Kristu un Alekseju un uzdot viņiem jautājumus. Es arī ar sportu nodarbojos aktīvi – četras reizes nedēļā apmeklēju futbola treniņus, tāpēc bija īpaši noderīgi parunāties ar profesionāļiem." Arī Rīgas 53. vidusskolas skolēns Andrejs, kas jau divus gadus trenējas hokejā, priecājās par sportistu vadīto mācību stundu: „Bija ļoti interesanti – gan aprunāties, gan spēlēt tautas bumbu. Iepriekš nezināju, ka Aleksejs Rumjancevs ir mācījies manā skolā!"

Suntažu vidusskolas 11.klases skolēni, kam sporta stundu vadīja A. Fadejevs, ZZ Čempionātā piedalīsies jau ceturto reizi. Sporta skolotājs Gundars Tipāns par savu klasi stāsta: „Skolēni ir piedalījušies jau trīs ZZ Čempionāta pusfinālos, tādēļ nebija šaubu, ka pieteiksimies sacensībām arī šogad. Mūsu skolēni ir ļoti sportiski, iesaistās dažādos ārpusskolas pulciņos, apmeklē treniņus un ir sevi pierādījuši ne vien novada, bet arī valsts līmenī." Arī paši skolēni gaida sporta un prāta spēles – Kitija no Suntažu vidusskolas 11.klases stāsta, ka šogad klase centīsies tikt tālāk par pusfinālu.

Akcijas Slaveni sportisti skolās ietvaros 29. martā Carnikavas pamatskolas bērniem stundu vadīs volejboliste Inguna Minusa.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV