Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Triatel xRace trešās sezonas atklāšana notiks Jūrmalā

EasyGet.lv, 27.03.2012. 11:47

Trešo gadu pēc kārtas, no 30. aprīļa līdz 22. septembrim, aktīvas atpūtas mīļotāji, sportisti, ģimenes un dažādu uzņēmumu pārstāvji kopā ar Latvijā populārāko piedzīvojuma sacensību seriālu „Triatel xRace" varēs meklēt jaunus piedzīvojumus, priecāties par sasniegumiem un svinēt uzvaras piecās Latvijas pilsētās – Jūrmalā, Valkā, Siguldā, Rīgā un Līgatnē, informē Jānis Vanags.
Triatel xRace trešās sezonas atklāšana notiks Jūrmalā

Šogad seriālā ietvaros Rīgas posmā 18. augustā tiks noskaidrots Latvijas piedzīvojumu sacensību čempions, Siguldas posmā 7. jūlijā - Baltijas čempions, bet 2. jūnijā Valkas posmā organizatori mēģinās uzstādīt jaunu Ginesa pasaules rekordu par lielāko dalībnieku skaitu piedzīvojumu sacensībās ar vairāk kā 1500 dalībniekiem.

„Triatel xRace" ir Latvijas piedzīvojumu sacensības, kas tiek uzskatītas par vienu no visaizraujošākajiem tautas sporta notikumiem Latvijā un ir ieguvušas lielu popularitāti ne tikai Latvijā, bet arī kļuva atpazīstamas Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Somijas, Holandes un citu valstu piedzīvojumu meklētāju vidū. Šogad xRace norisināsies piecās Latvijas pilsētās: Jūrmalā – 30. aprīlī, Valkā – 2. jūnijā, Siguldā – 7. jūlijā, Rīgā, Rīgas svētku ietvaros – 18. augustā un Līgatnē 22. septembrī, kur notiks sacensību seriāla noslēgums un apbalvošana kopvērtējumā.

Jau pēc mēneša Triatlel xRace 2012 sezona tiks atklātā ar pirmo posmu Jūrmalā. Pilsētā, kas visiem asociējas ar sauli, jūru, pastaigu pa Jomas ielu un mūzikas skaņām no Dzintaru koncertzāles. Sezonas sākums kūrortpilsētā palīdzēs dalībniekiem noskaņoties vasarai, priežu gaiss un jūras brīze piepildīs ar enerģiju un spēku visai sezonai. It īpaši šī enerģija būs vajadzīga jau otrajā posmā Valkā, kas norisināsies kopā ar Igaunijas piedzīvojumu meklētājiem no Xdream. Valkas posmam ir pieteikts un saņemts apstiprinājums no Guinness World Records par jauna rekorda uzstādīšanu - "lielāko dalībnieku skaitu piedzīvojumu sacensībās". Šis notikums ir liels piedzīvojums gan pašiem organizatoriem - pieņemt tik lielu dalībnieku skaitu un saplānot distanci, gan dalībniekiem - piedalīties jauna rekorda stādīšanā.

„Mēs lepojāmies, ka pieaug dalībnieku skaits, kuri vēlas pavadīt nedēļas nogali ar saviem draugiem, kolēģiem un ģimeni piedaloties xRace piedzīvojumos. 2012. gada sezonai pieteikušies daudz dalībnieku, kuriem tas būs jau trešais gads pēc kārtas. Ka arī šogad liela interese dalībai Uzņēmumu klasē, kurā dalībnieki no dažādiem Latvijas uzņēmumiem, Tautas (4-6h gara distance) un Sporta (6-8h gara distance) distances ietvaros, cīnīsies par atsevišķu balvu starp komandām, ko veido tieši uzņēmumu darbinieki. Šobrīd jau 25 uzņēmumi ir pieteikuši savas komandas, starp tām ir Statoil, Aldaris, SEB Dzīvības apdrošināšana, ABC būve, Sadales tīkls, Impro ceļojumi, DDB un citi. Tas apliecina xRace sacensību kvalitāti, atraktivitāti un pieejamību ikkatram - gan profesionālam sportistam, gan tam, kurš vēlas veselīgi un aktīvi pavadīt brīvdienas. Katrs posms ir atšķirīgs, aizraujošs un pārsteidz gan ar apvidu, kur notiek posms, gan ar interesantiem speciālajiem uzdevumiem distancē. Šogad, pateicoties mūsu atbalstītājiem, arī kopējais balvu fonds ir palielinājies līdz 10 000 ," stāsta xRace organizators Jānis Vanags.

„Piedzīvojumu sacensībām čempioni tiek noteikti gan pasaules, gan Eiropas mērogā, gan Baltijas mērogā. Ir laiks noteikt arī Latvijas čempionus piedzīvojumu sacensībās un šogad to noskaidrosim Rīgas posma ietvaros, kur xRace jau kļuva par Rīgas svētku programmas tradīciju, - 22.augustā," tā J.Vanags.

„Triatel xRace" piedzīvojumu sacensību Jūrmalas posmam par pazeminātu dalības maksu var pieteikties līdz 10.aprīlīm mājas lapā www.xrace.lv.

Sacensību ģenerālsponsors – Triatel. Sacensības atbalsta – Sportland, Gandrs, Isostar, Silvanols, Diena, Dreamer, Ķeizarmežs, Red Bull, Fazer, Jūrmalas pilsētas dome. Informē – 1188.lv, Draugiem.lv, Izkusties.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV