Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

“World Strongman Cup” atklāšanas sacensībās Raivis Vidzis izcīna otro vietu

easyget.lv, 15.05.2007. 13:20 | komentāri (8)

Līdzīgi kā pērn, arī 2007.gada pasaules spēkavīru kauss Latvijas galvaspilsētā Rīgā izvērtās par absolūtām plecu pie pleca spēku sacensībām, kurās galvenā cīņa izvērsās starp favorītiem – leģendāro Mariušu Pudžanovski un mūsu čempionu – Raivi Vidzi.
“World Strongman Cup” atklāšanas sacensībās Raivis Vidzis izcīna otro vietu

Galerijas:

1. Stone lift: 4 stones for time (Akmeņu celšana: 4 akmeņi uz laiku)
2. Super Yoke (Iejūgs ar atsvariem): 350 kg reizē, distance: 20 m
3. Deadlift for Reps (car) (Automašīnas celšana uz reizēm), 2.1 tons
4. Medley (Jauktā disciplīna): 380 kg – Tireflip (riepu velšana) un Farmer's Walk (fermera pastaiga) : 2 x 140 kg 20 metru gājienā uz laiku
5. Front Squat: 200 kg for reps (baļķa celšana)
6. Atlas Stones (Atlanta akmeņi): 5 akmeņi - 100kg, 120 kg, 142kg, 145 kg, 160 kg

Skatītāji, līdzjutēji un spēkavīri, šo aizraujošo sacensību laikā varēja izjust katru satraukuma un saviļņojuma minūti, jo sacensību uzvarētājs bija neskaidrs gandrīz līdz pat fināla svilpei.

Polis Mariušs Pudžanovskis, vispārējais Pasaules spēkavīru kausa 2006.gada spēka sezonas uzvarētājs, sevi kā parasti parādīja savā labākajā formā, taču viņam nopietni nācās stāties pretim Latvijas vietējā varoņa Raivja Vidža spēkam, kas ļoti piepūlējās, lai pārspētu Mariušu. Piemēram, 4 akmeņu celšanas laikā pirmajā disciplīnā, kuru Raivis veica 66.31 sekundē.

Tikai Raivim Vidzim un Mariušam Pudžanovskim izdevās uzcelt visus četrus akmeņus, tādējādi par vairākām vietām nostumjot uz leju labi trenēto Tarmo Mitt no Igaunijas un Dominic Filiou no Kanādas, kura organisma dienas ritms bija izjaukts sakarā ar vairāku laika joslu šķērsošanu.

Sergej Rjumin no Baltkrievijas 1.disciplīnā sasniedza savu labāko sacensību rezultātu pēc tam, kad bija savainojies “Farmer’s Walk” laikā.

René Minkwitz no Dānijas ar 6 iegūtajiem punktiem izskatījās savā labākajā formā.

Savukārt Mariušs nekavējoties atguva savu praktiski nesagraujamo muskuļu spēku un nodemonstrēja publikai fenomenālu 350 kg “Super Yoke” 11.16 sekundēs. Pavisam tuvu sekoja arī Antanas Abrutis ar 14.43 sekundēm. Lietuvietis Antanas Abrutis ir pienācīgi atveseļojies ziemas pārtraukuma laikā un 3.disciplīnā - “Deadlift for Reps” – izskatījās savā labākajā formā.

Neticamajā 2.1 tonnas celšanā Mark Felix džipu pacēla 19 reizes, tuvākais sekotājs bija Mariušs, kurš arī sasniedza visai atzīstamu rezultātu – 16 rezizes.

Brits Terry Hollands džipu spēja pacelt 6 reizes un kopumā atsevišķās dizciplīnās vairākkārt spēja ierindoties 6.vietā, taču finālā viņa 6.vietu par 0.5 punktiem pārspēja Antanas Abrutis.

Elbrus Nigmatullin no Krievijas sacensību laikā aizvien palielināja savus spēkus un sasniedza savus labākos rezultātus pēdējās 3 disciplīnās, “Medley” disciplīnu viņš paveica 34.18 sekundēs, savukārt “Atlas” akmeņi tika pacelti 16.78 sekundēs! Pietuvojoties citiem dalībniekiem, Elbrus spēja pabeigt sacensības kā ceturtais ar 43.5 punktiem, tikai ar 0.5 punktiem priekšā Markam Feliksam.

“Medley” disciplīnā dominēja Mariušs, kurš kombinēto vingrinājumu paveica 27.65 sekundēs. Raivis Vidzis un Tarmo Mitt jau mina viņam uz papēžiem, taču nespēja pārspēt poļu spēku Mariuša iemīļotākajā disciplīnā.

Pasaules spēkavīru kausa jaunpienācējs un debitants Peter Aan no Igaunijas “Medley” disciplīnā sasniedza ievērojamo 4.vietu ar 35.9 sekundēm.

Florian Trimpl no Vācijas diemžēl bija saslimis ar gripu, taču neskatoties uz to, vācietis bija spējīgs atkārtot 4 reizes 200 kg svaru “Front Squat” disciplīnā. Mariušs un Raivis Vidzis baļķa celšanā, kas ir viena no grūtākajām spēkavīru sporta disciplīnām uzrādīja savus labākos rezultātus, attiecīgi 200 kg grūžot 9 un 8 reizes.

Pēdējā disciplīna “Atlas” akmeņu svars bija no 100 – 160 kg un tieši šī disciplīna izšķīra uzvaru starp Mariušu un Raivi. Ar laika atšķirību tikai 0.6 sekundes Mariušs uzvarēja sacensības, pabeidzot pēdējo disciplīnu 13.19 sekundēs.

Daudzi skatītāji pārsteigumā uzgavilēja ārkārtējam poļa spēkam un apsveica vietējo varoni Raivi Vidzi, kurš sevi parādīja kā reālu čempionu un nopietnu pretinieku Mariušam Pudžanovskim.

Pasaules spēkavīru kausa līdzjutējiem ar satraukumu jāgaida nākamās sacensības jūnijā Vācijā, Berlīnē!

World Strongman Cup 1.posma pirmais trijnieks:

1. Mariusz Pudzianowskie – Polija
2. Raivis Vidzis - Latvija
3. Tarmo Mitt – Igaunija

Dalībnieki:

1. Mariusz Pudzianowskie – Polija
2. Antanas Abrutis – Lietuva
3. Tarmo Mitt – Igaunija
4. Raivis Vidzis – Latvija
5. Terry Hollands – Lielbritānija
6. Dominic Filiou – Kanāda
7. Elbrus Nigmatullin – Krievija
8. Peter Aan – Igaunija
9. Florian Trimpl – Vācija
10. René Minkwitz – Dānija
11. Mark Felix - Grenāda
12. Sergei Rjumin - Baltkrievija
Disciplīnas:










Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV