Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Olimpiskā diena šogad tiks svinēta 28.septembrī

EasyGet.lv, 04.04.2012. 10:19

Šogad Olimpiskā diena Latvijā notiks 28. septembrī. Līdz 1. maijam pašvaldību sporta dzīves vadītāji un reģionālie Olimpiskie centri tiek aicināti pieteikties pasākuma organizēšanai Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK), lai kopīgi atzīmētu Starptautiskās Olimpiskās komitejas 118. gadadienu, informē LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe -Vīksne.
Olimpiskā diena šogad tiks svinēta 28.septembrī

Pasākuma organizētāji prognozē, ka veiksmīgi aizvadītā Olimpiskās dienas norise iepriekšējā gadā, būtiski palielinās pašvaldību interesi un dalībnieku skaitu šā gada Olimpiskās dienas pasākumos.
Pagājušā gada rudenī Olimpiskās dienas norise Latvijā sākās ar vēl nebijušu notikumu – radio tiešraidē translētu rīta vingrošanu, kurā vienlaikus iesaistījās 38 000 skolēnu četrdesmit astoņās pasākuma norises vietās, bet vēl vairāki tūkstoši Latvijas iedzīvotāju spēja pašorganizēties un piecas minūtes vingrot savās darba vietās vai izglītības iestādēs.

Arī šogad pasākuma norises formātā būtiskas izmaiņas netiek plānotas. Vienlaicīgi visās Latvijas Olimpiskās dienas norises vietās pasākums sāksies ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis ir Olimpiskās dienas dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm.

Izglītības iestāžu audzēkņi piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās, zīmējumu un domrakstu konkursos, kā arī visi kopā izveidos un fotogrāfijās iemūžinās Olimpiskos apļus pasākuma norises vietās.

Papildus vienojošajiem pasākumiem, organizētāji Olimpiskās dienas norises vietās izstrādās individuālo pasākuma programmu, lai plašāk popularizētu Olimpiskos sporta veidus un Olimpiskās idejas.

Olimpiskās dienas pasākumi būs bez maksas. Turklāt visiem Olimpiskās dienas apmeklētājiem pasniegs SOK piemiņas diplomu un piemiņas veltes, bet labākajiem un atraktīvākajiem dienas dalībniekiem būs īpaši sarūpētas pārsteiguma balvas.

Ar LOK „Olimpiskās dienas 2011" sarīkošanas nolikumu var iepazīties LOK mājas lapā www.olimpiade.lv.

Pasākuma atbalsta LOK ģenerālsponsori SIA „Latvijas Mobilais Telefons", a/s „Latvijas Valsts meži"; LOK sponsori „Swedbank" AS, a/s „Latvijas Gāze", un a/s „Latvijas Dzelzceļš".

Olimpiskā diena ir vienīgais vispasaules pasākums, ko ik gadus organizē Olimpiskā kustība. Lielākā daļa nacionālo Olimpisko komiteju piecos kontinentos izmanto šo iespēju, lai cilvēkos vairotu Olimpiskās vērtības – izcilību, draudzību, cieņu.
LOK Olimpisko dienu rīko Olimpiskās kustības popularizēšanas nolūkā, apliecinot savu atbalstu Olimpiskajiem ideāliem, veselīgam dzīves veidam un godīgas spēles principiem sportā

Ar katru gadu minētie sporta svētki kļūst populārāki. Sākotnēji LOK tos organizēja kā Olimpisko skrējēju dienu Rīgā. 2003.gadā skrējieni tika organizēti arī Olimpiskajos sporta centros ārpus Rīgas, bet 2008.gadā tie pārauga plašākā pasākumā – Olimpiskajā dienā, kurā paralēli sporta aktivitātēm ir iespēja tuvāk iepazīties ar olimpiskajiem sporta veidiem, klātienē satikt olimpiešus un kopā ar viņiem izmēģināt dažādus sporta veidus.

Olimpiskās dienas norisi Starptautiskā Olimpiskā komiteja atbalsta kopš 1987.gada, aicinot pasaules valstu nacionālās Olimpiskās komitejas atzīmēt SOK dzimšanas dienu (117.gadadiena). LOK aicinājumam pievienojās 1992.gadā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV